Рішення
від 28.03.2008 по справі 2-17072008
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 2-1707 2008р.

ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 березня 2008 року Деснянськ ий районний суд м. Києва в скла ді:

головуючого-судді По ливач Л. Д.

при секретарі - Мінчук О.О. ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі су ду в м. Києві цивільну справу за позовом Київської місько ї клінічної лікарні швидкої медичної допомоги, в інтерес ах якої до суду звернувся Зас тупник прокурора Деснянсько го району м. Києва, до ОСОБА _1 про відшкодування витрат на стаціонарне лікування по терпілого від злочину, -

ВСТАНОВИВ:

Заступник прокурора Десн янського району м. Києва звер нувся до суду, в інтересах Ки ївської міської клінічної лі карні швидкої медичної допом оги (далі по тексту КМЛШМД), з п озовом до ОСОБА_1 про відш кодування витрат на стаціона рне лікування потерпілого ві д злочину.

В обгрунтування своїх вимо г позивач посилався на те, що 27.04.2007 р. ОСОБА_1, перебуваючи у стані алкогольного сп'янін ня, навмисно нанесла своєму с півмешканцю -ОСОБА_2 удар лезом ножа в правий бік, спри чинивши останньому проникаю че колото-різане торакоабдом інальне поранення в область правої реберної дуги по сере дині правої ключичної лінії з пошкодженням діафрагми та 5 сегмента печінки, явища пра востороннього пневмоторокс а з гемоперітонемом. Витрати , понесені закладом охорони з доров'я на стаціонарне лікув ання ОСОБА_2 у розмірі 975 гр н. 55 коп.3алишились невідшкодо ваними, а тому вони змушені з вертатись до суду з вказаним позовом.

Помічник прокурора - Ковале вська О.В. у судовому засіданн і позов підтримала у повному обсязі, просила суд про його задоволення.

Відповідач у судове засіда ння не з'явилась, про час та мі сце судового засідання повід омлена судом у встановленому законом порядку, про що свід чить поштове повідомлення (а .с. 13), причин неявки у судове за сідання ОСОБА_1 не повідом ила, за таких обставин суд ви знав причини її неявки непов ажними та вважав за можливе п роводити заочний розгляд спр ави у відсутності відповідач а на підставі наявних у справ і матеріалів, згідно вимог ч. 4 ст. 169 ЦПК України.

Заслухавши пояснення помі чника прокурора, дослідивши письмові докази по справі, с уд приходить до висновку, що позовні вимоги є обгрунтован ими та такими, що підлягають задоволенню у повному обсязі з наступних підстав.

Судом встановлено, що з 27.04.2007 р. по 04.05.2007 р. ОСОБА_2 провів на стаціонарному лікуванні 6 л/д нів у відділенні політравми, Іл/день у відділенні інтенси вної терапії з діагнозом: "Кол ото-різане торакоабдоміналь не поранення справа з пошкод женням діафрагми, правої дол і печінки. Правосторонній пн евмоторокс". За фактичними ви тратами вартість лікування с тановить 975 грн. 55 коп. (а.с. 3).

Згідно вимог ст. . 1206 ЦК Украї ни особа, яка вчинила злочин, зобов'язана відшкодувати ви трати закладові охорони здор ов'я на лікування потерпілог о від цього злочину.

Відповідно до п.7 Постанови Пленуму Верховного Суду Укра їни від 7 липня 1995 року "Про відш кодування витрат на стаціона рне лікування особи, яка поте рпіла від злочину та судових витрат" відшкодування витра т на стаціонарне лікування п окладається на особу, вина як ої у вчиненні злочину встано влена обвинувальним вироком суду.

Винною у спричиненні умисн их тяжких тілесних ушкоджень , небезпечних для життя в мом ент заподіяння, визнано відп овідача ОСОБА_1. Згідно ви року Деснянського районного суду м. Києва від 07.02.2008 року їй п ризначено покарання у вигляд і 5 років позбавлення волі. В с илу ст. 75 КК України ОСОБА_1 звільнено від відбування по карання з випробув4нйям, з іс питовим строком 2 роки (а.с. 8), а тому вказана сума за стаціон арне лікування ОСОБА_2 під дягає стягненню з відповідач а на користь КМЛШМД.

Підлягає стягненню з відпо відача на користь держави су довий збір у розмірі 51 грн. та в итрати на інформаційно-техні чне забезпечення розгляду сп рави у розмірі ЗО грн., згідно вимог ст. .88 ЦПК України.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 10, 60, 169 ч.4, 212 - 215, 224, 226 - 228 ЦПК України, ст. 1206 ЦК Укра їни, п.7 Постанови Пленуму Вер ховного Суду України від 7 лип ня 1995 року "Про відшкодування в итрат на стаціонарне лікуван ня особи, яка потерпіла від з лочину та судових витрат", - су д

ВИРІШИВ:

Позовну заяву Київської м іської клінічної лікарні шви дкої медичної допомоги

задовольнити.

Стягнути з ОСОБА_1, ІН ФОРМАЦІЯ_1 року народження, уродженки с. Теребля Тячів ського району Закарпатської області, витрати понесені закладом охорони здоров'я на стаціонарне лікування потер пілого у розмірі 975 грн. 55 коп. на користь Київської міської к лінічної лікарні швидкої мед ичної допомоги.

Стягнути з ОСОБА_1, ІНФ ОРМАЦІЯ_1 року народження, у родженки сТеребля Тячівсько го району Закарпатської обла сті на користь держави судов ий збір у розмірі 51 грн. та витр ати на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справ и у розмірі 30 грн..

Рішення може бути оскаржен о до Апеляційного суду м. Києв а через Деснянський районний суд м. Києва протягом десяти д нів з дня проголошення рішен ня шляхом подачі апеляційної скарги, або протягом двадцят и днів з дня подання заяви про апеляційне оскарження рішен ня, яка подається протягом де сяти днів з дня проголошення рішення.

Дата ухвалення рішення28.03.2008
Оприлюднено02.12.2010
Номер документу7285955
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-17072008

Рішення від 28.03.2008

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Поливач Л.Д.

Рішення від 10.06.2008

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Іваненко Ю.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні