Ухвала
від 20.03.2018 по справі 812/582/18
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

7.1

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду після усунення ії недоліків та відкриття провадження у справі

20 березня 2018 року СєвєродонецькСправа № 812/582/18 Суддя Луганського окружного адміністративного суду Борзаниця С.В., перевіривши матеріали позовної заяви Державної екологічної інспекції у Луганській області (вул. Гагаріна, 93, Сєвєродонецьк, Луганська область, 93400) до Комунального підприємства Петропавлівської селищної ради Світанок (провулок Мирний другий, будинок 2, селище міського типу Петропавлівка, Станично-Луганський район, Луганська обл., 93613) про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю),

ВСТАНОВИВ:

06 березня 2018 року до Луганського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Державної екологічної інспекції у Луганській області (далі - позивач) до Комунального підприємства Петропавлівської селищної ради Світанок (далі - відповідач, КП Світанок ), в якому просив:

- застосувати до КП Світанок заходи реагування у сфері державного нагляду у вигляді тимчасової зупинки експлуатації твердопаливного котла КСТ-16 який використовується для опалення адміністративної будівлі відповідача до отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю).

Позовну заяву обґрунтовано тим, що позивачем у період з 01.12.2017 по 14.12.2017 проведено позапланову перевірку дотриманням вимог природоохоронного законодавства комунальним підприємства Світанок Петропавлівської селищної ради Станично-Луганського району Луганської області.

КП Світанок є юридичного особою та внесена до єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, ідентифікаційний код 31949812, код за КВЕД:

36.00- забір, очищення та постачання води;

38.11- збирання безпечних відходів;

41.20- будівництво житлових і нежитлових будівель;

43,22- монтаж водопровідних мереж;

КП Світанок є комунальним підприємством, створене на підставі рішення №45/3 45 сесії шостого скликання Петрівської селищної ради від 17.08.2016. Основною діяльністю КП Світанок є забезпечення належної експлуатації комунальних об'єктів, споруд, благоустрою та санітарної очистки населених пунктів, виконання робіт та надання послуг населенню з метою одержання прибутку.

У ході позапланової перевірки встановлено, що адміністративна будівля КП Світанок , яка розташована за адресою: провулок Мирний другий, будинок 2, смт. Петропавлівка, Станично-Луганського району Луганської області, в холодний період року опалюється котлом КСТ -16 на твердому паливі.

Під час проведення перевірки встановлено, що КП Світанок не має дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами.

Вказаний факт є попущенням вимог статті 11 Закону України Про охорону атмосферного повітря .

У відношенні відповідальної особи КП Світанок 13.12.2017 складено протокол про адміністративне правопорушення передбачене статтею 78-1 КУпАП та винесена відповідна постанова про накладення адміністративного стягнення, у вигляді штрафу у сумі 119 грн., який у встановлений законодавством строк добровільно сплачено 14.12.2017.

За результатом позапланової перевірки складено акт № 318 та КП Світанок надано припис щодо усунення порушень вимог природоохоронного законодавства від 14.12.2017, в тому числі приписано отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами до 14 02.2018.

На підставі наказу № 20/01-01-04 від 31.01.2018 позивачем в період з 15.02.2018 по 19.02.2018 здійснено позаплановий захід державного нагляду (контролю) стану виконання припису. В ході перевірки встановлено, що КП Світанок не отримало в установленому порядку дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, тим самим продовжує порушувати природоохоронне законодавство здійснюючи викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря опалюючи адміністративну будівлю твердопаливним котлом КСТ-16. КП Світанок надало довідку №7 від 19.02.2018 проте, що підприємство в зимовий опалювальний період 2017-2018 роки для опалення приміщення використовує твердопаливний котел марки КСТ-16, який не перебуває на балансі підприємства.

За даним фактом 19.02.2018 до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу притягнуто відповідальну посадову особу КП Світанок за статтею 188-5 КУпАП на суму 357 грн, який у встановлений законодавством строк добровільно сплачено 27.02.2018.

Позивач вбачає неприпустимість подальшу експлуатацію твердопаливного котла КСТ-16 для опалення адміністративної будівлі КП Світанок без дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами.

12 березня 2018 року ухвалою суду зазначений адміністративний позов був залишений без руху, позивачу запропоновано протягом п'яти календарних днів з дня отримання цієї ухвали усунути зазначені в ухвалі недоліки позовної заяви шляхом надання до суду уточненої позовної заяви та її копій відповідно до кількості учасників справи.

16 березня 2018 року недоліки позовної заяви позивачем були усунені в строк, встановлений ухвалою суду від 12 березня 2018 року шляхом надання до суду уточненої позовної заяви та її копій відповідно до кількості учасників справи.

Таким чином, Позивачем усунуто недоліки позовної заяви в повному обсязі.

Відповідно до частини другої статті 171 КАС України суддя відкриває провадження в адміністративній справі на підставі позовної заяви, якщо відсутні підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі.

Зазначена позовна заява відповідає вимогам статей 160, 161, 172 КАС України, підстав для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі не встановлено, тому вважаю за необхідне відкрити провадження у цій справі.

Частинами першою, другою статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Відповідно до пункту 10 частини шостої статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України для цілей цього Кодексу правами незначної складності є інші справи, у яких суд дійде висновку про їх незначну складність, за винятком справ, які не можуть бути розглянуті за правилами спрощеного позовного провадження.

Зазначена справа не є справою у спорах, що відповідно до приписів частини четвертої статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України має розглядатись виключно за правилами загального позовного провадження.

Керуючись статтями 171, 248, 256, 257, 261 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у справі за позовною заявою Державної екологічної інспекції у Луганській області (вул. Гагаріна, 93, Сєвєродонецьк, Луганська область, 93400) до Комунального підприємства Петропавлівської селищної ради Світанок (провулок Мирний другий, будинок 2, селище міського типу Петропавлівка, Станично-Луганський район, Луганська обл., 93613) про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю).

Призначити справу до судового розгляду у відкритому судовому засіданні на 03 квітня 2018 року о 11 год. 30 хв. у приміщенні Луганського окружного адміністративного суду за адресою: Луганська область, м. Сєвєродонецьк, проспект Космонавтів, 18, І поверх, зала судових засідань № 3.

Справа розглядатиметься в порядку спрощеного позовного провадження.

Зобов'язати позивача - надати оригінали документів, які додані до позовної заяви в копіях (оригінали документів - для огляду у судовому засіданні та засвідчення суддею копій письмових доказів).

У разі заперечень відповідача проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - встановити строк для подання відповідної заяви протягом п'яти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Зобов'язати відповідача протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення відповідачу ухвали про відкриття провадження у справі надіслати (надати) суду відзив на позовну заяву (відзив) і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду) разом з документами, що підтверджують надіслання (надання) позивачу копії відзиву та доданих до нього документів.

Запропонувати:

- позивачу подати до суду відповідь на відзив протягом п'яти днів з дня отримання копії відзиву та доданих до нього документів разом з документами, що підтверджують надіслання (надання) відповідачу копії відповіді на відзив та доданих до неї документів;

- відповідачу подати до суду заперечення протягом трьох днів з дня отримання відповіді на відзив та доданих до неї документів разом з документами, що підтверджують надіслання (надання) позивачу копії заперечення та доданих до них документів.

Роз'яснити відповідачу, що відповідно до частини четвертої статті 159 Кодексу адміністративного судочинства України неподання суб'єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Справа розглядатиметься суддею Борзаницею С.В. одноособово.

Копію ухвали про відкриття провадження в адміністративній справі направити учасникам справи разом з витягом про їхні процесуальні права та обов'язки, встановлені статтями 44, 47 Кодексу адміністративного судочинства України.

Відповідачу разом з ухвалою про відкриття провадження в адміністративній справі направити копію позовної заяви з доданими до неї документами.

Повідомити сторони про можливість реєстрації в системі "Електронний суд" для отримання процесуальних документів в електронному вигляді, для чого потрібно:

- зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу, розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua;

- подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://court.gov.ua/fair/sud1270/.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею та може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду у випадку відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності.

СуддяС.В. Борзаниця

Дата ухвалення рішення20.03.2018
Оприлюднено21.03.2018
Номер документу72825433
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю

Судовий реєстр по справі —812/582/18

Ухвала від 12.04.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

Ухвала від 20.03.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

Ухвала від 12.03.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні