Ухвала
від 22.03.2018 по справі 533/1274/17
КОЗЕЛЬЩИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

22.03.2018 року КОЗЕЛЬЩИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 533/1274/17

Провадження №2/533/21/18

УХВАЛА

22 березня 2018 року Козельщинський районний суд Полтавської області

в складі: головуючого судді - Оксенюк М.М.,

секретаря судового засідання - Шуліки Л.Г.,

з участю:

позивача - ОСОБА_1,

представника фермерського господарства - ОСОБА_2,

представника позивачів - ОСОБА_3,

відповідача - ОСОБА_4,

представника відповідача - ОСОБА_5,

відповідача - ОСОБА_6,

представників відповідача - ОСОБА_7, ОСОБА_8,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в селищі Козельщина цивільну справу за позовом ОСОБА_1, ФЕРМЕРСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА ВЛАМАКС до ОСОБА_4, ОСОБА_6, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору Головне управління Держгеокадастру в Полтавській області, Пашківська сільська рада Козельщинського району Полтавської області про звільнення самовільно зайнятих частин земельних ділянок, які належать громадянам на праві приватної власності, відновлення меж земельних ділянок, межових знаків та поновлення пропущеного права, -

ВСТАНОВИВ:

20.11.2017 року позивачі звернулися до суду з позовом до відповідачів, третіх осіб, в якому просять поновити порушене право на володіння, користування та розпорядження земельними ділянками, а також про звільнення відповідачами самовільно зайнятих земельних ділянок та відновлення межових знаків.

В судовому засіданні представник позивачів ОСОБА_3 оголосив клопотання про залучення в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивачів, а саме ОСОБА_9, ОСОБА_10, Ґава ОСОБА_11, ОСОБА_12.

Клопотання обґрунтоване ти, що предметом спору є питання звільнення відповідачами самовільно зайнятих частин земельних ділянок, які належать вищезазначеним особам на праві приватної власності та перебувають в оренді ФГ ВЛАМАКС , а отже рішення суду може вплинути на права та обов'язки вищезазначених осіб.

В судовому засіданні представник відповідача ОСОБА_8 оголосила клопотання про залучення в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів, а саме ДП Полтавський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою та ДП Центр державного земельного кадастру .

Клопотання обґрунтоване ти, що у період часу з 1997-1998 року ДП Полтавський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою розробив та належним чином затвердив Технічний звіт встановлення в натурі меж земельної ділянки переданої у власність вищезазначеним сторонам по справі. ДП Центр державного земельного кадастру в особі Полтавської регіональної філії розробив звіт до технічної документації із землеустрою, який непередбачений законодавством щодо встановлення меж земельних ділянок ФГ ВЛАМАКС та ОСОБА_1 після якого виявилося, що земельні ділянки відповідачів накладаються на земельні ділянки позивачів, а отже рішення суду може вплинути на права та обов'язки вищезазначених підприємств.

Треті особи в судове засідання не з'явилися, належним чином були повідомлені про дату, час та місце розгляду справи про причини неявки суд не повідомили.

Суд, вислухавши думку сторін, які не заперечували проти задоволення клопотання, встановив наступне.

Ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Суд, вивчивши матеріали справи, вважає, що клопотання представника позивачів ОСОБА_3 та представника відповідача ОСОБА_8 підлягає задоволенню, оскільки рішення суду може вплинути на права та обов'язки ОСОБА_9, ОСОБА_10, Ґава ОСОБА_11, ОСОБА_12, ДП Полтавський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою та ДП Центр державного земельного кадастру .

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 53, 259-261 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Залучити ОСОБА_9, ОСОБА_10, Ґава ОСОБА_11, ОСОБА_12 в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивачів.

Залучити ДП Полтавський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою та ДП Центр державного земельного кадастру в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів.

Розгляд справи за позовом ОСОБА_1, ФЕРМЕРСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА ВЛАМАКС , треті особи які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивачів ОСОБА_9, ОСОБА_10, Ґава ОСОБА_11, ОСОБА_12 до ОСОБА_4, ОСОБА_6, треті особи які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів ДП Полтавський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою та ДП Центр державного земельного кадастру , треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору Головне управління Держгеокадастру в Полтавській області, Пашківська сільська рада Козельщинського району Полтавської області про звільнення самовільно зайнятих частин земельних ділянок, які належать громадянам на праві приватної власності, відновлення меж земельних ділянок, межових знаків та поновлення пропущеного права - відкласти.

Направити третім особам для відома та ознайомлення копію цивільного позову позивачів.

Встановити третій особі строк три дня з дня отримання позову, протягом якого вона має право подати суду пояснення, передбачене статтею 181 ЦПК України, до якого застосовуються правила, встановлені частинами третьою-шостою ст. 178 ЦПК України. Копію пояснення і доданих до нього документів одночасно з поданням його суду третя особа повинна надіслати іншим учасникам справи.

Копію ухвали направити третім особам для відома та ознайомлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

СудКозельщинський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення22.03.2018
Оприлюднено23.03.2018
Номер документу72896569
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —533/1274/17

Ухвала від 12.04.2018

Цивільне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Оксенюк М. М.

Ухвала від 12.04.2018

Цивільне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Оксенюк М. М.

Постанова від 07.11.2018

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Лобов О. А.

Ухвала від 24.10.2018

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Лобов О. А.

Ухвала від 17.09.2018

Цивільне

Апеляційний суд Полтавської області

Триголов В. М.

Рішення від 14.08.2018

Цивільне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Оксенюк М. М.

Рішення від 09.08.2018

Цивільне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Оксенюк М. М.

Ухвала від 23.05.2018

Цивільне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Оксенюк М. М.

Ухвала від 12.04.2018

Цивільне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Оксенюк М. М.

Ухвала від 22.03.2018

Цивільне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Оксенюк М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні