Ухвала
від 27.03.2018 по справі 923/1200/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРCОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Театральна,18, м. Херсон, 73000,

тел./0552/26-47-84, 49-31-78, факс 49-31-78, веб сторінка: ks.arbitr.gov.ua/sud5024/


У Х В А Л А

про відкладення підготовчого судового засідання

27 березня 2018 року Справа № 923/1200/17

Господарський суд Херсонської області у складі судді Литвинової В.В. при секретарі Горголь О. М., розглянувши справу

за позовом: Публічного акціонерного товариства "Херсонгаз", м. Херсон

до: Товариства з обмеженою відповідальністю "Агроторгова фірма ім.Солодухіна", м. Нова Каховка Херсонської області

про стягнення заборгованості в сумі 174941,46 грн.

за участю представників сторін:

від позивача: уповноважений представник Гейко О. В.;

від відповідача: не прибув.

в с т а н о в и в:

Публічне акціонерне товариство "Херсонгаз" (позивач) звернувся до суду з позовною заявою у якій просить стягнути заборгованість у розмірі 174941,46 грн. з Товариства з обмеженою відповідальністю "Агроторгова фірма ім. Солодухіна" (відповідач). на підставі ст. ст. 22, 1166, 1172 Цивільного кодексу України.

Ухвалою Господарського суду Херсонської області від 29.12.2017 відкрито провадження у справі, цією ж ухвалою призначено справу до розгляду в порядку загального позовного провадження.

Ухвалою Господарського суду Херсонської області від 27.02.2018 підготовче засідання у справі відкладено до 13.03.2018, продовжено строк проведення підготовчого провадження на тридцять днів, явка у судове засідання представників сторін визнана обов'язкововю.

В судове засідання 13.03.2018 прибув уповноважений представник позивача, представник відповідача у судове засідання не прибув, витребувані судом докази не надав, про причину неявки не повідомив.

Ухвалою від 13.03.2018 підготовче судове засідання відкладено до 27.03.2018.

В судове засідання 27.03.2018 прибув представник позивача, представник відповідача у судове засідання не прибув, докази не надав, про причину неявки не повідомив.

23.03.2018 від позивача надійшло клопотання, у яком з посиланням на ст. 81 Господарського процесуального кодексу України просить витребувати в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Херсонській області інформацію щодо власника сільгосптехніки за номером 01079 ЕН, оскільки саме даною сільгосптехнікою було пошкоджено газопровід високого тиску під час виконання земляних робіт.

Суд відмовляє в задоволенні даного клопотання, оскільки на думку суду витребуваний доказ (інформація) щодо власника сільгосптехніки не входить до предмету доказування по даній справі.

В судовому засіданні 27.03.2018 позивачем у справі подано клопотання про залучення до участі у справі у якості співвідповідача - Дочірнє підприємство Товариства з обмеженою відповідальністю "Югтара" "Дніпрянська аграрна фірма ім. Солодухіна у поданому клопотанні позивач також просить продовжити строк підготовчого провадження.

Суд, задовольняє подане позивачем клопотання з огляду на наступне.

Відповідно до ст. 48 Господарського процесуального кодексу України, Суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання, залучити до участі у ній співвідповідача. Якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання, за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі. Після спливу строків, зазначених в частинах першій та другій цієї статті, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Як вбачається з листа Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області та публічної кадастрової карти місце пошкодження газопроводу знаходиться на земельній ділянці з кадастровим номером № 6510745300:02:05:0002 та станом на дату аварії 29.03.2017 земельна ділянка на якій проходить підземний газопровід високого тиску та на якому сталася аварія знаходиться в оренді ДП ТОВ "Югтара" "Дніпрянська аграрна фірма ім. Солодухіна".

Відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців та громадських формувань, власником ДП ТОВ "Югтара" "Дніпрянська аграрна фірма ім. Солодухіна". є Давиденко Ігор Вікторович. Дана особа також являється керівником Товариства з обмеженою відповідальністю "Агроторгова фірма ім. Солодухіна".

Таким чином, суд залучає до розгляду справи в якості співвідповідача у справі Дочірньє підприємство Товариства з обмеженою відповідальністю "Югтара" "Дніпрянська аграрна фірма ім. Солодухіна" (74900, м. Нова Каховка Херсонської області, селище міського типу Дніпряни, вул. 1 Травня, 8, код ЄДРПОУ 24951177).

Частиною 2 ст. 183 ГПК України визначені підстави для відкладення підготовчого судового засідання. Так, за змістом зазначеної статті, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках: визначених частиною другою статті 202 цього Кодексу; залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача; в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 182 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

З огляду на викладене, за результатами проведеного судового засідання, з метою підготовки справи до розгляду по суті, у зв'язку із залученням до розгляду справи співвідповідача, та необхідністю надання додаткових доказів, підготовче судове засідання відкладається на іншу дату.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 48, 177, 178, 182, 183, 184, 232 ГПК України, суд

постановив:

1. Клопотання позивача про залучення до участі у справі у якості співвідповідача задовольнити.

2. Залучити до участі у справі у якості співвідповідача Дочірнє підприємство Товариства з обмеженою відповідальністю "Югтара" "Дніпрянська аграрна фірма ім. Солодухіна". (74900, м. Нова Каховка Херсонської області, селище міського типу Дніпряни, вул. 1 Травня, 8, код ЄДРПОУ 24951177)

3. Призначити розгляд справи у підготовчому судовому засіданні на 10 квітня 2018 року о 11:30 за адресою: м. Херсон, вул. Театральна, 18, зал судових засідань № 4

4. визнати явку представників учасників справи обов'язковою;

5.Зобов'язати позивача направити співвідповідачу (Дочірнє підприємство Товариства з обмеженою відповідальністю "Югтара" "Дніпрянська аграрна фірма ім. Солодухіна". 74900, м. Нова Каховка Херсонської області, селище міського типу Дніпряни, вул. 1 Травня, 8, код ЄДРПОУ 24951177) копію позовної заяви та додатків до неї, докази такого направлення надати суду;

6. Запропонувати співвідповідачу в строк до дня судового засідання надати суду: документальне обґрунтуванням викладених у запереченнях на позов обставин (одночасно з надісланням (наданням) документів до суду надіслати (надати) іншим учасникам справи; належним чином засвідчені копії статутних та реєстраційних документів.

7.Зобов'язати відповідача в строк до дня судового засідання надати суду: належним чином засвідчені копії статутних та реєстраційних документів, належні докази на підтвердження того, що відповідачем не використовується земельна ділянка на якій знаходиться газопровід високого тиску.

8. Звернути увагу сторін на те, що відповідно до ст. 80 ГПК України:

- докази, не подані у встановлений судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї;

- копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи;

- якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об'єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суду та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу.

9. Запропонувати сторонам:

- за наявності додаткових доказів по справі - надати їх суду, в строк до дня судового засідання, разом з доказами направлення копій вказаних доказів іншим учасникам справи;

- за наявності заяв та клопотань, які відповідно до ч. 2 ст. 182 ГПК України мають бути вирішені у підготовчому засіданні - надати такі заяви чи клопотання до суду у строк до дня судового засідання, разом з доказами направлення копій вказаних заяв та/чи клопотань на адресу інших учасників справи

10. Копію ухвали направити учасникам процесу.

Звернути увагу сторін на те, що відповідно до ст. 135 Господарського процесуального кодексу України суд, в порядку застосування заходів процесуального примусу, може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, зокрема, за ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу.

Повідомити учасників справи про можливість одержання інформації по справі зі сторінки на офіційному веб-порталі "Судова влада України" за наступною адресою: http://ks.arbitr.gov.ua.

Ухвала господарського суду набирає законної сили в порядку статті 235 Господарського процесуального кодексу України. Ухвала господарського суду оскаржується в порядку та строки, визначені статтями 254-256 Господарського процесуального кодексу України

Ухвалу підписано 30 березня 2018 року.

Суддя В.В.Литвинова

Дата ухвалення рішення27.03.2018
Оприлюднено02.04.2018
Номер документу73098064
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення заборгованості в сумі 174941,46 грн.

Судовий реєстр по справі —923/1200/17

Ухвала від 04.12.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Міщенко І.С.

Ухвала від 25.09.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Міщенко І.С.

Постанова від 31.07.2018

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Мишкіна М.А.

Ухвала від 18.07.2018

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Мишкіна М.А.

Ухвала від 05.07.2018

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Мишкіна М.А.

Ухвала від 14.06.2018

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Мишкіна М.А.

Рішення від 26.04.2018

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Литвинова В.В.

Ухвала від 17.04.2018

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Литвинова В.В.

Ухвала від 10.04.2018

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Литвинова В.В.

Ухвала від 27.03.2018

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Литвинова В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні