Ухвала
від 02.03.2018 по справі 287/275/17-ц
ОЛЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

2-п/287/2/18

Справа № 287/275/17-ц

У х в а л а

про залишення без руху

"02" березня 2018 р. м.Олевськ

Суддя Олевського районного суду Житомирської області Волощук В.В. розглянувши заяву ОСОБА_1 про перегляд заочного рішення, -

В С Т А Н О В И В:

28.02.2018 року ОСОБА_1 звернувся до суду з заявою про перегляд заочного рішення від 13.11.2017 року по цивільній справі №287/275/17-ц за позовом Олевського районного центру зайнятості до ОСОБА_1 про стягнення незаконно отриманого матеріального забезпечення в сумі 8817 грн. 95 коп.

01.03.201 року ОСОБА_1 надав до суду доповнення до заяви про скасування заочного рішення.

Розглянувши заяву та доповнення до неї про перегляд заочного рішення, суддя приходить до висновку про залишення її без руху, виходячи зі слідуючого.

Відповідно до ст. 284 ЦПК України : 1.Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача. 2.Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом тридцяти днів з дня його проголошення. 3.Учасник справи, якому повне заочне рішення суду не було вручене у день його проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на подання заяви про його перегляд, якщо така заява подана протягом двадцяти днів з дня вручення йому повного заочного рішення суду. 4.Строк на подання заяви про перегляд заочного рішення може бути також поновлений у разі пропуску із інших поважних причин.

В вищенаведених норм, вбачається, що заявником не заявлено клопотання про поновлення пропущеного строку на подання заяви про перегляд заочного рішення.

Відповідно до ст. 285 ЦПК України: 1.Заява про перегляд заочного рішення повинна бути подана у письмовій формі. 2.У заяві про перегляд заочного рішення повинно бути зазначено: 1) найменування суду, який ухвалив заочне рішення; 2) ім'я (найменування) відповідача або його представника, які подають заяву, їх місце проживання чи місцезнаходження, номер засобів зв'язку; 3) обставини, що свідчать про поважність причин неявки в судове засідання та (або) неповідомлення їх суду, а також причини неподання відзиву, і докази про це; 4) посилання на докази, якими відповідач обґрунтовує свої заперечення проти вимог позивача; 5) клопотання про перегляд заочного рішення; 6) перелік доданих до заяви матеріалів. 3.Заява про перегляд заочного рішення підписується особою, яка її подає. 4.До заяви про перегляд заочного рішення додаються її копії за кількістю учасників справи та копії всіх доданих до неї матеріалів. 5.До заяви про перегляд заочного рішення, поданої представником відповідача, додається довіреність або інший документ, який підтверджує його повноваження. 6.До заяви про перегляд заочного рішення додається документ про сплату судового збору. 7.До заяви про перегляд заочного рішення додаються докази, на які посилається заявник. 8.До неналежно оформленої заяви про перегляд заочного рішення застосовуються положення статті 185 цього Кодексу.

Заява ОСОБА_1 про перегляд заочного рішення за формою та змістом не відповідає вимогам ст. 285 ЦПК України , а саме:

-заявником не зазначено обставин, що свідчать про поважність причини неявки в судове засідання та (або) неповідомлення їх суду, і докази про це;

-посиланя на докази, якими заявник обґрунтовує свої заперечення проти вимог позивача;

-відсутне клопотання про перегляд заочного рішення;

-заявником не додано до заяви про перегляд заочного рішення, її копії за кількістю учасників справи та копії всіх доданих до неї матеріалів;

-до заяви не додано доказів, на які посилається заявник;

-заявником не сплачено судовий збір про перегляд заочного рішення, відповідно до п.4 ч.2 ст.4 Закону України Про судовий збір за подання до суду заяви про перегляд заочного рішення, яка подана фізичною особою, сплачується судовий збір в розмірі 0,2 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, тобто 352,40 грн.;

-в заяві зазначено учасника справи УПСЗН (як відповідача), однак з матеріалів цивільної справи 287/275/17-ц, вбачається, що УПСЗН не є учасником зазначеної цивільної справи, тому є не зрозумілим та не обґрунтованим зазначення УПСЗН, як учасника справи.

Відповідно до п.8 ст. 286 ЦПК України , до неналежно оформленої заяви про перегляд заочного рішення застосовуються положення ст. 185 ЦПК України .

Керуючись ст. ст. 185 , 284, 285 ЦПК України , суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Заяву ОСОБА_1 про перегляд заочного рішення - залишити без руху.

Для усунення виявлених недоліків надати заявнику строк, який не може перевищувати десяти днів з дня отримання ним копії ухвали.

Якщо недоліки заяви не будуть усунуті в встановлений судом строк, заява вважатиметься неподаною й буде повернута заявнику.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: ОСОБА_2

СудОлевський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення02.03.2018
Оприлюднено04.03.2018
Номер документу72542499
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —287/275/17-ц

Ухвала від 22.07.2019

Цивільне

Олевський районний суд Житомирської області

Волощук В. В.

Ухвала від 18.03.2019

Цивільне

Олевський районний суд Житомирської області

Волощук В. В.

Ухвала від 04.05.2018

Цивільне

Олевський районний суд Житомирської області

Волощук В. В.

Ухвала від 20.03.2018

Цивільне

Олевський районний суд Житомирської області

Волощук В. В.

Ухвала від 02.03.2018

Цивільне

Олевський районний суд Житомирської області

Волощук В. В.

Рішення від 13.11.2017

Цивільне

Олевський районний суд Житомирської області

Волощук В. В.

Ухвала від 24.07.2017

Цивільне

Олевський районний суд Житомирської області

Волощук В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні