Ухвала
від 30.03.2018 по справі 295/3775/18
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/3775/18

Категорія 54

2/295/1778/18

УХВАЛА

30.03.2018 року м. Житомир

Суддя Богунського районного суду м. Житомира Гумен Н.В., розглянувши матеріали цивільної справи №295/3775/18 за позовом ОСОБА_1 до ТОВ Бенефіс Фешн про стягнення компенсації за затримку розрахунку ,

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1, яка проживає за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1. 13, кв. 2, звернулася до суду із позовом до ТОВ Бенефіс Фешн , місце знаходження: 12402, Житомирська обл., Житомирський район, територія Оліївської сільської ради поза межами населених пунктів обєкт нерухомо майна, будинок 12, про стягнення компенсації за затримку розрахунку та відшкодування моральної шкоди .

Відповідно до ч. 2 ст. 27 Цивільного процесуального кодексу України, позови до юридичних осіб пред'являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Частиною 1 ст. 28 ЦПК України визначено, що позови про стягнення аліментів, оплату додаткових витрат на дитину, індексацію аліментів, зміну способу їх стягнення, про визнання батьківства відповідача, позови, що виникають з трудових правовідносин, можуть пред'являтися також за зареєстрованим місцем проживання чи перебування позивача.

Отже, виходячи зі змісту ч. 2 ст. 27, ч. 5 ст. 28 Цивільного процесуального кодексу України, справа не підсудна Богунському районному суду м. Житомира, оскільки адреса проживання позивача та місцезнаходження відповідача територіально не відносяться до Богунського району м. Житомира.

Відповідно до п.1 ч. 1 ст. 31 Цивільного процесуального кодексу України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо, серед іншого, справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Приймаючи до уваги те, що позивач проживає на території Корольовського району м. Житомира, відповідач за даним позовом знаходиться за адресою Житомирська обл., Житомирський район, територія Оліївської сільської ради поза межами населених пунктів обєкт нерухомо майна, будинок 12, а що виникають з трудових правовідносин, можуть пред'являтися також за зареєстрованим місцем проживання чи перебування позивача, суд доходить до висновку, що дана позовна заява не належить до територіальної юрисдикції (підсудності) Богунського районного суду м. Житомира, у зв'язку з чим справа № 295/3775/18 підлягає передачі за підсудністю до Корольовського районного суду м. Житомира.

Керуючись ст.ст. 27, 28, п.1 ч.1 ст. 31 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ТОВ Бенефіс Фешн про стягнення компенсації за затримку розрахунку передати на розгляд Корольовського районного суду м. Житомира.

Роз'яснити учасникам справи, що передача справи, з підстав зазначених вище в ухвалі, здійснюється не пізніше п'яти днів після закінчення строку на оскарження ухвали суду, а в разі подання скарги не пізніше п'яти днів після залишення її без задоволення.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала, як така, що постановлена поза межами судового засідання, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

У відповідності до п.п. 15.5 п. 1 Перехідних Положень ЦПК України , до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а саме Богунський районний суд м. Житомира.

Суддя:

СудБогунський районний суд м. Житомира
Дата ухвалення рішення30.03.2018
Оприлюднено03.04.2018
Номер документу73105143
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —295/3775/18

Рішення від 09.11.2018

Цивільне

Корольовський районний суд м. Житомира

Сингаївський О. П.

Ухвала від 26.04.2018

Цивільне

Корольовський районний суд м. Житомира

Сингаївський О. П.

Ухвала від 30.03.2018

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Гумен Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні