Ухвала
від 27.03.2018 по справі 288/1491/17
РУЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 288/1491/17

У К Р А Ї Н А

Ружинський районний суд Житомирської області

У Х В А Л А

27 березня 2018 року

Ружинський районний суд Житомирської області в складі головуючого судді Митюк О.В.,

за участю секретаря - Герасимчук Н.П., Шумської І.С.,

представника відповідача - ОСОБА_1,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в смт.Ружині Житомирської області цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до Кам»янської сільської ради Попільнянського району Житомирської області про стягнення моральної шкоди,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_2 звернувся до суду з позовом до Кам»янської сільської ради Попільнянського району Житомирської області про стягнення моральної шкоди.

Від представника відповідача ОСОБА_1 до суду надійшла зустрічна позовна заява про стягнення моральної шкоди з ОСОБА_2, яку представник відповідача ОСОБА_1 просить об єднати з первісним позовом в одне провадження.

Представник позивача в підготовче судове засідання не з явився, подав до суду заяву про проведення підготовчого судового засідання у його відсутність.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку про об"єднання позовів, виходячи з наступного.

Зокрема, п.1 ч.2 ст.188 ЦПК України передбачено, що суд з урахуванням положень частини першої цієї статті може за клопотанням учасника справи або з власної ініціативи об єднати в одне провадження декілька справ за позовами одного того самого позивача до одного й того самого відповідача.

Відповідно до ст.193 ЦПК України відповідач має право пред'явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов'язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову.

Вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об'єднуються в одне провадження з первісним позовом.

Виходячи з викладеного вище, суд вважає, що вимоги сторін взаємопов язані між собою, регулюються однією нормою матеріального права, їх окремий розгляд недоцільний, а тому мають бути об єднані в одне провадження.

Враховуючи вищевикладене, керуючись , ст.ст. 19, 83, 188, 353 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Прийняти зустрічний позов представника позивача ОСОБА_1, який діє в інтересах Кам»янської сільської ради Попільнянського району Житомирської області до ОСОБА_2 про стягнення моральної шкоди до спільного розгляду з первісним позовом за позовом ОСОБА_2 до Кам»янської сільської ради Попільнянського району Житомирської області про стягнення моральної шкоди.

Об єднати зустрічний позов представника позивача ОСОБА_1, який діє в інтересах Кам»янської сільської ради Попільнянського району Житомирської області до ОСОБА_2 про стягнення моральної шкоди до спільного розгляду з первісним позовом за позовом ОСОБА_2 до Кам»янської сільської ради Попільнянського району Житомирської області про стягнення моральної шкоди.

Закрити підготовче засідання та призначити судове засідання по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_2 до Кам»янської сільської ради Попільнянського району Житомирської області про стягнення моральної шкоди, та за позовом представника позивача ОСОБА_1, який діє в інтересах Кам»янської сільської ради Попільнянського району Житомирської області до ОСОБА_2 про стягнення моральної шкоди у відкритому судовому засіданні на 24 квітня 2018 року о 10 год. 00 хв. в приміщенні Ружинського районного суду Житомирської області за адресою:13600, смт.Ружин, вул.Бурди, 37.

Запропонувати відповідачу ОСОБА_2 у разі заперечення (за наявності) у пятнадцятиденний строк з дня вручення копії цієї ухвали подати до Ружинського районного суду Житомирської області відзив на відповідну позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Позивач має право подати до Ружинського районного суду відповідь на відзив протягом п яти днів з дня отримання відзиву, а відповідач заперечення, протягом п яти днів з дня отримання відповіді на відзив.

Зобов язати третю особу подати до Ружинського районного суду пояснення щодо позову у п ятиденний строк з дня вручення копії цієї ухвали, а щодо відзиву протягом десяти днів із дня його отримання.

В судове засідання викликати учасників справи, направити їм копії ухвали.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, за веб-адресою сторінки на офіційному веб-сайті судової влади України в мережі Інтернет pr.cn.court.gov.ua.

Ухвала остаточна і оскарженню не підлягає.

Суддя О. В. Митюк.

СудРужинський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення27.03.2018
Оприлюднено28.03.2018
Номер документу72979791
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —288/1491/17

Постанова від 30.10.2018

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Талько О. Б.

Постанова від 30.10.2018

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Талько О. Б.

Ухвала від 10.10.2018

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Талько О. Б.

Ухвала від 10.10.2018

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Талько О. Б.

Ухвала від 16.08.2018

Цивільне

Апеляційний суд Житомирської області

Галацевич О. М.

Ухвала від 13.08.2018

Цивільне

Апеляційний суд Житомирської області

Галацевич О. М.

Ухвала від 27.06.2018

Цивільне

Апеляційний суд Житомирської області

Галацевич О. М.

Рішення від 08.05.2018

Цивільне

Ружинський районний суд Житомирської області

Митюк О. В.

Рішення від 08.05.2018

Цивільне

Ружинський районний суд Житомирської області

Митюк О. В.

Ухвала від 27.03.2018

Цивільне

Ружинський районний суд Житомирської області

Митюк О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні