Ухвала
від 20.03.2018 по справі 819/2160/17
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

Справа № 819/2160/17

20 березня 2018 рокум.Тернопіль

Тернопільський окружний адміністративний суд в складі головуючого судді Баранюка А.з.., розглянувши в порядку письмового провадження заяву про примирення у справі за позовом Управління ДСНС України в Тернопільській області до ОСОБА_1 психоневрологічного будинку-інтернату про застосування заходу реагування у сфері державного нагляду (контролю),-

ВСТАНОВИВ:

Управління ДСНС України в Тернопільській області звернулося до Тернопільського окружного адміністративного суду із позовом до ОСОБА_1 психоневрологічного будинку-інтернату про застосування заходу реагування у сфері державного нагляду (контролю) у вигляді повного зупинення роботи ОСОБА_1 психоневрологічного будинку-інтернату шляхом знеструмлення.

Ухвалою суду від 20 грудня 2017 року справу призначено до розгляду у порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

19 березня 2018 року сторони подали до суду спільну заяву про примирення сторін, в якій останні погодились врегулювати існуючий спір шляхом використання права на примирення на основі взаємних поступок.

Представник Управління ДСНС України в Тернопільській області в судове засідання не прибув, проте подав до суду заяву, в які просить проводити розгляд заяви щодо примирення без участі їх представника в письмовому провадженні.

Представник ОСОБА_1 психоневрологічного будинку-інтернату в судове засідання також не прибув, проте подав до суду заяву, в які просить проводити розгляд справи без його участі.

Відповідно до ч.9 ст.2015 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з'явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта

Суд, проаналізувавши подані докази, встановив наступне.

Згідно вказаної заяви (угоди) про примирення сторони домовились про те, що:

- позивач зобов'язується надати час до 1 серпня 2018 року для остаточного виконання вимог вказаних у позовній заяві Управління від 04.12.2017 № 3-1/5595. Позивач після виконання заявлених вимог має прийняти виконання як належне. У разі невиконання відповідачем зобов'язань зазначених у даній заяві, застосувати захід реагування у сфері державного нагляду (контролю) у вигляді повного зупинення роботи ОСОБА_1 психоневрологічного будинку-інтернату за адресою: Тернопільська область, Бережанський район, с. Краснопуща, вул.Богдана Хмельницького, 62 шляхом знеструмлення.

- відповідачі зобов'язуються:

1. Приміщення будівель ОСОБА_1 психоневрологічного будинку-інтернату обладнати системою автоматичної пожежної сигналізації та оповіщення людей про пожежу 3-го типу у відповідності до державних будівельних норм та нормативних актів з питань пожежної безпеки;

2. Приміщення будівель ОСОБА_1 психоневрологічного будинку-інтернату до забезпечити нормативною кількістю первинних засобів пожежогасіння (вогнегасниками);

3. На шляхах евакуації у житловому корпусі №3 будинку-інтернату забезпечити відчинення дверей в напрямку виходу із будівлі.

Відповідно до умов цієї угоди про примирення сторони дійшли згоди щодо повного та остаточного врегулювання претензій, які були предметом судового розгляду у справі №819/2160/17.

Також, у вказаній заяві зазначено, що сторони погоджуються з тим, що відповідно до умов цієї заяви вони дійшли згоди щодо повного та остаточного врегулювання спору, та не мають жодних вимог щодо один одного; умови примирення, дії позивача та відповідача не суперечать закону і не порушують чиїх-небудь прав, свобод та інтересів; сторони мають належне уявлення про сутність цієї заяви і всіх її елементів; сторони підтверджують, що вищевикладені умови відповідають їх волевиявленню і зумовлюють настання бажаних наслідків, які відповідають їхнім дійсним інтересам.

Згідно з ч.5 ст.47 КАС України сторони можуть досягнути примирення на будь-якій стадії судового процесу, що є підставою для закриття провадження в адміністративній справі.

Відповідно до ч.ч. 1, 3, 4, 5 ст. 190 КАС України, сторони можуть повністю або частково врегулювати спір на підставі взаємних поступок. Примирення сторін може стосуватися лише прав та обов'язків сторін. Сторони можуть примиритися на умовах, які виходять за межі предмета спору, якщо такі умови примирення не порушують прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Умови примирення не можуть суперечити закону або виходити за межі компетенції суб'єкта владних повноважень.

Умови примирення сторони викладають у заяві про примирення сторін. Заява про примирення сторін може бути викладена у формі єдиного документа, підписаного сторонами, або у формі окремих документів: заяви однієї сторони про умови примирення та письмової згоди іншої сторони з умовами примирення.

До ухвалення судового рішення у зв'язку з примиренням сторін суд роз'яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені представники сторін у праві вчинити відповідні дії.

Умови примирення сторін затверджуються ухвалою суду. Затверджуючи умови примирення сторін, суд цією самою ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Заяву про примирення сторін підписано 15.03.2018 року уповноваженими представниками сторін - начальником Управління ДСНС України у Тернопільській області ОСОБА_2 та виконуючим обов'язки директора ОСОБА_1 психоневрологічного будинку-інтернату ОСОБА_3, які наділені відповідними повноваженнями.

Дослідивши умови примирення сторін, суд встановив, що умови примирення не суперечать чинному законодавству та не порушують чиї-небудь права, свободи або інтереси, а відтак, суд вважає за можливе затвердити умови примирення.

Згідно п. 3 ч. 1 ст. 238 КАС України, суд закриває провадження у справі якщо сторони досягли примирення.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку про наявність підстав для закриття провадження у справі у зв'язку з примиренням сторін на умовах, визначених в заяві про примирення по адміністративній праві №819/2160/17.

Керуючись статтями ст.190, ст.191, п.3 ч.1 ст. 238, ст.ст. 239, 243, 256, 293 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

Затвердити умови примирення сторін по справі за адміністративним позовом Управління ДСНС України в Тернопільській області (46011, вул.Л.Українки, 6, м. Тернопіль, ідентифікаційний код юридичної особи 38535547) до ОСОБА_1 психоневрологічного будинку-інтернату (47510, вул.Богдана Хмельницького, 62, с.Краснопуща, Бережанський р-н., Тернопільська обл., ідентифікаційний код юридичної особи 03189506) про вжиття заходів реагування у вигляді повного зупинення роботи ОСОБА_1 психоневрологічного будинку-інтернату в шляхом знеструмлення, викладені у заяві про примирення сторін від 15.03.2018 року, а саме:

1. Відповідач ОСОБА_1 психоневрологічний будинк-інтернат (47510, вул.Богдана Хмельницького, 62, с.Краснопуща, Бережанський р-н., Тернопільська обл., ідентифікаційний код юридичної особи 03189506) зобов'язуюється:

1.1.Приміщення будівель ОСОБА_1 психоневрологічного будинку-інтернату обладнати системою автоматичної пожежної сигналізації та оповіщення людей про пожежу 3-го типу у відповідності до державних будівельних норм та нормативних актів з питань пожежної безпеки.

1.2. Приміщення будівель ОСОБА_1 психоневрологічного будинку-інтернату до забезпечити нормативною кількістю первинних засобів пожежогасіння (вогнегасниками).

1.3. На шляхах евакуації у житловому корпусі №3 будинку-інтернату забезпечити відчинення дверей в напрямку виходу із будівлі.

2. Позивач - Управління ДСНС України в Тернопільській області (46011, вул.Л.Українки, 6, м. Тернопіль, код ЄДРПОУ 38535547) зобов'язується:

2.1. Надати час до 1 серпня 2018 року для остаточного виконання вимог вказаних у позовній заяві Управління від 04.12.2017 № 3-1/5595.

2.2. Позивач після виконання заявлених вимог має прийняти виконання як належне.

2.3 У разі невиконання відповідачем зобов'язань зазначених у даній ухвалі до 01 серпня 2018 року, застосувати захід реагування у сфері державного нагляду (контролю) у вигляді повного зупинення роботи ОСОБА_1 психоневрологічного будинку-інтернату шляхом знеструмлення до виконання вимог Управління ДСНС України в Тернопільській області.

Провадження у справі за позовом Управління ДСНС України в Тернопільській області (46011, вул.Л.Українки, 6, м. Тернопіль, ідентифікаційний код юридичної особи 38535547) до ОСОБА_1 психоневрологічного будинку-інтернату (47510, вул.Богдана Хмельницького, 62, с.Краснопуща, Бережанський р-н., Тернопільська обл., ідентифікаційний код юридичної особи 03189506) про вжиття заходів реагування у вигляді повного зупинення роботи ОСОБА_1 психоневрологічного будинку-інтернату в шляхом знеструмлення - закрити.

Роз'яснити сторонам, що ухвала про затвердження умов примирення виконується сторонами в порядку і строки, які нею визначені. Ухвала про затвердження умов примирення є виконавчим документом. У разі невиконання ухвали суду про затвердження умов примирення вона може бути подана для її примусового виконання в порядку, визначеному законодавством для виконання судових рішень.

Повторне звернення до суду зі спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Львівського апеляційного адміністративного суду через Тернопільський окружний адміністративний суд. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її складення.

Копію ухвали надіслати учасникам у справі.

Головуючий суддя Баранюк А.З.

Копія вірна

Суддя Баранюк А.З.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення20.03.2018
Оприлюднено22.03.2018
Номер документу72856444
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —819/2160/17

Ухвала від 20.03.2018

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Баранюк Андрій Зіновійович

Ухвала від 20.12.2017

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Баранюк Андрій Зіновійович

Ухвала від 11.12.2017

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Баранюк Андрій Зіновійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні