Ухвала
від 20.03.2018 по справі 600/195/18
КОЗІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 600/195/18

Справа № 2-о/600/53/2018

УХВАЛА

про залишення заяви без руху

20 березня 2018 року смт. Козова

суддя Козівського районного суду Тернопільської області Гриновець О.Б., вивчивши матеріали заяви ОСОБА_1 про встановлення факту родинних відносин та належності правовстановлюючих документів, заінтересовані особи: Золотослобідська сільська рада Козівського району Тернопільської області, Відділ у Козівському районі Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області,-

в с т а н о в и л а:

заявник звернулася до суду із заявою в порядку окремого провадження про встановлення юридичних фактів, а саме факту, що ОСОБА_2 була матірю ОСОБА_1 та фактів, що ОСОБА_2 Андріївні.належать державний акт на право власності на земельну ділянку серії ТР №008697 від 11.07.2004 року та свідоцтво на право особистої власності на жилий будинок від 15.11.1989 року.

Оглянувши матеріали заяви, вважаю, що таку слід залишити без руху з наступних підстав.

Частиною 3 ст.294 ЦПК України встановлено, що справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Відповідно до положень п.п. 1, 8, 9 ч.3 ст.175 ЦПК України, позовна заява повинна містити, зокрема:

в—Џнайменування суду першої інстанції, до якого подається заява,

в—Џперелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви;

в—Џпопередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв'язку із розглядом справи.

Абзацом 2 ч.8 ст.43 ЦПК України встановлено, що якщо документи подаються учасниками справи до суду або надсилаються іншим учасникам справи в паперовій формі, такі документи скріплюються власноручним підписом учасника справи (його представника).

Згідно ч. 1 ст.177 ЦПК України позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб.

Частиною 4 ст.177 ЦПК України передбачено, що до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Як вбачається із матеріалів заяви, заявником вказані вимоги законодавства не виконані, зокрема: не зазначено правильного повного найменування суду першої інстанції, до якого подається заява, інформації щодо наявності в заявника або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви, попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які заявник поніс і які очікує понести у зв'язку із розглядом справи, не додано копії заяви та доданих до неї матеріалів відповідно до кількості заінтересованих осіб.

Крім того, подані заявником як докази до заяви копії документів не оформлені відповідно до вимог ч.8 ст.43 ЦПК України.

Згідно ч.1 ст.4 Закону України Про судовий збір судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Частиною 2 даного Закону серед іншого передбачено, що за подання до суду заяви у справах окремого провадження, які подано фізичною особою судовий збір справляється у розмірі 0,2 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Згідно п.3 ч.6 Закону України Про судовий збір у разі коли в позовній заяві об'єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

Однак, як вбачається з квитанції №0.0.988430123.1, яка долучена до заяви, заявником 16.03.2018 року сплачено судовий збір у розмірі 352,40 грн. Відтак, оскільки заявником у поданій заяві об'єднано три вимоги немайнового характеру, то останньою недоплачено суму судового збору у розмірі 704,80 грн.

Згідно з ч.1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у ст.175 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Відтак, беручи до уваги наведене вище, приходжу до висновку, що заяву слід залишити без руху, оскільки така не відповідає вимогам ЦПК України та зобов'язати заявника усунути недоліки зазначені в цій ухвалі суду протягом десяти днів з дня отримання такої.

Керуючись ст.ст. 175, 176, 185 ЦПК України, -

у х в а л и л а:

матеріали заяви ОСОБА_1 про встановлення факту родинних відносин та належності правовстановлюючих документів, заінтересовані особи: Золотослобідська сільська рада Козівського району Тернопільської області, Відділ у Козівському районі Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області- залишити без руху.

Повідомити ОСОБА_1 про необхідність виправити недоліки заяви, а саме: подати до суду заяву, у якій буде зазначено: правильне повне найменування суду першої інстанції, до якого подається заява, інформацію щодо наявності в заявника або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви, попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які заявник поніс і які очікує понести у зв'язку із розглядом справи. Крім того, має бути доплачено суму судового збору та подані заявником як докази до заяви копії документів мають бути оформлені відповідно до вимог ч.8 ст.43 ЦПК України та подані відповідно до кількості учасників справи.

Надати ОСОБА_1 строк для усунення недоліків заяви протягом десяти днів з дня отримання ухвали. У випадку їх не усунення заява вважатиметься неподаною і буде повернута заявникові.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя О.Б. Гриновець

СудКозівський районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення20.03.2018
Оприлюднено04.04.2018
Номер документу73158012
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —600/195/18

Ухвала від 11.07.2019

Цивільне

Козівський районний суд Тернопільської області

Гриновець О. Б.

Рішення від 11.07.2019

Цивільне

Козівський районний суд Тернопільської області

Гриновець О. Б.

Ухвала від 04.10.2018

Цивільне

Козівський районний суд Тернопільської області

Гриновець О. Б.

Ухвала від 05.04.2018

Цивільне

Козівський районний суд Тернопільської області

Гриновець О. Б.

Ухвала від 20.03.2018

Цивільне

Козівський районний суд Тернопільської області

Гриновець О. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні