Рішення
від 06.03.2018 по справі 195/1617/17
ТОМАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 195/1617/17

2/195/436/17

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р АЇ Н И

06.03.2018 року с-ще Томаківка Дніпропетровської області

Томаківський районний суд Дніпропетровської області в складі: головуючого судді - Омеко М.В., при секретарі Мартиновій Н.В.,розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду сел. Томаківка питання про винесення додаткового рішення по цивільній справі за позовом ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3 до Комунального позашкільного мистецького навчального закладу "Томаківська дитяча музична школа" Томаківської селищної ради Дніпропетровської області про стягнення невиплаченої заробітної плати, стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу, треті особи: Томаківська районна державна адміністрація Дніпропетровської області, Томаківська районна рада Дніпропетровської області,-

ВСТАНОВИВ

Рішенням Томаківського районного суду від 21 грудня 2017 року позовні вимоги ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3 до Комунального позашкільного мистецького навчального закладу "Томаківська дитяча музична школа" Томаківської селищної ради Дніпропетровської області про стягнення невиплаченої заробітної плати, стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу, треті особи: Томаківська районна державна адміністрація Дніпропетровської області, Томаківська районна рада Дніпропетровської області - задоволено частково.

Вказане рішення оскаржено представником відповідача справа направлена до суду апеляційної інстанції для розгляду апеляційної скарги.

Ухвалою Апеляційного суду Дніпропетровської області від 12 лютого 2018 року, цивільну справу за позовом ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3 до Комунального позашкільного мистецького навчального закладу "Томаківська дитяча музична школа" Томаківської селищної ради Дніпропетровської області про стягнення невиплаченої заробітної плати, стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу, треті особи: Томаківська районна державна адміністрація Дніпропетровської області, Томаківська районна рада Дніпропетровської області повернуто до Томаківського районного суду Дніпропетровської області для усунення недоліків в місячний термін з дня отримання справи, оскільки при винесенні рішення не було вирішено питання щодо розподілу судових витрат між сторонами.

В судовому засіданні позивачі не заперечували що вирішення даного питання.

Відповідач та треті особи належно повідомленні , в судове засідання не зявились.

Від третьої особи - Томаківської районної ради Дніпропетровської області надала до суду заяву в якій просить вирішити це питання без їх участі.

Відповідно до ч. 4 ст. 270 ЦПК України у разі необхідності суд може викликати сторони або інших учасників справи в судове засідання. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви.

Дослідивши судове рішення, вивчивши матеріали справи, суд приходить до висновку про винесення додаткового рішення у справі щодо стягнення судового збору на виконання вказівок Апеляційного суду Дніпропетровської області, виходячи з наступного.

Відповідно до п. 3 ч. 1ст. 270 ЦПК України суд, що ухвалив рішення, може за заявою учасників справи чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо судом не вирішено питання про судові витрати.

За ч. 1 ст. 133 ЦПК України судові витрати складаються з судового збору та витрат, пов'язаних з розглядом справи.

Як вбачається з матеріалів справи, при зверненні до суду позивачами не було сплачено судовий збір, оскільки вони згідно Закону України Про судовий збір звільнені від сплати у справах про стягнення заробітної плати та поновлення на роботі.

Частинами 1, 2ст. 141 ЦПК України передбачено, що судовий збір покладається на сторони пропорційно розміру задоволених позовних вимог.

Рішенням суду від 21 грудня 2017 року про часткове задоволення позову, питання про судові витрати не вирішено.

Таким чином, враховуючи вищезазначене, а також ставки судового збору за предявлення позовних вимог, які діяли на момент подання позивачами, звільнених від його сплати, до суду даного позову, суд вважає суму сплаченого судового збору у розмірі 1440 грн. слід стягнути з відповідача на користь держави .

Керуючись ст. ст.133, 141, 270 ЦПК України, суд

ВИРІШИВ

Ухвалити додаткове рішення по цивільній справі за позовом ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3 до Комунального позашкільного мистецького навчального закладу "Томаківська дитяча музична школа" Томаківської селищної ради Дніпропетровської області про стягнення невиплаченої заробітної плати, стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу, треті особи: Томаківська районна державна адміністрація Дніпропетровської області, Томаківська районна рада Дніпропетровської області

Стягнути з Комунального позашкільного мистецького навчального закладу "Томаківська дитяча музична школа" Томаківської селищної ради Дніпропетровської області що знаходиться за адресою смт. Томаківка Дніпропетровської області. вул. Б.Хмельницького,70, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України 36730142 на користь держави судовий збір в загальному розмірі 1440 ( одну тисячу чотириста сорок) грн.,

Додаткове рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закритті апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного розгляду.

Враховуючи п.п. 15.5. п. 15 Розділу 13 Перехідні положення ЦПК України до утворення апеляційних судів в апеляційних округах, апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення шляхом подання апеляційної скарги через Томаківський районний суд до Апеляційного суду Дніпропетровської області у межах територіальної юрисдикції яких перебуває місцевий суд, який ухвалив судове рішення, що оскаржується.

Учасник справи, якому повне рішення не було вручене у день його проголошення або складання, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарг подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 ЦПК України.

Суддя: ОСОБА_4

СудТомаківський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення06.03.2018
Оприлюднено08.03.2018
Номер документу72624904
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —195/1617/17

Ухвала від 19.02.2019

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Макаров М. О.

Ухвала від 15.02.2019

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Макаров М. О.

Постанова від 12.02.2019

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Макаров М. О.

Ухвала від 16.10.2018

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Макаров М. О.

Ухвала від 26.06.2018

Цивільне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Красвітна Т. П.

Ухвала від 18.04.2018

Цивільне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Красвітна Т. П.

Ухвала від 19.04.2018

Цивільне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Красвітна Т. П.

Ухвала від 23.03.2018

Цивільне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Красвітна Т. П.

Ухвала від 06.03.2018

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Омеко М. В.

Рішення від 06.03.2018

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Омеко М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні