Ухвала
від 02.04.2018 по справі 1308/2149/2012
ЖОВКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 1308/2149/2012

Провадження № 6/444/22/2018

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 квітня 2018 року Жовківський районний суд Львівської області у складі :

головуючого судді Зеліско Р. Й.

секретар судового засідання Мамедова Г. І.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Жовкві Львівської області подання Жовківського районного відділу державної виконавчої служби ГТУЮ у Львівській області про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку пред'явлення виконавчого листа до виконання по цивільній справі № 1308/2149/2012 за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства Міністерства Оборони України «Західвійськбуд» про відшкодування збитків та моральної (немайнової) шкоди,-

В С Т А Н О В И В:

Жовківський районний відділ державної виконавчої служби ГТУЮ у Львівській області в особі начальника ОСОБА_2 звернувся в суд із заявою про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку пред'явлення виконавчого листа до виконання по цивільній справі № 1308/2149/2012 за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства Міністерства Оборони України «Західвійськбуд»про відшкодування збитків та моральної (немайнової) шкоди, яку мотивує тим, що на їх виконанні перебувало виконавче провадження № 42708952 відкрите державним виконавцем Федорич Тарасом Миколайовичем на виконання виконавчого листа №1308/2149/2012 від 19.03.2014 року, що видав Жовківський районний суд Львівської області про стягнення з Державного підприємства Міністерства оборони України Західвійськбуд судових витрат в сумі 413,16 грн.

28.03.2014 року головним державним виконавцем Федорич Т.М. винесено постанову про відкриття виконавчого провадження, якою надано строк для добровільного виконання до 03.04.2014 року. 04.04.2014 року року державним виконавцем винесено постанову про приєднання виконавчого провадження до зведеного, оскільки за наслідками перевірки даних Єдиного державного реєстру встановлено, що на виконанні у відділі ДВС Жовківського РУЮ у Львівській області перебувають виконавчі провадження щодо одного й того самого боржника. 15.04.2014 року, керуючись п. 4 ч. 1 ст. 38 ЗУ Про виконавче провадження державним виконавцем винесено постанову про зупинення виконавчого провадження (розшук боржника, транспортних засобів або розшук дитини). 29.09.2015 року винесено постанову про виведення виконавчого провадження із зведеного. Зважаючи на викладене, керуючись п. 2 ч. 1 ст. 47 ЗУ Про виконавче провадження державним виконавцем винесено постанову про повернення виконавчого документу стягувачеві. Оскільки, в ході проведення виконавчих дій державним виконавцем в рамках зведеного виконавчого провадження було проведено заходи на встановлення майнового стану боржника, в ході яких з'ясовано наступне: згідно інформації УДАІ при УМВС України у Жовківському районі Львівської області за боржником числяться транспортні засоби у кількості 24 одиниці постановою державного виконавця на всі транспортні засоби накладено арешт та заборонено їх відчуження. Згідно відповіді ДПІ у Львівській області боржник володіє відкритими рахунками у банківських установах. Державним виконавцем винесено постанову про арешт рахунків боржника у ПАТ Банк Форум , ПАТ АКБ Львів , ЦФ ПАТ Кредобанк , ЛФ ПАТ Укрінбанк , ПАТ Укрінбанк . Згідно відповідей з вказаних банків рахунки боржника арештовані. Кошти стягнуті з арештованих рахунків розподілено між стягувачами у зведеному виконавчому провадженні відповідно до вимог ст. 43, 44 ЗУ Про виконавче провадження . Залишок коштів на арештованих рахунках станом на 29.09.2015 року відсутній. Згідно витягів з державних реєстрів нерухомого майна за ДП МОУ Західвійськбуд зареєстровано нерухоме майно в с. Малехів, Жовківського району з формою власності Державна . Зазначають, що державним виконавцем вчинено всі дії згідно Закону України Про виконавче провадження в результаті яких майна боржника, на яке може бути звернено стягнення не виявлено, і здійснені державним виконавцем заходи щодо розшуку такого майна виявилися безрезультатними. Внаслідок чого постанову про повернення виконавчого провадження разом з оригіналом виконавчого документу скеровано поштою стягувану. Однак постанову та оригінал виконавчого документа так і не отримано, встановити місцезнаходження документу виявилось неможливо. А тому вважають, що дані обставини свідчать про втрату виконавчого документу при поштовій пересилці.

У зв'язку із чим просять видати дублікат виконавчого листа та поновити строк пред'явлення виконавчого документу до виконання відповідно до Закону України "Про виконавче провадження".

Представник Жовківського районного відділу державної виконавчої служби ГТУЮ у Львівській області в судове засідання не з'явився, хоча про дату, час та місце проведення судового засідання був повідомлений належним чином, однак в поданні просять справу розглянути без їх участі.

Стягувач, який був позивачем по справі та боржник, який був відповідачем по справі в судове засідання не з'явилися, хоча про дату, час та місце проведення судового засідання були повідомлені належним чином.

Однак, представник стягувача ОСОБА_1 ОСОБА_3 подав на адресу суду заяву про розгляд справи у його відсутності та відсутності стягувача. Просить подання задоволити.

Представник боржника в судове засідання не прибув, хоча про час та місце проведення судового засідання були повідомлені належним чином. Причини неявки суду не відомі.

А тому судом вирішено розгляд подання проводити за відсутності учасників по справі та на підставі поданих до суду доказів.

З'ясувавши дійсні обставини справи, оглянувши матеріали цивільної справи, суд приходить до наступного.

Відповідно п. 9 "Прикінцевих та перехідних положень" ЦПК України (в редакції станом на 15.12.2017 року), справи у судах першої та апеляційної інстанцій, провадження у яких відкрито до набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Відповідпо до п. 17.4 "Прикінцевих та перехідних положень" ЦПК України у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред'явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви. За видачу стягувачу дубліката виконавчого документа справляється судовий збір у розмірі 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Ухвала про видачу чи відмову у видачі дубліката виконавчого документа може бути оскаржена в апеляційному та касаційному порядку.

Судом встановлено, що рішенням Жовківського районного суду Львівської області від 18.09.2012 року позов ОСОБА_1 задоволено частково. Вирішено стягнути з Державного підприємства Міністерства Оборони України «Західвійськбуд» в користь ОСОБА_1 38596 грн. 29 коп. боргу внаслідок прострочення виконання зобов'язання, 30000,00 (тридцять тисяч) грн. моральної (немайнової) шкоди, 685 грн. 96 коп. судових витрат сплачених позивачем при подачі позовної заяви.

Ухвалою колегії суддів судової палати у цивільних справах Апеляційного суду Львівської області від 12.09.2013 року апеляційну скаргу Державного підприємства Міністерства оборони України Іахідвійськбуд задовольнено частково. Рішення Жовківського районного суду Львівської області від 18 вересня 2012 року в істині стягнення із Державного підприємства Міністерства оборони України Західвійськбуд в користь ОСОБА_1 38 596,29 грн. боргу внаслідок прострочення виконання зобов'язання змінено та ухвалено нове рішення, а саме про стягнення з Державного підприємства Міністерства оборони України Західвійськбуд в користь ОСОБА_1 30 414,98 грн. (тридцять тисяч чотириста чотирнадцять грн. 98 коп.) індексації у зв'язку з простроченням виконання грошового зобов'язання та 7901, 08 грн. (сім тисяч дев'ятсот одну грн. 08 коп.)- три проценти річних від простроченої суми; всього - 38 316,06 грн. (тридцять вісім тисяч триста шістнадцять грн. 06 коп.). В частині стягнення моральної шкоди рішення Жовківського районного суду Львівської бласті від 18 вересня 2012 року скасовано та ухвалено в цій частині нове рішення про відмову в позові. В частині стягнення судових витрат рішення змінено та стягнуто з Державного підприємства Міністерства оборони України Західвійськбуд в користь ОСОБА_4 413,16 грн. судових витрат.

З матеріалів справи вбачається, що 15.11.2013 року представник позивача ОСОБА_1 ОСОБА_5 подав на адресу суду заяву про видачу виконавчого листа по справі. Такий ним отримано 19.09.2014 року, що підтверджується розпискою на даній заяві.

З самого подання Жовківського районного відділу державної виконавчої служби ГТУЮ у Львівській області вбачається, що ними визнається, що так як майна боржника на яке могло бути звернено стягнення не було виявлено і здійснені державним виконавцем заходи щодо розшуку такого майна виявилися безрезультатними, постанову про повернення виконавчого провадження разом з оригіналом виконавчого документа скеровано поштою стягувачу, однак такий стягувачем не отримано, встановити їх місцезнаходження виявилося неможливим.

Дані обставини свідчать про втрату виконавчого документу при поштовій пересилці.

А відтак, суд приходить до висновку, що подання Жовківського районного відділу державної виконавчої служби ГТУЮ у Львівській області про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку пред'явлення виконавчого листа до виконання по цивільній справі № 1308/2149/2012 за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства Міністерства Оборони України «Західвійськбуд» про відшкодування збитків та моральної (немайнової) шкоди слід задоволити.

Окрім того, як вбачається із даних в системі КП Д3 документообігу суду, в обліково- статистичній картці по цивільній справі 1308/2149/2012 наявний документ "Виконавчий лист" в якому зазначено строк пред'явлення виконавчого документу до виконання до 12.09.2014 року. Тобто, станом на дату звернення із поданням Жовківським районним відділом державної виконавчої служби ГТУЮ у Львівській області про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку пред'явлення виконавчого листа до виконання по цивільній справі № 1308/2149/2012 за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства Міністерства Оборони України «Західвійськбуд» про відшкодування збитків та моральної (немайнової) шкоди - вийшов строк пред'явлення даного документу до виконання.

Відповідно до ст. 12 Закону "Про виконавче провадження" стягувач, який пропустив строк пред'явлення виконавчого документа до виконання, має право звернутися із заявою про поновлення такого строку до суду, який видав виконавчий документ, або до суду за місцем виконання. Відповідно до ч. 1, 2 ст. 433 ЦПК України у разі пропуску строку для пред'явлення виконавчого документа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Заява про поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого документа, виданого судом, подається до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції.

Заява про поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого документа, виданого іншими органами (посадовими особами), подається до суду за місцем виконання відповідного рішення.

Стягувачам, які пропустили строк для пред'явлення виконавчого документа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Враховуючи, що строк пред'явлення виконавчого листа до виконання пропущений стягувачем з поважних причин, а саме, у з'язку з тим, що вищевказаний виконавчий документ при пересилці було втрачено, суд прийшов до переконання, що причину пропуску пред'явлення виконавчого документа до виконання необхідно визнати поважною та поновити пропущений строк для пред'явлення виконавчого документа до примусового виконання.

При видачі дубліката виконавчого листа слід врахувати внесені до нього виправлення згідно ухвали Жовківського районного суду Львівської області від 28.05.2014 року.

Суд враховує, що відповідпо до п. 17.4 "Прикінцевих та перехідних положень" ЦПК України за видачу стягувачу дубліката виконавчого документа справляється судовий збір у розмірі 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, однак слід звернути увагу, що із поданням про видачу дубліката виконавчого листа звернувся Жовківський районний відділ державної виконавчої служби ГТУЮ у Львівській області, вини стягувача у втраті оригіналу виконавчого листа немає, а тому суд приходить до висновку, що судовий збір з стягувача стягненню не підлягає.

Керуючись ст.ст. 258, 259, 260, 261, 353, 433 ЦПК України, п. 9, 17.4 "Прикінцевих та перехідних положень" ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Подання Жовківського районного відділу державної виконавчої служби ГТУЮ у Львівській області про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку пред'явлення виконавчого листа до виконання по цивільній справі № 1308/2149/2012 за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства Міністерства Оборони України «Західвійськбуд» про відшкодування збитків та моральної (немайнової) шкоди - задоволити.

Видати дублікат виконавчого листа № 1308/2149/2012, який видано Жовківським районним судом Львівської області 19.03.2014 року про стягнення з Державного підприємства Міністерства оборони України "Західвійськбуд" в користь ОСОБА_1 30 414,98 грн. (тридцять тисяч чотириста чотирнадцять грн. 98 коп.) індексації у зв'язку з простроченням виконання грошового зобов'язання та 7901,08 грн. (сім тисяч дев'ятсот одну грн. 08 коп.) - три проценти річних від простроченої суми; всього - 38 316,06 грн. (тридцять вісім тисяч триста шіснадцять грн. 06 коп.) з врахуванням внесених до нього виправлень згідно ухвали Жовківського районного суду Львівської області від 28.05.2014 року.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її складення, проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 ЦПК України.

Апеляційна скарга з врахуванням п. 15.5 розділу ХIII "Перехідні положення" ЦПК України, тобто до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, подається до Апеляційного суду Львівської області через Жовківський районний суд Львівської області.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили з дня прийняття рішення апеляційною інстанцією.

Суддя Зеліско Р. Й.

СудЖовківський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення02.04.2018
Оприлюднено04.04.2018
Номер документу73154705
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —1308/2149/2012

Ухвала від 02.04.2018

Цивільне

Жовківський районний суд Львівської області

Зеліско Р. Й.

Ухвала від 02.04.2018

Цивільне

Жовківський районний суд Львівської області

Зеліско Р. Й.

Ухвала від 28.05.2014

Цивільне

Жовківський районний суд Львівської області

Зеліско Р. Й.

Рішення від 18.09.2012

Цивільне

Жовківський районний суд Львівської області

Зеліско Р. Й.

Рішення від 18.09.2012

Цивільне

Жовківський районний суд Львівської області

Зеліско Р. Й.

Ухвала від 03.09.2012

Цивільне

Жовківський районний суд Львівської області

Зеліско Р. Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні