Ухвала
від 06.03.2018 по справі 495/10308/16-ц
БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 495/10308/16-ц

№ провадження 2/495/262/2018

Ухвала

Про витребування доказів

06 березня 2018 року м. Білгород-Дністровський

Білгород - Дністровський міськрайонний суд Одеської області у складі:

головуючого одноособово судді Прийомової О.Ю.,

за участю секретаря Савенко М.В.,

за участю учасників справи:

від позивача:

представник позивача - ОСОБА_1 на підставі довіреності,

від відповідача:

представник відповідача - ОСОБА_2 на підставі довіреності,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні клопотання представника позивача про витребування доказів по цивільній справі за позовом ОСОБА_3 до Сільськогосподарського виробничого кооперативу Вільне козацтво , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору - Головне управління Держгеокадастру в Одеській області про визнання договору оренди земельної ділянки недійсним,

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_3, яка мешкає за адресою: АДРЕСА_1 звернулась до суду з позовом до Сільськогосподарського виробничого кооперативу Вільне козацтво , адреса: вул. Соборна (колишня Горького),34, с.Старокозаче, Білгород-Дністровський район Одеської області про визнання договору оренди земельної ділянки недійсним, просить суд: визнати недійсним договір оренди земельної ділянки від 30.09.2008 року, загальною площею 6,29 га сільськогосподарського призначення, що розташована за адресою: Одеська область, Білгород-Дністровський район, Старокозацька сільська рада, масив № 10, ділянка №2, кадастровий номер 5120886800:01:003:0060, наданий СВК Вільне козацтво .

В судовому засіданні представник позивача ОСОБА_1 заявила клопотання про витребування доказів, відповідно до якого вказує, що Головне управління Держгеокадастру в Одеській області в особі міськрайонного управління у Білгород-Дністровському районі та м. Білгород-Дністровському, на виконання ухвали Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області від 01.06.2017 року по цивільній справі надало лист, яким повідомило, що згідно наявних в міськрайонному управлінні Книг реєстрації державних актів на право власності на земельну ділянку, на право постійного користування земельною ділянкою, договорів оренди та других примірників державних актів, станом на 01.01.2013 року Білгород-Дністровським районним відділом Одеської регіональної філії Центру державного земельного кадастру було зареєстровано договір оренди земельної ділянки (кадастровий номер 5120886800:01:001:0178) між ОСОБА_3 та СВК Вільне козацтво , загальною площею 6,29 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва терміном на 5 років, яка розташована за адресою: Одеська область, Білгород-Дністровський район, с. Старокозацька сільська рада, масив №10, діл. №2 про що у державному реєстрі вчинено запис №04.10.515.00244 від 06.20.2010 року. Також повідомлено, що надати до суду завірену належним чином копію договору оренди не має змоги, так як даний договір відсутній в архіві міськрайонного управління.

Вважає, що Головне управління Держгеокадастру в Одеській області надало не повну інформацію стосовно земельної ділянки, у зв'язку із чим просить суд витребувати від Головного управління Держгеокадастру в Одеській області, що знаходиться за адресою: м. Одеса, вул. Канатна, 83, наступні відомості: витяг Поземельної книги щодо реєстрації права власності на земельну ділянку, призначеної для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, площею 6, 29 га, яка розташована за адресою: Одеська область, білгород-Дністровський район, Старокозачька сільська рада, масив №10, ділянка №2, яка належала ОСОБА_4 відповідно до Державного акта на право власності на земель серії ІІ-ОД №042944 від 24.06.2002 року; витяг з Державного реєстру земель стосовно реєстрації щодо договору оренди земельної ділянки уколеного між ОСОБА_3 та Сіллькосгосподарським виробничим кооперативом Вільне козацтво , загальною площею 6, 29 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва терміном на 5 років, яка розташована за адресою: Одеська область, білгород-Дністровський район, Старокозачька сільська рада, масив №10, ділянка №2, про що державному реєстрі вчинено запис №04.10.515.00244 від 06.10.2010 року; інформацію про те, коли (дата, місяць та рік) та на підставі яких документів був присвоєний кадастровий номер 5120886800:01:001:0178 земельній ділянці, призначеної для ведення товарного сільськогосподарського виробництва площею 6,29 га, яка розташована за адресою: Одеська область, білгород-Дністровський район, Старокозачька сільська рада, масив №10, ділянка №2, яка належала ОСОБА_4 відповідно до Державнього акта на право власності на землю серії ІІ-ОД №042944 від 24.06.2002 року.

Представник відповідача ОСОБА_2 в судовому засіданні проти клопотання не заперечував.

Вислухавши думку учасників справи, суд вважає, що вказане клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до положень ч. ч. 2, 3 ст. 12 ЦПК України, учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов'язків, передбачених законом. Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ст. 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: 1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

Відповідно до ч.1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Відповідно до ч. ч. 6, 7, 8, 9 ст. 84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов'язку подати витребувані судом докази.

На підставі вищевикладеного, суд вважає за необхідне клопотання представника позивача про витребування доказів задовольнити та витребувати від Головного управління Держгеокадастру в Одеській області, що знаходиться за адресою: м. Одеса, вул. Канатна, 83, наступні відомості: витяг Поземельної книги щодо реєстрації права власності на земельну ділянку, призначеної для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, площею 6, 29 га, яка розташована за адресою: Одеська область, білгород-Дністровський район, Старокозачька сільська рада, масив №10, ділянка №2, яка належала ОСОБА_4 відповідно до Державного акта на право власності на земель серії ІІ-ОД №042944 від 24.06.2002 року; витяг з Державного реєстру земель стосовно реєстрації щодо договору оренди земельної ділянки уколеного між ОСОБА_3 та Сіллькосгосподарським виробничим кооперативом Вільне козацтво , загальною площею 6, 29 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва терміном на 5 років, яка розташована за адресою: Одеська область, білгород-Дністровський район, Старокозачька сільська рада, масив №10, ділянка №2, про що державному реєстрі вчинено запис №04.10.515.00244 від 06.10.2010 року; інформацію про те, коли (дата, місяць та рік) та на підставі яких документів був присвоєний кадастровий номер 5120886800:01:001:0178 земельній ділянці, призначеної для ведення товарного сільськогосподарського виробництва площею 6,29 га, яка розташована за адресою: Одеська область, білгород-Дністровський район, Старокозачька сільська рада, масив №10, ділянка №2, яка належала ОСОБА_4 відповідно до Державнього акта на право власності на землю серії ІІ-ОД №042944 від 24.06.2002 року, зобов'язати надати вищевказані документи до суду, оскільки вони можуть виступати доказами в справі.

Керуючись ст. ст. 12, 76, 84, 258, 260, 353 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача про витребування доказів по цивільній справі за позовом ОСОБА_3 до Сільськогосподарського виробничого кооперативу Вільне козацтво , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору - Головне управління Держгеокадастру в Одеській області про визнання договору оренди земельної ділянки недійсним - задовольнити.

Витребувати від Головного управління Держгеокадастру в Одеській області, що знаходиться за адресою: м. Одеса, вул. Канатна, 83, наступні відомості:

-витяг Поземельної книги щодо реєстрації права власності на земельну ділянку, призначеної для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, площею 6, 29 га, яка розташована за адресою: Одеська область, білгород-Дністровський район, Старокозачька сільська рада, масив №10, ділянка №2, яка належала ОСОБА_4 відповідно до Державного акта на право власності на земель серії ІІ-ОД №042944 від 24.06.2002 року;

-витяг з Державного реєстру земель стосовно реєстрації щодо договору оренди земельної ділянки уколеного між ОСОБА_3 та Сіллькосгосподарським виробничим кооперативом Вільне козацтво , загальною площею 6, 29 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва терміном на 5 років, яка розташована за адресою: Одеська область, білгород-Дністровський район, Старокозачька сільська рада, масив №10, ділянка №2, про що державному реєстрі вчинено запис №04.10.515.00244 від 06.10.2010 року;

-інформацію про те, коли (дата, місяць та рік) та на підставі яких документів був присвоєний кадастровий номер 5120886800:01:001:0178 земельній ділянці, призначеної для ведення товарного сільськогосподарського виробництва площею 6,29 га, яка розташована за адресою: Одеська область, білгород-Дністровський район, Старокозачька сільська рада, масив №10, ділянка №2, яка належала ОСОБА_4 відповідно до Державнього акта на право власності на землю серії ІІ-ОД №042944 від 24.06.2002 року.

Зобов'язати Головне управління Держгеокадастру в Одеській області, що знаходиться за адресою: м. Одеса, вул. Канатна, 83, надати на адресу суду наступні відомості:

-витяг Поземельної книги щодо реєстрації права власності на земельну ділянку, призначеної для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, площею 6, 29 га, яка розташована за адресою: Одеська область, білгород-Дністровський район, Старокозачька сільська рада, масив №10, ділянка №2, яка належала ОСОБА_4 відповідно до Державного акта на право власності на земель серії ІІ-ОД №042944 від 24.06.2002 року;

-витяг з Державного реєстру земель стосовно реєстрації щодо договору оренди земельної ділянки уколеного між ОСОБА_3 та Сіллькосгосподарським виробничим кооперативом Вільне козацтво , загальною площею 6, 29 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва терміном на 5 років, яка розташована за адресою: Одеська область, білгород-Дністровський район, Старокозачька сільська рада, масив №10, ділянка №2, про що державному реєстрі вчинено запис №04.10.515.00244 від 06.10.2010 року;

-інформацію про те, коли (дата, місяць та рік) та на підставі яких документів був присвоєний кадастровий номер 5120886800:01:001:0178 земельній ділянці, призначеної для ведення товарного сільськогосподарського виробництва площею 6,29 га, яка розташована за адресою: Одеська область, білгород-Дністровський район, Старокозачька сільська рада, масив №10, ділянка №2, яка належала ОСОБА_4 відповідно до Державнього акта на право власності на землю серії ІІ-ОД №042944 від 24.06.2002 року.

Встановити термін виконання даної ухвали до 06 квітня 2018 року.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було проголошено лише вступну та резолютивну частину судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення, (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складання повного тексту рішення.

У відповідності до п.п. 15.5 п.1 Розділу ХШ Перехідних Положень ЦПК України в новій редакції, апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди.

Ухвала може бути оскаржено до апеляційного суду Одеської області через Білгород-Дністровський міськрайонний суд шляхом подачі апеляційної скарги.

Оскарження ухвали про забезпечення доказів не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає розгляду справи.

Суддя:

СудБілгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення06.03.2018
Оприлюднено13.03.2018
Номер документу72664121
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —495/10308/16-ц

Ухвала від 25.06.2018

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Прийомова О. Ю.

Рішення від 25.06.2018

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Прийомова О. Ю.

Рішення від 25.06.2018

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Прийомова О. Ю.

Ухвала від 06.03.2018

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Прийомова О. Ю.

Ухвала від 06.03.2018

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Прийомова О. Ю.

Ухвала від 17.01.2018

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Прийомова О. Ю.

Ухвала від 28.08.2017

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Прийомова О. Ю.

Ухвала від 22.05.2017

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Прийомова О. Ю.

Ухвала від 10.01.2017

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Прийомова О. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні