Ухвала
від 03.04.2018 по справі 813/4710/15
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа№813/4710/15

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

03 квітня 2018 року

Львівський окружний адміністративний суд в складі головуючого судді Грень Н.М., розглянув в порядку письмового провадження заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі №813/4710/15 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в м. Львові про стягнення заборгованості з Товариства з обмеженою відповідальністю “Техноарт”, -

в с т а н о в и в :

На розгляд Львівського окружного адміністративного суду надійшла заява Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі №813/4710/15 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в м. Львові про стягнення заборгованості з Товариства з обмеженою відповідальністю “Техноарт”.

В обґрунтування заяви заявник зазначає, що юридичну особу - Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у місті Львові припинено. Правонаступником вказаної юридичної особи є Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області. На підставі викладеного заявник просить замінити сторону виконавчого провадження, а саме - стягувача його правонаступником.

Представники сторін в судове засідання не прибули, хоча були повідомлені належним чином. На підставі ч.9 ст.205, ч.4 ст.229 КАС України справа розглядається в письмовому провадженні.

При постановленні ухвали суд враховує наступне.

Постановою Львівського окружного адміністративного суду від 22.09.2015 року позов Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м.Львові задоволено повністю, стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю “Техноарт” на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Львові заборгованість в сумі 550,19 коп.

На виконання судового рішення Львівським окружним адміністративним судом 23.11.2015 року видано виконавчий лист у справі №813/4710/15, стягувачем у якому зазначено - Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м.Львові.

Судом встановлено, що відповідно до ч.4 Прикінцевих та перехідних положень Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування” від 23.09.1999 року №1105-ХІV, утворено Фонд соціального страхування України, реорганізувавши шляхом злиття Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Частиною 5 Прикінцевих та перехідних положень Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування” від 23.09.1999 року №1105-ХІV визначено, що Фонд соціального страхування України та його робочі органи є правонаступниками Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, його виконавчої дирекції, управлінь виконавчої дирекції цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, відділень у районах і містах обласного значення, а також Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, його виконавчої дирекції, відділень цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі та їх робочих органів.

Відповідно до даних Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, юридична особа -Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у місті Львові припинена, правонаступником є Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області

У відповідності до частини 1 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Частиною 5 статті 15 Закону України “Про виконавче провадження” передбачено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник заміни.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку про обґрунтованість поданої заяви та необхідність заміни сторони виконавчого провадження, а саме: стягувача - Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м.Львові його правонаступником - Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області .

Керуючись ст.ст.255, 295, 297, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

п о с т а н о в и в :

Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі №813/4710/15 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в м. Львові про стягнення заборгованості з Товариства з обмеженою відповідальністю “Техноарт” - задовольнити повністю.

Замінити стягувача - Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м.Львові (код ЄДРПОУ 25258840) на його правонаступника – Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області (код ЄДРПОУ 41322361).

Ухвала може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції в порядку передбаченому ст.297 Кодексу адміністративного судочинства України та у строки, визначені ст.295 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала набирає законної сили в порядку та строки визначені ст.256 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя                                                                                Грень Н.М.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення03.04.2018
Оприлюднено06.04.2018
Номер документу73130244
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —813/4710/15

Ухвала від 03.04.2018

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Грень Наталія Михайлівна

Постанова від 22.09.2015

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Грень Наталія Михайлівна

Ухвала від 28.08.2015

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Грень Наталія Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні