Ухвала
від 28.03.2018 по справі 466/8146/17
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 466/8146/17

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

28 березня 2018 року м. Львів

Cлідчий суддя Шевченківського районного суду м. Львова ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 розглянувши клопотання слідчого в особливо важливих справах слідчого відділу слідчого управління військової прокуратури Західного регіону України ОСОБА_3 , про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення, за матеріалами кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42017140400000108 від 23.10.2017 за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України ,-

в с т а н о в и в :

28.03.2018р. слідчий в особливо важливих справах слідчого відділу слідчого управління військової прокуратури Західного регіону України ОСОБА_3 , за погодженням з прокурором відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання державного обвинувачення у кримінальних провадженнях слідчого відділу військової прокуратури Західного регіону України ОСОБА_4 , звернувся до слідчого судді Шевченківського районного суду м. Львова з клопотанням про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення, за матеріалами кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42017140400000108 від 23.10.2017 за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

В обґрунтування клопотання слідчий вказав, що у провадженні слідчих слідчого відділу слідчого управління військової прокуратури Західного регіону України перебувають матеріали досудового розслідування №42017140400000108 від 23.10.2017, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

З матеріалів кримінального провадження вбачається, що службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), протягом 2012-2017 років, зловживаючи службовим становищем, діючи з метою незаконного збагачення, у змові з посадовими особами лісогосподарських підприємств, привласнено кошти даних підприємств в особливо великих розмірах, які були виділені для перевезення лісової продукції залізничним транспортом на експорт до асоційованих країн Європейського союзу, чим спричинено збитки державі на попередньо встановлену суму понад 10 млн. грн.

Так, посадовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » протягом 2012-2017 років укладено договори підряду з лісогосподарськими підприємствами на перевезення лісової продукції залізничним транспортом для здійснення експорту з території України до країн Європейського союзу.

Грошові кошти перераховувались на розрахунковий рахунок ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на підставі сформованих актів виконаних робіт (наданих послуг), які останніми підписувались та надавались до проведення оплати, при чому, останнім було достовірно відомо про факти внесення завідомо неправдивих відомостей про кількість діб перебування в дорозі вантажних вагонів, завантажених лісовою продукцією.

При складанні актів виконаних робіт (наданих послуг) посадові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та службові особи лісогосподарських підприємств, зловживаючи своїм службовим становищем, завищували фактичну кількість діб користування вагонами при перевезенні вантажів по маршрутах, що підтверджується відповідними документами з Укрзалізниці.

Таким чином, внаслідок застосованої схеми на розрахунковий рахунок ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », згідно укладених договорів, перераховано грошові кошти за роботи, обсяги виконання яких, не відповідають дійсності, на підставі складених актів виконаних робіт (наданих послуг), які підписані посадовими особами вказаного товариства, а також лісогосподарських підприємств.

Також установлено, що грошові кошти, які перераховані ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за фактично не виконані роботи перераховувались на рахунки підприємств з ознаками фіктивності та у подальшому конвертовано та привласнено.

Одним з вказаних підприємств являється ПП « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), на яке ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » перераховано значні суми грошових коштів та яке використовує рахунки №№ НОМЕР_3 , НОМЕР_3 (долар), НОМЕР_3 (євро), що відкриті у ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

З метою перевірки факту надходжень грошових коштів на рахунок ПП « ОСОБА_5 » та їх подальшого використання, виникла необхідність у наданні тимчасового доступу до речей і документів, які містять банківську таємницю клієнта ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ПП « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) з можливістю вилучення (здійснення виїмки) оригіналів (в разі відсутності завірених належним чином їх копій) документів та речей, які свідчать про відкриття, функціонування та про рух коштів по рахункам №№ НОМЕР_3 , НОМЕР_3 (долар), НОМЕР_3 (євро), за період з 01.01.2012 по дату винесення ухвали, а саме: відомостей на паперових та електронних носіях про рух коштів з розшифровкою без скорочень контрагентів, їх статистичних кодів, в тому числі реквізитів їх рахунків (номер рахунку, МФО банківської установи) призначенням платежу, датою та часом здійснення платежу, часом проведення платежу, номером платіжного документа, сумою платежу, з зазначенням суми податку на додану вартість - окремо, а також із зазначенням вхідного та вихідного залишків коштів на рахунку на початок і кінець кожного дня, відомостей щодо документів, на підставі яких здійснені такі платежі, номерів референсів кожного платіжного документу (номер або інші символи, що використовуються для ідентифікації трансакції) по рахункам №№ НОМЕР_3 , НОМЕР_3 (долар), НОМЕР_3 (євро), за період з 01.01.2012 по дату винесення ухвали; інформації, що міститься в справі з юридичного оформлення рахунків, а саме документів передбачених „Інструкцією про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах, затвердженою Постановою Правління Національного банку України від 12 листопада 2003 року № 492, які були надані на відкриття рахунків №№ НОМЕР_3 , НОМЕР_3 (долар), НОМЕР_3 (євро), додавалися до справи під час функціонування вказаного рахунку, та інших документів, що знаходяться у вказаній справі з юридичного оформлення рахунку; первинних документів, що свідчать про зарахування на банківські рахунки №№ НОМЕР_3 , НОМЕР_3 (долар), НОМЕР_3 (євро), та зняття з нього грошових коштів (платіжні доручення, заяви на видачу готівки, чеки та інші документи, якими оформлювалось отримання готівкових коштів) за період з 01.01.2012 по дату винесення ухвали.

На даний час у слідства достатньо підстав вважати, що вказані документи перебувають у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що розташований за адресою: АДРЕСА_1 .

Оскільки існує реальна загроза знищення вищевказаних документів, розгляд указаного клопотання необхідно провести без участі представників ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

Заслухавши пояснення слідчого в підтримку клопотання, вивчивши матеріали клопотання, вважаю, що клопотання є підставним і підлягає до задоволення з наступних підстав та мотивів.

Слідчим суддею встановлено, що у провадженні слідчих слідчого відділу слідчого управління військової прокуратури Західного регіону України перебувають матеріали досудового розслідування №42017140400000108 від 23.10.2017, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Органом досудового розслідування доведено наявність достатніх підстав вважати, що речі, документи та інформація, мають суттєве значення для повного та всебічного розслідування даного кримінального провадження, а також встановлення важливих обставин в ході досудового розслідування, а тому беручи до уваги те, що в інший спосіб немає можливості отримати доступ до інформації, вважаю за доцільне надати тимчасовий доступ до речей та документів,які містять банківську таємницю клієнта ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ( АДРЕСА_1 ) ПП « ОСОБА_5 » з можливістю вилучення (здійснення виїмки) оригіналів (в разі відсутності завірених належним чином їх копій) документів та речей які свідчать про відкриття, функціонування та про рух коштів по рахункам №№ НОМЕР_3 , НОМЕР_3 (долар), НОМЕР_3 (євро), за період з 01.01.2012 по дату винесення ухвали

Згідно положень ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Враховуючи викладене вище та неможливість отримати необхідні для досудового розслідування відомості в інший спосіб, з метою забезпечення повного, швидкого, неупередженого дослідження всіх обставин, що стосуються вчинення кримінального правопорушення, клопотання підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 40, 131, 132, 159, 160, 162, 163, 164 КПК України, слідчий суддя

п о с т а н о в и в:

клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на тимчасовий доступ до речей та документів, які містять банківську таємницю клієнта ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ( АДРЕСА_1 ) ПП « ОСОБА_5 » з можливістю вилучення (здійснення виїмки) оригіналів (в разі відсутності завірених належним чином їх копій) документів та речей які свідчать про відкриття, функціонування та про рух коштів по рахункам №№ НОМЕР_3 , НОМЕР_3 (долар), НОМЕР_3 (євро), за період з 01.01.2012 по дату винесення ухвали, а саме:

1.1 відомостей на паперових та електронних носіях про рух коштів з розшифровкою без скорочень контрагентів, їх статистичних кодів, в тому числі реквізитів їх рахунків (номер рахунку, МФО банківської установи) призначенням платежу, датою та часом здійснення платежу, часом проведення платежу, номером платіжного документа, сумою платежу, з зазначенням суми податку на додану вартість - окремо, а також із зазначенням вхідного та вихідного залишків коштів на рахунку на початок і кінець кожного дня, відомостей щодо документів, на підставі яких здійснені такі платежі, номерів референсів кожного платіжного документу (номер або інші символи, що використовуються для ідентифікації трансакції) по рахункам №№ НОМЕР_3 , НОМЕР_3 (долар), НОМЕР_3 (євро), за період з 01.01.2012 по дату винесення ухвали.

1.2 інформації, що міститься в справі з юридичного оформлення рахунків, а саме документів передбачених «Інструкцією про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах, затвердженою Постановою Правління Національного банку України від 12 листопада 2003 року № 492, які були надані на відкриття рахунків №№ НОМЕР_3 , НОМЕР_3 (долар), НОМЕР_3 (євро), додавалися до справи під час функціонування вказаних рахунків, та інших документів, що знаходяться у вказаній справі з юридичного оформлення рахунку.

1.3 первинних документів, що свідчать про зарахування на банківські рахунки №№ НОМЕР_3 , НОМЕР_3 (долар), НОМЕР_3 (євро), та зняття з нього грошових коштів (платіжні доручення, заяви на видачу готівки, чеки та інші документи, якими оформлювалось отримання готівкових коштів) за період з 01.01.2012 по дату винесення ухвали.

Виконання ухвали доручити начальнику слідчого управління військової прокуратури Західного регіону України ОСОБА_6 , начальнику відділу військової прокуратури Західного регіону України ОСОБА_4 та прокурорам цього ж відділу ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 начальнику слідчого відділу військової прокуратури Західного регіону України ОСОБА_10 та слідчим цього ж відділу ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_3 , ОСОБА_13 та ОСОБА_14 та оперуповноваженим управління захисту економіки в Чернівецькій області ДЗЕ Національної поліції України ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , ОСОБА_22 із правом доручення виконання ухвали, які згідно КПК України будуть наділені на те відповідними повноваженнями.

Строк дії ухвали- один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчого судді.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.03.2018
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу73045906
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення, за матеріалами кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42017140400000108 від 23.10.2017 за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України

Судовий реєстр по справі —466/8146/17

Ухвала від 28.03.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Свірідова В. В.

Ухвала від 26.02.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Львівської області

Гуцал І. П.

Ухвала від 22.01.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Свірідова В. В.

Ухвала від 19.01.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Свірідова В. В.

Ухвала від 19.01.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Свірідова В. В.

Ухвала від 17.01.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Свірідова В. В.

Ухвала від 17.01.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Свірідова В. В.

Ухвала від 11.01.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Свірідова В. В.

Ухвала від 11.01.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Свірідова В. В.

Ухвала від 11.01.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Свірідова В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні