Ухвала
від 02.03.2018 по справі 810/3711/15
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД Справа № 810/3711/15

УХВАЛА

02 березня 2018 року м. Київ

Київський апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів:

судді-доповідача: Ісаєнко Ю.А.,

суддів: Земляної Г.В., Сорочко Є.О.,

перевіривши матеріали апеляційної скарги Вишгородської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Київській області на постанову Київського окружного адміністративного суду від 09.06.2017 у справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Українсько-Ізраїльська фірма Он Лайн Україна до Вишгородської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Київській області про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень,

ВСТАНОВИВ:

Постановою Київського окружного адміністративного суду від 09.06.2017 позов задоволено.

Не погоджуючись з зазначеним рішенням суду, апелянтом подано апеляційну скаргу.

Ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду від 21.08.2017 апеляційну скаргу Вишгородської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Київській області повернуто апелянту, з огляду на не усунення недоліків апеляційної скарги.

31.01.2018 апелянтом повторно подано апеляційну скаргу на постанову Київського окружного адміністративного суду від 09.06.2017.

Ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду від 09.02.2018 апеляційну скаргу залишено без руху та роз'яснено апелянту, що він вправі протягом десяти днів з моменту отримання копії даної ухвали звернутися до суду апеляційної інстанції з обґрунтованим клопотанням про поновлення строку апеляційного оскарження, вказавши поважні підстави для поновлення цього строку.

26.02.2018 до суду надійшла заява апелянта про усунення недоліків, у якій останній просить визнати причини пропуску строку для апеляційного оскарження поважними та поновити йому такий.

В обґрунтування причин пропуску строку оскарження апелянт посилається на те, що апелянт не міг звернутися з повторною апеляційною скаргою після отримання ухвали Київського апеляційного адміністративного суду від 21.08.2017 про повернення, оскільки були відсутні кошти для сплати судового збору. Таким чином, відповідач змушений був чекати на додаткове платіжне доручення для подачі апеляційної скарги.

Розглядаючи зазначене клопотання апелянта, колегія суддів виходить з наступного.

Відповідно до частини другої статті 186 КАС України (в чинній редакції станом на момент отримання оскаржуваної постанови), апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Оскаржувана постанова від 09.06.2017 була отримана апелянтом 06.07.2017, що підтверджується рекомендованим повідомленням про вручення поштового відправлення, яке міститься в матеріалах справи.

Ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду від 21.08.2017 апеляційна скарга вперше була повернута Вишгородській ОДПІ Головного управління ДФС у Київській області у зв'язку з неусуненням недоліків апеляційної скарги. Зазначена ухвала була направлена апелянту 23.08.2017 у встановленому порядку.

Вишгородською ОДПІ Головного управління ДФС у Київській області повторно подано апеляційну скаргу від 31.01.2018, що підтверджується відбитком штампу суду першої інстанції.

Натомість, суд звертає увагу на те, що платіжне доручення про сплату судового збору №935 датоване - 26.12.2017, проте повторно з апеляційною скаргою податковий орган звернувся лише 31.01.2018, тобто більш, ніж через місяць з моменту проведення оплати судового збору, що також свідчить про пропуск строку апеляційного оскарження, з урахуванням неможливості вчасно сплатити судовий збір при поданні апеляційної скарги вперше.

Крім того, сама по собі наявність права повторно звернутися з апеляційною скаргою не є достатньою підставою для визнання поважними причин пропуску строку апеляційного оскарження.

А тому, суд приходить до висновку про порушення апелянтом встановленого десятиденного строку на оскарження зазначеної постанови суду.

Підставою для поновлення пропущеного процесуального строку, відповідно до ч. 3 ст. 295 КАС України, може бути лише наявність інших поважних причин такого пропуску.

Так, поважними визнаються обставини, які є об'єктивно непереборними та не залежать від волевиявлення сторони і пов'язані з дійсними істотними перешкодами чи труднощами для своєчасного вчинення сторонами у справі процесуальних дій.

В той же час, доводи апелянта зводяться до не можливості сплати судового збору в строки, визначені нормами КАС України, та до того, що апелянт має право на поновлення строку оскарження постанови суду першої інстанції.

Вивчивши матеріали справи, дослідивши доводи поданої заяви про усунення недоліків апеляційної скарги, суд апеляційної інстанції дійшов до висновку про відсутність підстав для визнання зазначених причин поважними та поновлення строку на апеляційне оскарження Вишгородській об'єднаній державній податковій інспекції Головного управління ДФС у Київській області.

Отже, недоліки апеляційної скарги дотепер не усунуті.

Відповідно до ч. 1 п. 4 ст. 299 КАС України, суд відмовляє у відкритті апеляційного провадження у справі, якщо скаржником у строк, визначений судом, не подано заяву про поновлення строку на апеляційне оскарження або наведені підстави для поновлення строку на апеляційне оскарження визнані судом неповажними.

Враховуючи викладене, у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою Вишгородської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Київській області слід відмовити.

Керуючись ст. 299, 321, 325, 328, 329, 331 КАС України,

УХВАЛИВ:

Відмовити Вишгородській об'єднаній державній податковій інспекції Головного управління ДФС у Київській області у задоволенні клопотання про поновлення строку апеляційного оскарження.

Відмовити у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою Вишгородської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Київській області на постанову Київського окружного адміністративного суду від 09.06.2017 у справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Українсько-Ізраїльська фірма Он Лайн Україна до Вишгородської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Київській області про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена протягом тридцяти днів безпосередньо до Верховного Суду.

Суддя-доповідач Ісаєнко Ю.А.

Суддя Земляна Г.В.

Суддя Сорочко Є.О.

Головуючий суддя Ісаєнко Ю.А.

Судді: Земляна Г.В.

Сорочко Є.О.

Дата ухвалення рішення02.03.2018
Оприлюднено04.03.2018
Номер документу72545420
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень

Судовий реєстр по справі —810/3711/15

Ухвала від 25.06.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Ханова Р.Ф.

Постанова від 26.06.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Ханова Р.Ф.

Ухвала від 14.06.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Ханова Р.Ф.

Ухвала від 22.05.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Ханова Р.Ф.

Ухвала від 03.05.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Ханова Р.Ф.

Ухвала від 04.04.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Ханова Р.Ф.

Ухвала від 02.03.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Ісаєнко Ю.А.

Ухвала від 09.02.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Ісаєнко Ю.А.

Ухвала від 28.07.2017

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Файдюк В.В.

Ухвала від 21.08.2017

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Файдюк В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні