Ухвала
від 28.02.2018 по справі 643/1094/18
МОСКОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 643/1094/18

Номер провадження 2/643/2725/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28.02.2018 року Суддя Московського районного суду м. Харкова Довготько Т.М., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Харківської міської ради про визнання права власності на самочинне збудоване нежитлове приміщення,

встановив:

Позивач звернулася до Московського районного суду м. Харкова з вищевказаним позовом, в якому просить визнати за нею право власності на самочинно збудоване нерухоме майно, а саме: самовільно побудований торговельний павільйон літ. А-1 площею 56,0 кв.м., який складається з торговельної зали площею 45,6 кв.м., підсобного приміщення площею 5,0 кв.м. та коридору площею 5,4 кв.м., що знаходиться за адресою: м.Харків, вул. Блюхера, 20-Д.

Позовна заява відповідає вимогам, які встановлені статтями 175-177 ЦПК України та підсудна Московському районному суду м. Харкова. Підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

У відповідності до ч. 3 ст. 53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов'язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Таким чином, вважаю за необхідне залучити до участі у справі Інспекцію державного архітектурно-будівельного контролю у Харківській області в якості третьої особи, оскільки рішення суду може вплинути на її права та обов'язки .

Керуючись ст.ст. 19, 53 136, 175, 177, 187 ЦПК України, -

ухвалив:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження за позовною заявою ОСОБА_1 (місце проживання: 61099, АДРЕСА_1) до Харківської міської ради (місцезнаходження: 61002, м. Харків, пл. Конституції, 7) про визнання права власності на самочинне збудоване нежитлове приміщення.

Залучити до участі у справі у якості третьої особи Інспекцію державного архітектурно-будівельного контролю у Харківській області (61145, м. Харків, вул. Космічна, 21-А).

Розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження.

Призначити по справі підготовче засідання в приміщенні Московського районного суду м. Харкова (61153, м. Харків, пр. Ювілейний, буд. 38-Є, каб. № 39) на 28.03.2018 року о 10 годині 30 хвилин.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи.

Копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів надіслати відповідачу.

Роз'яснити позивачу положення ст.187 ч.3 ЦПК України про те, що якщо при відкритті провадження у справі було вирішено питання про залучення третіх осіб, позивач не пізніше двох днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі повинен направити таким третім особам копії позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до початку підготовчого засідання.

Визначити відповідачу п'ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву.

Роз'яснити відповідачу, що відповідно до вимог ст. 191 ЦПК України у п'ятнадцятиденний строк з дня отримання ухвали про відкриття провадження, відповідач має право надіслати:

1) суду - відзив на позовну заяву, який має відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову;

2) позивачу, іншим відповідачам, а також третім особам - копію відзиву та доданих до нього документів.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Встановити третій особі строк п'ять дні з дня отримання позову чи відзиву, протягом якого він має право подати суду пояснення щодо позову та відзиву із викладенням своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову , передбачене ст. 181 ЦПК України, до якого застосовуються правила, встановлені ч.3-6 ст. 178 ЦПК України. Копію пояснення і доданих до нього документів одночасно з поданням його суду третя особа повинна надіслати іншим учасникам справи.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https://court.gov.ua/sud2027.

Ухвала підлягає оскарженню лише в частині порушення правил підсудності.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається безпосередньо до Апеляційного суду Харківської області протягом п'ятнадцяти днів з дня її оголошення.

Учасник справи, якому ухвалу суду не було вручено у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Довготько Т.М.

СудМосковський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення28.02.2018
Оприлюднено04.03.2018
Номер документу72556600
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —643/1094/18

Рішення від 30.05.2018

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Довготько Т. М.

Рішення від 30.05.2018

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Довготько Т. М.

Ухвала від 02.05.2018

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Довготько Т. М.

Ухвала від 28.02.2018

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Довготько Т. М.

Ухвала від 05.02.2018

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Довготько Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні