Ухвала
від 02.04.2018 по справі 908/2117/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 29/39/17

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про затвердження звіту ліквідатора, ліквідаційного балансу

та припинення провадження у справі

02.04.2018 Справа № 908/2117/17

м. Запоріжжя

Господарський суд Запорізької області у складі судді Кричмаржевського В.А.

за участю секретаря судового засідання - Ракович С.І.

Розглянувши в судовому засіданні матеріали справи № 908/2117/17

про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "АЛЮПРО", код з ЄДР-36251163 (69059 м.Запоріжжя вул. Європейська, 4)

кредитор - Товариство з обмеженою відповідальністю "АРІАНА КОМПАНІ", код з ЄДР 39806156 (02097 м. Київ вул. Градинська, 6)

ліквідатор - Лелюх Ю.Р.

Ліквідатор та представник кредитора у судове засідання не з'явились

Установив :

Згідно з постановою господарського суду Запорізької області від 21.11.2017р. ТОВ "АЛЮПРО", м.Запоріжжя, визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено голову ліквідаційної комісії - Лелюх Ю.Р. (ідентифікаційний номер - НОМЕР_1), яку зобов'язано ліквідатора у визначеному законом порядку і строк здійснити ліквідаційну процедуру, надати звіт про виконану роботу та ліквідаційний баланс для затвердження.

Ліквідатором подано суду звіт, ліквідаційний баланс банкрута, реєстр вимог кредиторів, документи на підтвердження проведення ліквідаційної процедури.

Ухвалою господарського суду Запорізької області від 23.03.2018р. призначене судове засідання для розгляду звіту ліквідатора на 02 квітня 2018р. о 10-00 год.

Ліквідатор та представник заявника у судове засідання не з'явились, про причини неявки суд не повідомили.

З огляду на обмеженість розгляду заяви визначеними законом процесуальними строками, відсутність перешкод та достатність матеріалів справи для її розгляду і прийняття відповідного рішення, судове засідання відбулося за відсутності вказаних осіб, згідно зі статтею 202 ГПК України.

Фіксування судового засідання технічними засобами не здійснювалось, враховуючи приписи ч. 3 статті 222 ГПК України.

Відповідно до статті 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" після завершення усіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів; довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню; для акціонерних товариств - копія розпорядження про скасування реєстрації випуску акцій, засвідчена Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку.

Якщо ліквідатор не виявив майнових активів, що підлягають включенню до ліквідаційної маси, він зобов'язаний подати господарському суду ліквідаційний баланс, який засвідчує відсутність у банкрута майна.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Отже, законодавством передбачена певна сукупність дій, які необхідно вчинити ліквідатору в ході ліквідаційної процедури, та перелік додатків до звіту ліквідатора, які подаються суду разом із зазначеним звітом, та є предметом дослідження в судовому засіданні за підсумками ліквідаційної процедури, яке проводиться за участю кредиторів (комітету кредиторів); подання звіту та ліквідаційного балансу здійснюється ліквідатором за наслідком усіх проведених ним дій в ході ліквідаційної процедури.

На офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України 21.11.2017р. за № 47317 розміщено повідомлення про визнання боржника - ТОВ "АЛЮПРО", м.Запоріжжя, банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

В межах місячного строку, визначеного частиною 3 статті 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", до господарського суду Запорізької області із заявою про визнання кредиторських вимог звернулось ТОВ "АРІАНА КОМПАНІ".

Ухвалою господарського суду Запорізької області від 12.03.2018р. визнані вимоги "АРІАНА КОМПАНІ" на суму - 1.314.000 грн. з четвертою чергою задоволення та 3200грн. - з першою чергою задоволення.

Ліквідатором до реєстру вимог кредиторів включено вищезгаданого кредитора з визначеною судом черговістю.

Відтак суд погоджується з представленим ліквідатором реєстром кредиторів та вважає його таким, що підлягає затвердженню.

Розглянувши наданий звіт та матеріали ліквідаційної процедури, заслухавши пояснення ліквідатора та представника кредитора, суд дійшов висновку, що ліквідатором вжито всіх встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" заходів по здійсненню та завершенню ліквідаційної процедури.

Згідно з матеріалами справи та документами, що підтверджують проведення ліквідаційної процедури, інформаційними довідками контролюючих органів, фондів соціального страхування рухоме та нерухоме майно, земельні ділянки за боржником не зареєстровані, корпоративні права відсутні, виконавчі документи на виконанні в органах ДВС не перебувають. Зазначені документи досліджені в судовому засіданні і долучені до матеріалів справи.

Проведеною ліквідатором роботою встановлено, що майно банкрута, за рахунок якого можливо було б погасити кредиторську заборгованість, відсутнє, це підтверджено матеріалами ліквідаційної процедури.

У ліквідаційному балансі підприємства-банкрута відображені дані про відсутність майнових активів.

Вимоги кредиторів непогашені за відсутності майна та коштів у підприємства-банкрута.

Загальний розмір непогашених кредиторських вимог становить - 1.317.200 грн.

Господарський суд дійшов висновку, що ліквідатором в повній мірі виконані обов'язки з розшуку майна (активів) банкрута.

Пунктом 6 частини 1 статті 83 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо затверджено звіт ліквідатора в порядку, визначеному статтею 46 цього Закону.

Таким чином, оскільки за результатами ліквідаційної процедури у банкрута не виявлено майна, за рахунок якого можливе погашення кредиторських вимог, підприємницька діяльність товариства припинена, що відображено у ліквідаційному балансі, господарський суд приймає рішення про ліквідацію юридичної особи-банкрута та припинення провадження у справі.

Згідно з частиною 4 статті 83 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Законом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

На підставі викладеного та керуючись статтями 2, 40, 46, 83 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ", статтями 3, 232-235, 255, 256 Господарського процесуального кодексу України, суд -

Ухвалив :

Звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута затвердити.

Банкрута - Товариство з обмеженою відповідальністю "АЛЮПРО", код з ЄДР-36251163, м.Запоріжжя, ліквідувати.

Провадження у справі припинити.

Вимоги, що не задоволені за недостатністю майна, вважати погашеними.

Ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення та може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом десяти днів з дня її проголошення.

Копію ухвали надіслати: кредитору, ліквідатору, Комунарському ВДВС м.Запоріжжя, Департаменту реєстраційних послуг Запорізької міської ради, Головному управлінню ДФС у Запорізькій області, Головному територіальному управлінню юстиції у Запорізькій області.

Суддя В .А . Кричмаржевський

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення02.04.2018
Оприлюднено02.04.2018
Номер документу73096688
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —908/2117/17

Ухвала від 06.02.2018

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Склярук О.І.

Ухвала від 02.04.2018

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 23.03.2018

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 12.03.2018

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 28.02.2018

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 06.02.2018

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Склярук О.І.

Ухвала від 03.01.2018

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Склярук О.І.

Ухвала від 19.12.2017

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Склярук О.І.

Постанова від 21.11.2017

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 08.11.2017

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні