Ухвала
від 21.03.2018 по справі 754/2523/18
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

2/754/3790/18

Справа № 754/2523/18

У Х В А Л А

Іменем України

21 березня 2018 року м. Київ

Деснянський районний суд м. Києва в складі

головуючого судді Клочко І.В.,

за участю

секретаря судового засідання Шевчук М.В.

позивача ОСОБА_1

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Києві цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Приватного підприємства ВЕРТИКАЛЬ-СЕРВІС , Товариства з обмеженою відповідальністю ВЕРТИКАЛЬ СЕРВІС про захист прав споживача застосуванням наслідків недійсності правочину, -

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернувся до Деснянського районного суду м. Києва з позовом до ПП ВЕРТИКАЛЬ-СЕРВІС , ТОВ ВЕРТИКАЛЬ СЕРВІС про захист прав споживача застосуванням наслідків недійсності правочину.

До позовної заяви позивачем було подано клопотання про витребування доказів, в якому позивач просить витребувати від ПП ВЕРТИКАЛЬ-СЕРВІС : оригінал та належним чином засвідчений правочин щодо передачі на баланс ТОВ ВЕРТИКАЛЬ СЕРВІС водопровідних мереж котеджного містечка Деснянське ; оригінал та належним чином засвідчений правочин щодо передачі на баланс ТОВ ВЕРТИКАЛЬ СЕРВІС інших інженерних мереж котеджного містечка Деснянське ; відомості про кількість діючих договорів щодо надання послуг споживачам в котеджному містечку Деснянське станом на 01.10.2017р.; відомості про кількість діючих договорів щодо надання послуг споживачам в котеджному містечку Деснянське станом на день виконання ухвали про витребування доказів; належним чином засвідчені копії діючих договорів щодо надання послуг споживачам в котеджному містечку Деснянське станом на день виконання ухвали про витребування доказів.

Також позивач ОСОБА_1 просить витребувати від ТОВ ВЕРТИКАЛЬ СЕРВІС : оригінал та належним чином засвідчений лист ТОВ ВЕРТИКАЛЬ СЕРВІС №84 від 06.12.2017р.; оригінал та належним чином засвідчений правочин щодо прийняття на баланс ТОВ ВЕРТИКАЛЬ СЕРВІС водопровідних мереж котеджного містечка Деснянське ; оригінал та належним чином засвідчений правочин щодо прийняття на баланс ТОВ ВЕРТИКАЛЬ СЕРВІС інших інженерних мереж котеджного містечка Деснянське ; відомості про кількість діючих договорів щодо надання послуг споживачам в котеджному містечку Деснянське станом на 01.10.2017р.; відомості про кількість діючих договорів щодо надання послуг споживачам в котеджному містечку Деснянське станом на день виконання ухвали про витребування доказів; належним чином засвідчені копії діючих договорів щодо надання послуг споживачам в котеджному містечку Деснянське станом на день виконання ухвали про витребування доказів.

Крім того, позивач ОСОБА_1 просить витребувати від Департаменту експлуатації водного господарства ПрАТ КИЇВВОДОКАНАЛ належним чином засвідчену копію листа ТОВ ВЕРТИКАЛЬ СЕРВІС №84 від 06.12.2017р., зареєстрованого за вхідним номером 2805/0/5/0117 від 15 грудня 2017 року в Департаменті експлуатації водного господарства ПрАТ КИЇВВОДОКАНАЛ .

Вищевказане клопотання позивач ОСОБА_1 обґрунтовує тим, що останній не має можливості подати суду оригінал та/або належним чином засвічену копію листа ТОВ ВЕРТИКАЛЬ СЕРВІС №84 від 06.12.2017р. на підтвердження вчиненого правочину. Зазначений лист може підтвердити факт укладення спірного правочину щодо передачі мереж водопостачання з балансу ПП ВЕРТИКАЛЬ-СЕРВІС на баланс ТОВ ВЕРТИКАЛЬ СЕРВІС . Позивач також немає можливості подати до суду оригінал та/або належним чином засвідчену копію правочину, який став підставою для передачі водопровідних мереж з балансу ПП ВЕРТИКАЛЬ-СЕРВІС на баланс ТОВ ВЕРТИКАЛЬ СЕРВІС , а також доказів укладених інших правочинів про передачу інших інженерних мереж котеджного містечка Деснянське з балансу ПП ВЕРТИКАЛЬ-СЕРВІС на баланс ТОВ ВЕРТИКАЛЬ СЕРВІС .

Так само позивач не має можливості надати суду оригінал та/або належним чином засвідчені копії правочинів щодо передачі інженерних мереж з балансу ПП ВЕРТИКАЛЬ-СЕРВІС на баланс ТОВ ВЕРТИКАЛЬ СЕРВІС , оригінал та/або належним чином засвідчену копію правочину, який став підставою для передачі водопровідних та інших інженерних мереж з балансу ПП ВЕРТИКАЛЬ-СЕРВІС на баланс ТОВ ВЕРТИКАЛЬ СЕРВІС підтвердить обґрунтування та підстави заявленого позову в частині факту укладення спірного правочину, їх суб'єктного та об'єктного складу, збільшення позовних вимог з урахуванням витребуваних копій правочинів.

В судовому засіданні позивач ОСОБА_1 підтримав вказане клопотання, просив його задовольнити та зазначив, що витребувані докази будуть свідчити також про нечесні комерційну діяльність підприємств.

В підготовче засідання представники відповідачів не з'явились, про розгляд справи суд належним чином повідомляв відповідачів.

Відповідно до ч.1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Відповідно до п.2 ч.2 ст. 84 ЦПК України, у клопотанні повинно бути зазначено обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати.

Суд вважає клопотання позивача ОСОБА_1 необґрунтованим в частині щодо витребування відомостей про кількість діючих договорів щодо надання послуг споживачам в котеджному містечку Деснянське станом на 01.10.2017р., про кількість діючих договорів щодо надання послуг споживачам в котеджному містечку Деснянське станом на день виконання ухвали про витребування доказів та витребування належним чином засвідчених копій діючих договорів щодо надання послуг споживачам в котеджному містечку Деснянське станом на день виконання ухвали про витребування доказів, виходячи з наступного.

Позивач звернувся до суду з позовом, в якому просить встановити нікчемність правочину про передачу з балансу ПП ВЕРТИКАЛЬ-СЕРВІС на баланс ТОВ ВЕРТИКАЛЬ СЕРВІС мереж водопостачання котеджного містечка Деснянське та застосувати наслідки недійсності правочину, зобов'язавши ТОВ ВЕРТИКАЛЬ СЕРВІС передати, а ПП ВЕРТИКАЛЬ-СЕРВІС прийняти на баланс мережі водопостачання котеджного містечка Деснянське , у зв'язку з порушенням відповідачами прав позивача як споживача послуг, відповідно до договору про надання послуг з утримання територій та житлово-комунальних послуг №1/26-Д від 01 березня 2014 року укладеного між ОСОБА_1 та ПП ВЕРТИКАЛЬ-СЕРВІС .

Позивачем ОСОБА_1 не обґрунтовано яким саме чином витребовувані докази можуть встановити наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги позивача щодо порушення його права як споживача послуг.

З огляду на викладене, суд вважає за необхідне відмовити в клопотанні про витребування доказів в частині витребування відомостей про кількість діючих договорів щодо надання послуг споживачам в котеджному містечку Деснянське станом на 01.10.2017р., про кількість діючих договорів щодо надання послуг споживачам в котеджному містечку Деснянське станом на день виконання ухвали про витребування доказів та витребування належним чином засвідчених копій діючих договорів щодо надання послуг споживачам в котеджному містечку Деснянське станом на день виконання ухвали про витребування доказів.

В іншій частині клопотання, суд вважає за необхідне задовольнити щодо витребування належним чином засвідчених копій.

На підставі викладеного та керуючись ст. 84 ЦПК України, суд -

п о с т а н о в и в:

Витребувати від Приватного підприємтсва ВЕРТИКАЛЬ-СЕРВІС належним чином засвідчені копії наступних документів:

-правочин щодо передачі на баланс ТОВ ВЕРТИКАЛЬ СЕРВІС водопровідних мереж котеджного містечка Деснянське ;

-правочин щодо передачі на баланс ТОВ ВЕРТИКАЛЬ СЕРВІС інших інженерних мереж котеджного містечка Деснянське .

Витребувати від Товариства з обмеженою відповідальністю ВЕРТИКАЛЬ СЕРВІС належним чином засвідчені копії наступних документів:

-лист ТОВ ВЕРТИКАЛЬ СЕРВІС №84 від 06.12.2017р.;

-правочин щодо прийняття на баланс ТОВ ВЕРТИКАЛЬ СЕРВІС водопровідних мереж котеджного містечка Деснянське ;

-правочин щодо прийняття на баланс ТОВ ВЕРТИКАЛЬ СЕРВІС інших інженерних мереж котеджного містечка Деснянське .

Витребувати від Департаменту експлуатації водного господарства Приватного акціонерного товариства КИЇВВОДОКАНАЛ належним чином засвідчену копію листа ТОВ ВЕРТИКАЛЬ СЕРВІС №84 від 06.12.2017р., зареєстрованого за вхідним номером 2805/-/5/0117 від 15 грудня 2017 року в Департаменті експлуатації водного господарства ПрАТ КИЇВВОДОКАНАЛ .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

СудДеснянський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення21.03.2018
Оприлюднено22.03.2018
Номер документу72873169
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —754/2523/18

Рішення від 05.12.2019

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Клочко І. В.

Рішення від 05.12.2019

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Клочко І. В.

Ухвала від 21.01.2019

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Клочко І. В.

Ухвала від 21.03.2018

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Клочко І. В.

Ухвала від 01.03.2018

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Клочко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні