Ухвала
від 14.03.2018 по справі 817/2212/16
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про розгляд справи за новими процесуальними правилами

14 березня 2018 року м. Київ справа №817/2212/16

Суддя Київського окружного адміністративного суду Виноградова О.І., розглянувши в порядку письмового провадження питання щодо розгляду за новими процесуальними правилами адміністративної справи за позовом Державної податкової інспекції у м. Рівному Головного управління ДФС у Рівненській області до Вишгородської районної державної адміністрації, третя особа: товариство з обмеженою відповідальністю "Деметра Стайл" Товариство з обмеженою відповідальністю "ДЕМЕТРА СТАЙЛ" про зобов'язання вчинити певні дії,

в с т а н о в и в:

          у провадженні Київського окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа № 817/2212/16 за позовом Державної податкової інспекції у м. Рівному Головного управління ДФС у Рівненській області до Вишгородської районної державної адміністрації третя особа: товариство з обмеженою відповідальністю "Деметра Стайл" про зобов'язання вчинити певні дії.

15 грудня 2017 р. набрав чинності Закон України від 3 жовтня 2017 р. №2147-VIII "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів", яким Кодекс адміністративного судочинства України викладено в новій редакції.

Відповідно до вимог п.п. 10 п. 1 Розділу VII "Перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України справи у судах першої та апеляційної інстанцій, провадження у яких відкрито до набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Згідно з вимогами ч. 3 ст. 3 Кодексу адміністративного судочинства України провадження в адміністративних справах здійснюється відповідно до закону, чинного на час вчинення окремої процесуальної дії, розгляду і вирішення справи.

Як убачається з ч. 1 ст. 12 Кодексу адміністративного судочинства України, адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Відповідно до вимог ч. 9 ст. 171 Кодексу адміністративного судочинства України про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначається, зокрема, за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

Отже, визначення форми адміністративного судочинства, за правилами якого буде розглядатися справа, є обов'язковою умовою нового процесуального законодавства.

Враховуючи, що існує необхідність витребування додаткових доказів у справі, суд вважає за необхідне подальший розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження відповідно до вимог ст. 12 Кодексу адміністративного судочинства України зі стадії підготовчого засідання.

Згідно з вимогами ч. 2 ст. 241 Кодексу адміністративного судочинства України процедурні питання, пов'язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

Керуючись статтями 12, 241, 243, 248, Кодексу адміністративного судочинства України, суддя,

у х в а л и в:

1. Подальший розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження, визначеними Кодексом адміністративного судочинства України в редакції Закону України від 3 жовтня 2017 р. № 2147-VIII "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів" зі стадії підготовчого засідання.

2. Призначити підготовче засідання на 12 квітня 2018 року о 12:30 год.

Судове засідання відбуватиметься в приміщенні Київського окружного адміністративного суду (адреса: м. Київ, бульвар Лесі Українки, 26, 1-й під'їзд, 6-й поверх).

3. Викликати для участі в підготовчому засіданні учасників справи (їх представників).

4. Відповідачу подати до суду відзив на позовну заяву протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення даної ухвали. Роз'яснити відповідачеві, що відповідно до частин 3, 4 статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України до відзиву мають бути додані документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин справа буде вирішена за наявними матеріалами.

5. Копію ухвали суду надіслати (надати) учасникам справи (їх представникам).

Ухвала про набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя                                                                                 Виноградова О.І.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення14.03.2018
Оприлюднено22.03.2018
Номер документу72796358
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —817/2212/16

Ухвала від 12.04.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Виноградова О.І.

Рішення від 20.04.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Виноградова О.І.

Ухвала від 14.03.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Виноградова О.І.

Ухвала від 14.03.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Виноградова О.І.

Ухвала від 14.03.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Виноградова О.І.

Ухвала від 19.12.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Виноградова О.І.

Ухвала від 24.05.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Виноградова О.І.

Ухвала від 31.03.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Виноградова О.І.

Ухвала від 07.03.2017

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Гломб Ю.О.

Ухвала від 30.12.2016

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Гломб Ю.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні