Ухвала
від 06.03.2018 по справі 465/7109/17
ФРАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

465/7109/17>

2/465/1235/18>

ХВАЛА

про відкриття провадження у справі

"06" березня 2018 р. м. Львів

Суддя Франківського районного суду м. Львова Козюренко Р.С., розглянувши матеріали позовної заяви

позивача: ОСОБА_1,

вказане місце проживання: м. Львів, 79013, АДРЕСА_1,

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю СЕКУА ,

код ЄДРПОУ 40789438,

місцезнаходження: м. Київ, 02140, проспект Миколи Бажана, 30, кімн.248

про захист прав споживача, -

встановив:

у провадження судді 05.03.2018 надійшли матеріали позову ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю СЕКУА , код ЄДРПОУ 40789438, в якому позивач просить:

1.Визнати дії відповідача стосовно ненадання українською мовою інформації про товари, які ними реалізовуються - неправомірними.

2.Зобов'язати відповідача надати інформацію про товари, які ним реалізовуються українською мовою на запити від 03.11.2017 та 16.11.2017, що були надіслані в порядку ЗУ Про захист прав споживачів .

3.Зобов'язати відповідача надати позивачу всю необхідну інформацію про товари, які ним реалізовуються, в тому числі і на інформаційному порталі https://www.bezpeka-shop.com, українською мовою.

Як на підставу позову посилається на те, що мав намір придбати систему (комплект) відеонагляду у інтернет-магазині https://www.bezpeka-shop.com, який належить відповідачу, однак не зміг цього зробити, оскільки вся інформація оформлена іноземною (не зрозумілою для позивача) мовою. Запити відповідач ігнорує, інформацію про товар не надає. Вважає, що своїми діями відповідач порушив норми п.4 ст.4, ч.1 ст.15 Закону України Про захист прав споживачів . а саме право на необхідну, доступну, достовірну та своєчасну інформацію про продукцію, її кількість, якість, асортимент, а також про її виробника (виконавця, продавця).

Інших клопотань чи заяв від позивача до суду не надходило, в позовній заяві не міститься.

Згідно з відомостями Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, товариства з обмеженою відповідальністю СЕКУА , код ЄДРПОУ 40789438, не перебуває у стані припинення.

15.12.2017 року набрала чинності нова редакція Цивільного процесуального кодексу України, на підставі п.1 розділу 6 Прикінцеві положення Закону України Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів №2147 від 03.10.2017 року.

Відповідно до пункту 11 частини першої розділу ХІІІ Перехідні положення ЦПК України в редакції від 15.12.2017, заяви і скарги, подані до набрання чинності цією редакцією Кодексу, провадження за якими не відкрито на момент набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цієї редакції Кодексу. Такі заяви чи скарги не можуть бути залишені без руху, повернуті або передані за підсудністю, щодо них не може бути прийнято рішення про відмову у прийнятті чи відмову у відкритті провадження за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу, якщо вони подані з додержанням відповідних вимог процесуального закону, які діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Як визначено частиною п'ятою статті 110 ЦПК України в редакції від 03.08.2017, позови про захист прав споживачів можуть пред'являтися за зареєстрованим місцем проживання чи перебування споживача або за місцем заподіяння шкоди чи виконання договору, яке в даному випадку належить до Франківського району, а відтак справа підсудна Франківському районному суду м. Львова.

Споживач, право якого порушене і який у зв'язку з цим подає позов, відповідно до статті 22 Закону України Про захист прав споживачів , звільняється від сплати судового збору за подання позовної заяви.

Оскільки, позовна заява подана до набрання чинності новою редакцією ЦПК України, оформлена із додержанням процесуальних вимог законодавства, які діяли на той час, відтак суддя приходить до переконання, що провадження по справі слід відкрити.

Вирішуючи питання розгляду справи, згідно з приписами частини другої, четвертої та шостої статті 19 ЦПК України у взаємозв'язку із статтею 274 ЦПК України, з огляду на характер позовних вимог, суддя приходить до висновку, що справа підлягає до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст. 19, 187, 258-261, 272, 274-278, п.11 ч.1 розділу ХІІІ Перехідні положення ЦПК України, суддя, -

постановив:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю СЕКУА , код ЄДРПОУ 40789438, про захист прав споживача.

Розгляд справи проводити в порядку спрощеного позовного провадження.

Призначити судове засідання для розгляду справи по суті у приміщенні Франківського районного суду м. Львова (м. Львів, вул. Генерала Чупринки, 69) на 14 березня 2018 року об 11 годині 30 хвилин.

Роз'яснити учасникам справи, що суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін. Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - не пізніше п'яти днів з дня отримання відзиву.

Копію ухвали надіслати учасникам судового розгляду, а відповідачу одночасно й копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки: https://court.gov.ua/sud1326.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку лише у зв'язку з порушенням правил підсудності шляхом подачі апеляційної скарги до Апеляційного суду Львівської області через Франківський районний суд м. Львова протягом п'ятнадцяти днів з дня її складення. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Роз'яснити учасникам справи, що у разі невручення ухвали суду у день її складення, вони мають право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду, якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення учаснику відповідної ухвали суду. Строк на апеляційне оскарження також може бути поновлений в разі його пропуску з інших поважних причин, крім випадків, визначених у частині другій статті 358 ЦПК України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Р.С. Козюренко

Дата ухвалення рішення06.03.2018
Оприлюднено08.03.2018
Номер документу72627356
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —465/7109/17

Рішення від 23.05.2018

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Козюренко Р. С.

Ухвала від 06.03.2018

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Козюренко Р. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні