Ухвала
від 05.03.2018 по справі 906/1081/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, тел. (0412) 48-16-20,

E-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, http://zt.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"05" березня 2018 р. Справа № 906/1081/17

Господарський суд Житомирської області у складі:

судді: Соловей Л.А.,

розглядаючи справу за позовом: Дочірнього підприємства "Житомиртурист" Приватного акціонерного товариства "Укрпрофтур" (м.Житомир)

до 1. Управління охорони здоров'я Житомирської обласної державної адміністрації (м.Житомир)

2. Комунальної установи "Обласний медичний центр вертебрології і реабілітації" Житомирської обласної ради

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідачів, Житомирської обласної ради (м.Житомир)

про усунення перершкод в користуванні та розпорядженні майном,

за участю представників сторін:

від позивача: Орєхов Р.В., від 10.01.17, посвідчення №2801 від 28.10.05,

Москаль Я.О., довіреність № б/н від 02.03.18, свідоцтво

№868 від 02.12.11,

від відповідачів: 1: не з'явився,

2: Кузьмін Д.Л., довіреність № 732 від 17.11.17,

від третьої особи: не з'явився,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Господарського суду Житомирської області знаходиться справа за позовом Дочірнього підприємства "Житомиртурист" Приватного акціонерного товариства "Укрпрофтур" до Управління охорони здоров'я Житомирської обласної державної адміністрації та Комунальної установи "Обласний медичний центр вертебрології і реабілітації" Житомирської обласної ради про усунення перешкод в користуванні та розпорядженні майном - туристичною базою "Лісовий берег", що знаходиться за адресою: м.Житомир, вул.Чуднівське шосе, 1, власником - Дочірнім підприємством "Житомиртурист" Приватного акціонерного товариства "Укрпрофтур", шляхом виселення Комунальної установи "Обласний медичний центр вертебрологій і реабілітації" Житомирської обласної ради із туристичної бази "Лісовий берег" у зв'язку з тим, що після припинення договору оренди від 27.12.02 другий відповідач незаконно користується вищевказаною туристичною базою, а також проводить щодо неї капітальний ремонт за рахунок бюджетних коштів без згоди власника.

Ухвалою суду від 06.02.18 відкладено підготовче засідання на 05.03.18 для надання можливості відповідачам надати письмові відзиви на позовну заяву.

01.03.18 на адресу суду від Комунальної установи "Обласний медичний центр вертебрології і реабілітації" Житомирської обласної ради надійшов відзив від 28.02.18 на позовну заяву, відповідно до якого відповідач 2 вважає позов безпідставним та необґрунтованим, посилаючись на те, що договір оренди від 27.12.02 було автоматично пролонговано до 27.12.22, доказів розірвання даного договору позивачем не надано. До відзиву долучив докази його надіслання сторонам та третій особі.

Позивач повідомив, що копію відзиву отримав, однак відповіді на відзив не надав.

Представник відповідача 1 - Управління охорони здоров'я Житомирської обласної державної адміністрації та представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідачів - Житомирської обласної ради в судове засідання не з'явилися.

03.03.18 від третьої особи надійшло клопотання від 01.03.18 №р-5-22/286 про відкладення розгляду справи у зв'язку із перебуванням уповноваженого представника на стаціонарному лікуванні та з метою належного, повного та всебічного розгляду справи за участю усіх її учасників. Крім того, 05.03.18 від відповідача 1 - Управління охорони здоров'я Житомирської обласної державної адміністрації надійшла також заява про відкладення розгляду справи у зв'язку із перебуванням представника в іншому судовому засіданні Апеляційного суду Житомирської області.

Представник позивача проти клопотань відповідача 1 та третьої особи не заперечив, в свою чергу заявив клопотання про продовження строку підготовчого провадження та відкладення підготовчого засідання у зв'язку із об'єктивною необхідністю залучення до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача ПрАТ "Укрпрофтур", з підста, зазначених у відповідній заяві від 28.02.18. Посилається, що позивач є дочірнім підприємством ПрАТ "Укрпрофтур" та позбавлений будь-якої самостійності та незалежності у питаннях розпорядження та користування своїм майном, навіть і тим, щодо якого заявлено позов; є відокремленим структурним підрозділом ПрАТ "Укрпрофтур, організаційно-правову форму якого було обрано винятково з метою забезпечення оптимізації оподаткування та системи управління майном. Вартість активів ПрАТ "Укрпрофтур" безпосередньо залежить від ефективності використання майна, у тому числі і дочірніми підприємствами.

Представник відповідача 2 проти клопотань представника позивача не заперечує та у їх вирішенні покладається на розсуд суду.

Відповідно до ч.ч.1, 3, 5 ст. 50 ГПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

У заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права та обов'язки, встановлені статтею 42 цього Кодексу.

Враховуючи вищевикладене, суд долучив подані документи до матеріалів справи та, заслухавши пояснення учасників справи, залучив до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача ПАТ "Укрпрофтур".

Відповідно до ч.3 ст.177 ГПК України, підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Згідно із ч.ч.1, 2 ст.183 ГПК України, підготовче засідання проводиться за правилами, передбаченими статтями 196-205 цього Кодексу, з урахуванням особливостей підготовчого засідання, встановлених цією главою.

Суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках:

1) визначених частиною другою статті 202 цього Кодексу;

2) залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача;

3) в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 182 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Положеннями п.7 ч.2 ст.182 ГПК України передбачено, що суд у підготовчому засіданні з'ясовує, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом чи причини їх неподання, вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання.

Враховуючи вищевикладене, дослідивши клопотання відповідача про залучення до участі у справі третьої особи, беручи до уваги неявку представників відповідача 1 та третьої особи, з метою забезпечення рівності усіх учасників процесу перед законом та судом, надання сторонам права реалізувати принцип змагальності, забезпечення участі в судовому засіданні повноважного представника, а також з метою повного, всебічного та об'єктивного розгляду справи, суд вважає за необхідне продовжити строк підготовчого провадження та відкласти підготовче засідання у зв'язку із неподанням витребуваних доказів та необхідністю залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача.

Керуючись ст.ст. 50, 168, 177, 182, 183, ч.1 ст.185, 202 ГПК України, господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Продовжити строк підготовчого провадження на 30 днів.

2. Залучити до участі у справі як третю особу без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача Приватне акціонерне товариство "Укрпрофтур" (02002, м.Київ, вул.Раїси Окіпної, 2, і.к. 02605473).

3. Відкласти підготовче засідання на 26.03.18 об 11:00 в приміщенні Господарського суду Житомирської області, в залі судових засідань №206.

4. Позивачу:

- надати суду відповіді на відзиви відповідачів на позовну заяву, копії відповіді надіслати учасникам справи, докази про що надати суду.

5. Відповідачам:

- надати суду заперечення на відповідь на відзив (за наявності).

6. Управлінню охорони здоров'я Житомирської обласної державної адміністрації:

- надати суду письмовий відзив на позовну заяву, копію якого завчасно направити сторонам та третій особі, докази про що надати суду.

7. Приватному акціонерному товариству "Укрпрофтур" :

- надати суду письмові пояснення щодо обставин, викладених у відзивах відповідачів на позовну заяву. Копії пояснень надіслати на адреси позивача та відповідачів, докази надати суду.

8. Сторонам здійснити всі дії, передбачені главою 5 розділу 1 ГПК України.

9. Викликати в судове засідання уповноважених представників сторін.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/sud5007/

Суддя Соловей Л.А.

Друк. :

1- у справу;

2 - позивачу;

3 - відповідачу-1 (рек. з повід);

4 - відповідачу-2;

5- третій особі - Житомирській обласній раді (10014, м.Житомир, майдан ім. С.П.Корольова, 1) (рек. з повід.);

6 - третій особі - ПрАТ "Укрпрофтур" (02002, м.Київ, вул.Раїси Окіпної, 2, і.к.02605473) (рек. з повід.).

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення05.03.2018
Оприлюднено12.03.2018
Номер документу72643581
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —906/1081/17

Ухвала від 02.07.2024

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Сікорська Н.А.

Ухвала від 23.04.2024

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Сікорська Н.А.

Ухвала від 13.03.2024

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Сікорська Н.А.

Ухвала від 25.11.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Давидюк В.К.

Ухвала від 09.11.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Давидюк В.К.

Ухвала від 11.04.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Давидюк В.К.

Ухвала від 26.03.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Давидюк В.К.

Ухвала від 23.03.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Давидюк В.К.

Ухвала від 05.03.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Соловей Л.А.

Ухвала від 06.02.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Соловей Л.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні