Ухвала
від 22.12.2017 по справі 600/1168/17
КОЗІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 600/1168/17

Справа № 2/600/332/2018

УХВАЛА

про залишення заяви без руху

22 грудня 2017 року смт. Козова

суддя Козівського районного суду Тернопільської області Гриновець О.Б., вивчивши матеріали позовної заяви представника позивача ОСОБА_1 - адвоката ОСОБА_2 до Кривенської сільської ради Козівського району Тернопілської області про визнання права власності на житловий будинок після смерті спадкодавця , -

в с т а н о в и в:

представник позивача звернувся до суду із позовом до відповідача про визнання права власності на житловий будинок після смерті спадкодавця.

Оглянувши матеріали позовної заяви, вважаю, що таку слід залишити без руху з наступних підстав.

Відповідно до положень п. 8 ч.3 ст.175 ЦПК України, позовна заява повинна містити, зокрема: перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви;

Крім того, згідно ч.5 ст.177 ЦПК України позивач зобов'язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Абзацом 2 ч.8 ст.43 ЦПК України встановлено, що якщо документи подаються учасниками справи до суду або надсилаються іншим учасникам справи в паперовій формі, такі документи скріплюються власноручним підписом учасника справи (його представника).

Як вбачається із матеріалів позовної заяви, позивачем вказані вимоги законодавства не виконані, зокрема: не зазначено інформації щодо наявності в позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви. Крім того, подані позивачем як докази до позовної заяви копії документів не оформлені відповідно до вимог ч.8 ст.43 ЦПК України.

Згідно з ч.1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у ст.175 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Відтак, беручи до уваги наведене вище, суд приходить до висновку, що позовну заяву слід залишити без руху, оскільки така не відповідає вимогам ЦПК України та зобов'язати позивача усунути недоліки зазначені в ухвалі суду протягом десяти днів з дня отримання такої.

Керуючись ст.ст. 175, 176, 185 ЦПК України, -

у х в а л и в:

матеріали позовної заяви представника позивача ОСОБА_1 - адвоката ОСОБА_2 до Кривенської сільської ради Козівського району Тернопілської області про визнання права власності на житловий будинок після смерті спадкодавця - залишити без руху.

Повідомити ОСОБА_1 про необхідність виправити недоліки позовної заяви, а саме: подати до суду позовну заяву, у якій буде зазначено: інформацію щодо наявності в позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви. Крім того, подані позивачем як докази до позовної заяви копії документів мають бути оформлені відповідно до вимог ч.8 ст.43 ЦПК України та подані відповідно до кількості учасників справи.

Надати строк для усунення недоліків позовної заяви протягом десяти днів з дня отримання ухвали. У випадку їх не усунення позовна заява вважатиметься неподаною і буде повернута позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Гриновець О.Б.

СудКозівський районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення22.12.2017
Оприлюднено14.03.2018
Номер документу72701536
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —600/1168/17

Рішення від 29.11.2018

Цивільне

Козівський районний суд Тернопільської області

Гриновець О. Б.

Ухвала від 29.01.2018

Цивільне

Козівський районний суд Тернопільської області

Гриновець О. Б.

Ухвала від 22.12.2017

Цивільне

Козівський районний суд Тернопільської області

Гриновець О. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні