Ухвала
від 19.03.2018 по справі 308/312/18
УЖГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 308/312/18

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

19 березня 2018 року м. Ужгород

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області у складі:

головуючого судді Шепетко І.О.,

за участі секретаря Бота О.І.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні у порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3 до Товариства з обмеженою відповідальністю ЕПОС-ЦЕНТР про визнання права власності за набувальною давністю, -

В С Т А Н О В И В:

Позивачі ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3 звернулися до Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю ЕПОС-ЦЕНТР про визнання за ОСОБА_1 права власності за набувальною давністю на квартиру АДРЕСА_1; про визнання за ОСОБА_3 права власності за набувальною давністю на квартиру АДРЕСА_2; про визнання за ОСОБА_2 права власності за набувальною давністю на квартиру АДРЕСА_3.

Сторони в судове засідання не з'явилися, про час і місце розгляду справи були належним чином повідомлені.

На підставі ч. 2 ст. 247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Згідно з ч. 1 ст. 188 ЦПК України, в одній позовній заяві може бути об'єднано декілька вимог, пов'язаних між собою підставою виникнення або поданими доказами, основні та похідні позовні вимоги. Похідною позовною вимогою є вимога, задоволення якої залежить від задоволення іншої позовної вимоги (основної вимоги).

Згідно з ч. 6 ст. 188 ЦПК України, суд за клопотанням учасника справи або з власної ініціативи вправі до початку розгляду справи по суті роз'єднати позовні вимоги, виділивши одну або декілька об'єднаних вимог в самостійне провадження, якщо це сприятиме виконанню завдання цивільного судочинства.

Згідно з п. 15 Постанови Пленуму Верховного Суду України у п. 15 постанови від 12 червня 2009 року № 2 Про застосування норм цивільного процесуального законодавства при розгляді справ у суді першої інстанції , позовні вимоги кількох осіб до одного й того ж відповідача або позивача до кількох відповідачів можуть бути об'єднані в одне провадження, якщо ці вимоги однорідні, зокрема такі, які нерозривно пов'язані між собою, або від вирішення однієї з них залежить вирішення інших. Таке об'єднання не допускається, коли відсутня спільність предмета позову (наприклад, позови кількох осіб про стягнення зарплати чи про поновлення на роботі). Роз'єднання кількох поєднаних в одному провадженні вимог може мати місце лише за умови, що їх сумісний розгляд ускладнює вирішення справи (зокрема, у зв'язку з необхідністю призначення складної експертизи за окремими вимогами, тривалого відрядження або тяжкого захворювання одного чи кількох з позивачів або відповідачів). У разі роз'єднання позовів підставою для провадження щодо вимог, виділених у самостійне провадження, є ухвала суду про роз'єднання позовів і копія пред'явленого позову.

Вивчивши матеріали позову, суд приходить до висновку про роз'єднання вимог про визнання за ОСОБА_1 права власності за набувальною давністю на квартиру АДРЕСА_1; про визнання за ОСОБА_3 права власності за набувальною давністю на квартиру АДРЕСА_2; про визнання за ОСОБА_2 права власності за набувальною давністю на квартиру АДРЕСА_3, оскільки їх сумісний розгляд ускладнює вирішення справи. Дані вимоги не є однорідними, зокрема такими, які нерозривно пов'язані між собою, від вирішення однієї з них не залежить вирішення інших.

Відповідно до ч. 6 ст. 188 ЦПК України, розгляд позовних вимог, виділених у самостійне провадження, здійснює суддя, який прийняв рішення про роз'єднання позовних вимог.

На підставі та керуючись ст. 188, 260, 261 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В:

Роз'єднати у самостійні провадження позовні вимоги ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3 до Товариства з обмеженою відповідальністю ЕПОС-ЦЕНТР про визнання за ОСОБА_1 права власності за набувальною давністю на квартиру АДРЕСА_1; про визнання за ОСОБА_3 права власності за набувальною давністю на квартиру АДРЕСА_2; про визнання за ОСОБА_2 права власності за набувальною давністю на квартиру АДРЕСА_3.

Вимоги ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю ЕПОС-ЦЕНТР про визнання за ОСОБА_2 права власності за набувальною давністю на квартиру АДРЕСА_3 - виділити в окреме провадження.

Вимоги ОСОБА_3 до Товариства з обмеженою відповідальністю ЕПОС-ЦЕНТР про визнання за ОСОБА_3 права власності за набувальною давністю на квартиру АДРЕСА_2 - виділити в окреме провадження.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Ужгородського

міськрайонного суду ОСОБА_4

СудУжгородський міськрайонний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення19.03.2018
Оприлюднено29.03.2018
Номер документу73026012
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —308/312/18

Ухвала від 06.09.2018

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Шепетко І. О.

Ухвала від 05.07.2018

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Шепетко І. О.

Ухвала від 19.03.2018

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Шепетко І. О.

Ухвала від 19.02.2018

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Шепетко І. О.

Ухвала від 16.01.2018

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Шепетко І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні