Ухвала
від 30.03.2018 по справі 815/5669/17
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 815/5669/17

УХВАЛА

30 березня 2018 року м. Одеса

Одеський окружний адміністративний суд

під головуванням судді Андрухіва В.В.

за участю секретаря судового засідання Рижук В.І.

представника позивача - Бобка О.Ю. (за довіреністю)

представника відповідача - Ісаєнка С.А. (згідно статуту),

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за адміністративним позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області до Державного навчального закладу "Ісаєвський професійний аграрний ліцей" про вжиття заходів реагування у вигляді повного зупинення роботи (експлуатації), -

ВСТАНОВИВ:

Головне управління ДСНС України в Одеській області звернулось до суду з позовом до Державного навчального закладу "Ісаєвський професійний аграрний ліцей" про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) шляхом опечатування (опломбування) всіх дверей (воріт) будівель, приміщень, відключення джерел електропостачання (або інших електромереж, електроприладів, пристроїв, обладнання і установок) до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної, техногенної безпеки та у сфері цивільного захисту, вказаних в акті №42 від 23.10.2017 року.

Ухвалою від 08.11.2017 року відкрито скорочене провадження у справі.

Ухвалою від 28.11.2017 року у зв'язку з подачею відповідачем заперечень на позов, справу призначено до розгляду в судовому засіданні.

Ухвалою від 14.12.2017 року на підставі п.4 ч.2 ст.156 КАС України (в редакції від 06.07.2005 року) з метою офіційного з'ясування всіх обставин справи, надання відповідачу часу для повного усунення порушень у визначені приписом строки, провадження у справі зупинено.

15 грудня 2017 року набув чинності Закон України "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів" від 03.10.2017 року №2147-VIII.

Вказаним Законом вводиться в дію нова редакція Кодексу адміністративного судочинства України, який визначає юрисдикцію та повноваження адміністративних судів, встановлює порядок здійснення судочинства в адміністративних судах.

Відповідно до ч. 3 ст. 3 КАС України (в редакції від 15.12.2017 року), провадження в адміністративних справах здійснюється відповідно до закону, чинного на час вчинення окремої процесуальної дії, розгляду і вирішення справи.

З огляду на зазначене, ухвалою від 21.02.2018 року продовжено розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Ухвалою суду від 21.02.2018 року, на підставі п.4 ч.1 ст.236 КАС України було зупинено провадження у справі за клопотанням сторін для надання їм часу для примирення.

У судовому засіданні 30.03.2018 року представниками сторін - Головного управління ДСНС України в Одеській області та Державного навчального закладу "Ісаєвський професійний аграрний ліцей" надано спільну заяву про укладення угоди про примирення сторін та угоду про примирення, в якій останні просили суд визнати угоду про примирення і закрити провадження у справі.

Так, згідно вказаної заяви (угоди) про примирення сторони домовились про те, що:

1. Державний навчальний заклад Ісаєвський професійний аграрний ліцей ,

зобов'язується:

1.1. Вжити вичерпних заходів забезпечення Державного навчального закладу Ісаєвський професійний аграрний ліцей по усуненню виявлених недоліків зазначених у Акті №42 від 23.10.2017 року, у тому числі надання обладнання, фінансування тощо.

1.2. Покласти відповідальність за пожежну, техногенну безпеку та цивільний захист на час дії угоди про примирення на директора Державного навчального закладу Ісаєвський професійний аграрний ліцей Ісаєнко С.А. відповідно до Статуту.

1.3. Повністю усунути порушення вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної, пожежної безпеки та цивільного захисту, які загрожують життю та здоров'ю людей та зазначених в Акт №42 від 23.10.2017 року до 01.08.2018 року.

1.4. До 01.08.2018 року звернутися до Головного управління ДСНС України в Одеській області з клопотанням про проведення позапланової перевірки додержання (виконання) вимог законодавства у сферах пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту та виконання вимог попередніх приписів на об'єкті Державний навчальний заклад Ісаєвський професійний аграрний ліцей за адресою: 67023, Одеська область, Миколаївський район, с. Ісаєве, вул. Набережна, 15.

2. Головне управління ДСНС України в Одеській області зобов'язується на підставі клопотання Державного навчального закладу Ісаєвський професійний аграрний ліцей здійснити позапланову перевірку додержання (виконання) вимог законодавства у сферах пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту та виконання вимог попередніх приписів на об'єкті Державний навчальний заклад Ісаєвський професійний аграрний ліцей за адресою: 67023, Одеська область, Миколаївський район, с. Ісаєве, вул. Набережна, 15 протягом 10 робочих днів з дня надходження клопотання (заяви) на проведення позапланової перевірки.

Відповідно до умов цієї угоди про примирення сторони дійшли згоди щодо повного та остаточного врегулювання претензій, які були предметом судового розгляду у справі №815/5669/17.

Також у вказаній угоді зазначено, що сторони мають належне уявлення про сутність цієї угоди про примирення і всіх її елементів. Не існує ніяких факторів, які могли б вплинути на їх уявлення про мету цієї угоди про примирення. Сторони підтверджують, що вищевикладені умови відповідають їх волевиявленню і породжують настання бажаних наслідків, які відповідають їх дійсним інтересам. Сторони погоджуються, що їх волевиявлення, викладене в цій угоді про примирення, є вільним та здійсненним без будь-якого примусу.

Згідно з ч. 5 ст. 47 КАС України сторони можуть досягнути примирення на будь-якій стадії судового процесу, що є підставою для закриття провадження в адміністративній справі.

Відповідно до ч.ч. 1, 3, 4, 5 ст. 190 КАС України, сторони можуть повністю або частково врегулювати спір на підставі взаємних поступок. Примирення сторін може стосуватися лише прав та обов'язків сторін. Сторони можуть примиритися на умовах, які виходять за межі предмета спору, якщо такі умови примирення не порушують прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Умови примирення не можуть суперечити закону або виходити за межі компетенції суб'єкта владних повноважень.

Умови примирення сторони викладають у заяві про примирення сторін. Заява про примирення сторін може бути викладена у формі єдиного документа, підписаного сторонами, або у формі окремих документів: заяви однієї сторони про умови примирення та письмової згоди іншої сторони з умовами примирення.

До ухвалення судового рішення у зв'язку з примиренням сторін суд роз'яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені представники сторін у праві вчинити відповідні дії.

Умови примирення сторін затверджуються ухвалою суду. Затверджуючи умови примирення сторін, суд цією самою ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Заяву про укладення угоди про примирення та угоду про примирення підписано 30.03.2018 року уповноваженими представниками сторін - заступником начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям Вовком М.І. та директором Державного навчального закладу "Ісаєвський професійний аграрний ліцей" Ісаєнком С.А., які наділені відповідними повноваженнями.

У представників сторін судом з'ясовано, що умови примирення, викладені в заяві, не порушують прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб.

Судом повідомлено сторонам, що у разі невиконання ухвали суду про затвердження умов примирення вона може бути подана для її примусового виконання в порядку, визначеному законодавством для виконання судових рішень та що повторне звернення до суду зі спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Дослідивши умови примирення сторін, суд встановив, що умови примирення не суперечать чинному законодавству та не порушують чиї-небудь права, свободи або інтереси, а відтак, суд вважає за можливе затвердити умови примирення.

Згідно п. 3 ч. 1 ст. 238 КАС України, суд закриває провадження у справі якщо сторони досягли примирення.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку про наявність підстав для закриття провадження у справі у зв'язку з примиренням сторін на умовах, визначених в заяві (угоді) про примирення по адміністративній праві № 815/5669/17.

Керуючись ч.5 ст.47, ст.190, ст.191, п.3 ч.1 ст. 238, ст.ст. 239, 243, 256, 293 КАС України суд, -

УХВАЛИВ:

Затвердити умови примирення сторін по справі за адміністративним позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області (65091, м. Одеса, вул. Прохорівська, 6, код ЄДРПОУ 38643633) до Державного навчального закладу "Ісаєвський професійний аграрний ліцей" (65023, Одеська область, Миколаївський район, с. Ісаєве, вул. Набережна, 15, код ЄДРПОУ 20986842) про вжиття заходів реагування у вигляді повного зупинення роботи (експлуатації), викладені в заяві про примирення сторін від 30.03.2018 року, а саме:

1. Державний навчальний заклад Ісаєвський професійний аграрний ліцей ,

зобов'язується:

1.1. Вжити вичерпних заходів забезпечення Державного навчального закладу Ісаєвський професійний аграрний ліцей по усуненню виявлених недоліків зазначених у Акті №42 від 23.10.2017 року, у тому числі надання обладнання, фінансування тощо.

1.2. Покласти відповідальність за пожежну, техногенну безпеку та цивільний захист на час дії угоди про примирення на директора Державного навчального закладу Ісаєвський професійний аграрний ліцей Ісаєнко С.А. відповідно до Статуту.

1.3. Повністю усунути порушення вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної, пожежної безпеки та цивільного захисту, які загрожують життю та здоров'ю людей та зазначених в Акт №42 від 23.10.2017 року до 01.08.2018 року.

1.4. До 01.08.2018 року звернутися до Головного управління ДСНС України в Одеській області з клопотанням про проведення позапланової перевірки додержання (виконання) вимог законодавства у сферах пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту та виконання вимог попередніх приписів на об'єкті Державний навчальний заклад Ісаєвський професійний аграрний ліцей за адресою: 67023, Одеська область, Миколаївський район, с. Ісаєве, вул. Набережна, 15.

2. Головне управління ДСНС України в Одеській області зобов'язується на підставі клопотання Державного навчального закладу Ісаєвський професійний аграрний ліцей здійснити позапланову перевірку додержання (виконання) вимог законодавства у сферах пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту та виконання вимог попередніх приписів на об'єкті Державний навчальний заклад Ісаєвський професійний аграрний ліцей за адресою: 67023, Одеська область, Миколаївський район, с. Ісаєве, вул. Набережна, 15 протягом 10 робочих днів з дня надходження клопотання (заяви) на проведення позапланової перевірки.

Провадження у справі за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області до Державного навчального закладу "Ісаєвський професійний аграрний ліцей" про вжиття заходів реагування у вигляді повного зупинення роботи (експлуатації) - закрити.

Роз'яснити сторонам, що ухвала про затвердження умов примирення виконується сторонами в порядку і строки, які нею визначені. Ухвала про затвердження умов примирення є виконавчим документом. У разі невиконання ухвали суду про затвердження умов примирення вона може бути подана для її примусового виконання в порядку, визначеному законодавством для виконання судових рішень.

Повторне звернення до суду зі спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала може бути оскаржена до Одеського апеляційного адміністративного суду шляхом подання апеляційної скарги до Одеського окружного адміністративного суду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Повний текст ухвали складено 02 квітня 2018 року.

Суддя В.В. Андрухів

.

Дата ухвалення рішення30.03.2018
Оприлюднено03.04.2018
Номер документу73099659
СудочинствоАдміністративне
Сутьвжиття заходів реагування у вигляді повного зупинення роботи (експлуатації

Судовий реєстр по справі —815/5669/17

Ухвала від 03.07.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Андрухів В. В.

Ухвала від 30.03.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Андрухів В. В.

Ухвала від 21.02.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Андрухів В. В.

Ухвала від 21.02.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Андрухів В. В.

Ухвала від 14.12.2017

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Андрухів В. В.

Ухвала від 28.11.2017

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Андрухів В. В.

Ухвала від 08.11.2017

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Андрухів В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні