Ухвала
від 22.03.2018 по справі 757/14133/18-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/14133/18-ц

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 березня 2018 року Печерський районний суд м. Києва

суддя Батрин О.В.

учасники справи

заяник: ОСОБА_1

заінтересована особа: Державний історико-меморіальний Лук'янівський заповідник

розглянувши матеріали заяви ОСОБА_1, заінтересована особа Державний історико-меморіальний Лук'янівський заповідник про встановлення факту реєстрації смерті,-

В С Т А Н О В И В:

До Печерського районного суду м. Києва надійшли матеріали заяви ОСОБА_1, заінтересована особа Державний історико-меморіальний Лук'янівський заповідник про встановлення факту реєстрації смерті.

Частиною третьою статті 294 передбачено, що справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Однак, вказана заява не відповідає положенням п. 9, 10 ч. 3 ст. 175 ЦПК України, оскільки заявником не надано попереднього (орієнтовного) розрахунку суми судових витрат, які заявник поніс і які очікує понести у зв'язку із розглядом справи та підтвердження про те, що ним не подано іншої заяви з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Разом з цим, відповідно до ч. 4 ст. 177 ЦПК України до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Відповідно до п. 1 ст. 4 Закону України Про судовий збір судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі. Зокрема за подання фізичною особою заяви у справах окремого провадження, ставка судового збору складає 0,2 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, тобто 352 грн. 40 коп.

Однак, до вказаної заяви заявником не додано квитанцію про сплату судового збору, що не відповідає нормам чинного законодавства.

З урахуванням наведеного заяву слід залишити без руху та надати заявнику строк для усунення зазначених недоліків, а саме для надання попереднього (орієнтовного) розрахунку суми судових витрат, які заявник поніс і які очікує понести у зв'язку із розглядом справи та підтвердження про те, що ним не подано іншої заяви з тим самим предметом та з тих самих підстав та плати 352 грн. 40 коп. судового збору.

На підставі викладеного та керуючись ст. 175, 185, 294 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Заяву ОСОБА_1, заінтересована особа Державний історико-меморіальний Лук'янівський заповідник про встановлення факту реєстрації смерті - залишити без руху та надати позивачу строк для усунення недоліків протягом 10 днів з дня вручення ухвали, про що його повідомити.

У разі невиконання вказаних недоліків, дана заява буде вважатися неподаною та повернута позивачу.

Суддя О.В. Батрин

Дата ухвалення рішення22.03.2018
Оприлюднено03.04.2018
Номер документу73123148
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту реєстрації смерті

Судовий реєстр по справі —757/14133/18-ц

Рішення від 24.05.2018

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Батрин О. В.

Ухвала від 20.04.2018

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Батрин О. В.

Ухвала від 22.03.2018

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Батрин О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні