Ухвала
від 27.03.2018 по справі 748/814/18
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження №2-о/748/57/18

Єдиний унікальний №748/814/18

У х в а л а

про залишення позовної заяви без руху

27 березня 2018 рокум. Чернігів

Суддя Чернігівського районного суду Чернігівської області Меженнікова С.П., розглянувши заяву ОСОБА_1 про встановлення факту постійного проживання спадкодавця разом із спадкоємцем на час відкриття спадщини та місця відкриття спадщини, заінтересовані особи: територіальна громада села Олишівка в особі Олишівської селищної ради Чернігівського району Чернігівської області, територіальна громада села Слабин в особі Слабинської сільської ради Чернігівського району Чернігівської області, -

ВСТАНОВИВ:

26 березня 2018 року ОСОБА_1 звернулася до суду з заявою, в якій просила:

- встановити юридичний факт того, що місцем відкриття спадщини після померлої ОСОБА_2, яка померла 30 березня 2011 року в с. Слабин Чернігівського району Чернігівської області, є останнє її місце проживання: ІНФОРМАЦІЯ_1;

- встановити юридичний факт того, що ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_2, постійно проживала на час відкриття спадщини разом із спадкодавцем, своєю матір'ю - ОСОБА_2, яка померла 30 березня 2011 року в с. Слабин Чернігівського району Чернігівської області у віці 83 роки, за адресою: Слабин Чернігівського району Чернігівської області, вул. 8 Березня, буд. № 27.

Як вбачається із вимог, заявницею заявляються дві самостійні вимоги про встановлення юридичних фактів.

У відповідності до п. 10 постанови Пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ № 10 від 17 жовтня 2014 року "Про застосування судами законодавства про судові витрати у цивільних справах", подані до суду позовні заяви чи заяви, а також зустрічні позовні заяви можуть містити кілька самостійних вимог, кожна з яких є об'єктом справляння судового збору.

Отже, заявницею за кожну із заявлених нею вимог повинен бути сплачений судовий збір.

Документ, що підтверджує сплату судового збору, відповідно до ч. 4 ст. 177 ЦПК України, повинен бути доданий до позовної заяви.

Завницею додано документ, що підтвердужє сплату судового збору в сумі 352 грн 40 коп., тобто за одну вимогу, документ на підтвердження сплати судового збору за другу вимогу, до заяви не додано.

Таким чином, заявниці необхідно доплатити судовий збір в сумі 352 грн 40 коп. та надати суду документ, що підтверджує сплату судового збору.

Згідно вимог ч.1 ст.185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог ст. 175 і 177 ЦПК України, протягом п"яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Згідно ч. 2 ст. 185 ЦПК України, в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

З огляду на наведене, суд прийшов до висновку про необхідність усунення вищевказаних недоліків та надання заявниці строк для їх усунення.

На підставі викладеного, керуючись ч. 1 ст. 185 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Заяву ОСОБА_1 про встановлення факту постійного проживання спадкодавця разом із спадкоємцем на час відкриття спадщини та місця відкриття спадщини, заінтересовані особи: територіальна громада села Олишівка в особі Олишівської селищної ради Чернігівського району Чернігівської області, територіальна громада села Слабин в особі Слабинської сільської ради Чернігівського району Чернігівської області - залишити без руху.

Запропонувати заявниці в триденний строк з дня отримання копії ухвали усунути вказані недоліки, надати суду документ, що підтверджує сплату судового збору в сумі 352 грн 40 коп. - оригінал квитації.

Роз"яснити заявниці, що у разі невиконання вимог даної ухвали заява вважатиметься неподаною і буде повернута.

Ухвала в частині визначення розміру судових витрат може бути оскаржена до апеляційного суду Чернігівської області.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п"ятнадняти днів з дня її проголошення.

В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_3

СудЧернігівський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення27.03.2018
Оприлюднено29.03.2018
Номер документу73017462
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —748/814/18

Рішення від 23.07.2018

Цивільне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Меженнікова С. П.

Ухвала від 04.04.2018

Цивільне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Меженнікова С. П.

Ухвала від 27.03.2018

Цивільне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Меженнікова С. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні