Ухвала
від 02.04.2018 по справі 5/34-380
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

02 квітня 2018 рокуСправа № 5/34-380 Господарський суд Тернопільської області

у складі судді Стопника С.Г.

при секретарі судового засідання Касюдик О.О.

Розглянув заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області №01-04-672/06 від 19.03.2018 (вх.№7972 від 22.03.2018) про заміну сторони виконавчого провадження у справі №5/34-380

за позовом Прокурора Збаразького району в інтересах держави в особі Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Збаразькому районі Тернопільської області, вул. Кн. Ольги, 11, м. Збараж, 47302 (правонаступник - Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Підволочиському районі Тернопільської області (вул. Д. Галицького, 102, смт. Підволочиськ)

до відповідача Державного підприємства "Збаразький завод продтоварів", вул. Шолом Алейхема, 1, м. Збараж, Тернопільська область, 47300

про стягнення заборгованості у розмірі 5446,22 грн.

За участю представників:

Прокуратури: ОСОБА_1

Заявника: ОСОБА_2, довіреність

Відповідача: не з'явився

В судовому засіданні 02.04.2018 року проголошено вступну та резолютивну частини ухвали.

Суть справи: Рішенням Господарського суду Тернопільської області від 17.03.2004 позовні вимоги Прокурора Збаразького району, заявлені в інтересах держави в особі Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Збаразькому районі Тернопільської області задоволено та присуджено до стягнення із Державного підприємства "Збаразький завод продтоварів" на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Збаразькому районі Тернопільської області - 4783 грн 96 коп. недоїмки по сплаті страхових внесків, 662 грн 26 коп. пені, про що видано відповідний наказ від 30.03.2004 року.

Ухвалою Господарського суду Тернопільської області від 24.02.2016 року замінено сторону стягнення, на користь якої винесено рішення по справі №5/34-380 - Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Збаразькому районі Тернопільської області - на його правонаступника - Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Підволочиському районі Тернопільської області.

22.03.2018 Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області звернулося до Господарського суду Тернопільської області із заявою (вх. №7972 від 22.03.2018) про заміну сторони виконавчого провадження щодо примусового виконання наказу Господарського суду Тернопільської області про примусове виконання рішення, виданого 30.03.2004 року у справі №5/34-380 щодо стягнення із Державного підприємства "Збаразький завод продтоварів" заборгованості в сумі 4783,96 грн, а саме просить замінити стягувача - Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Підволочиському районі, на його правонаступника - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області.

У зв'язку із звільненням судді Андрушків Г.З., яка розглядала справу №5/34-380, згідно проведеного автоматизованого розподілу, для розгляду даної заяви визначено суддю Стопника С.Г. (протокол автоматизованого розподілу судової справи від 22.03.2018).

Ухвалою господарського суду від 23.03.2018 заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області (вх. №7972 від 22.03.2018) призначено до розгляду в судовому засіданні на 02.04.2018 на 10 год. 30 хв., про що учасників процесу належним чином було повідомлено шляхом направлення на їх адреси копії вказаної ухвали; зобов'язано заявника подати суду докази направлення копії заяви про заміну сторони виконавчого провадження з додатками Прокурору Збаразького району.

Представник заявника в судове засідання 02.04.2018 прибула, повністю підтримала подану заяву з підстав, що у ній викладені.

Представник прокуратури заяву Управління про заміну сторони у виконавчому провадженні підтримала.

Представник боржника у судове засідання не прибув, про причини неявки не повідомив, письмово викладеної позиції з приводу поданої заяви не подав.

Частинами 3, 4 ст.334 ГПК України встановлено, що суд розглядає заяву про заміну сторони її правонаступником у десятиденний строк з дня її надходження до суду у судовому засіданні з повідомленням учасників справи та заінтересованих осіб. Неявка учасників справи та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

Розглянувши подану заяву, дослідивши матеріали справи, заслухавши представників заявника та прокуратури, суд встановив наступне:

Згідно ст.ст. 326, 327 ГПК України, судові рішення, що набрали законної сили, є обов'язковими на всій території України, виконання судового рішення здійснюється на підставі виданого судом наказу.

Відповідно до ст.334 ГПК України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець. Ухвала про заміну сторони виконавчого провадження надсилається (надається) учасникам справи, а також державному виконавцю, приватному виконавцю в порядку, передбаченому ст. 242 цього Кодексу.

Згідно частин 1, 2 ст.15 Закону України "Про виконавче провадження", сторонами виконавчого провадження є стягувач і боржник. Стягувачем є фізична або юридична особа чи держава, на користь чи в інтересах яких видано виконавчий документ. Боржником є визначена виконавчим документом фізична або юридична особа, держава, на яких покладається обов'язок щодо виконання рішення.

Частиною 5 ст.15 Закону України "Про виконавче провадження" визначено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Згідно п.4 Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" утворено Фонд соціального страхування України, реорганізувавши шляхом злиття Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Одночасно, вказаним Законом припинено управління та відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та виконавчі дирекції відділень цього Фонду, що є юридичними особами, шляхом приєднання до робочих органів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України.

В п.5 Прикінцевих та перехідних положень вказаного Закону зазначено, що Фонд соціального страхування України та його робочі органи є правонаступниками Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, його виконавчої дирекції, управлінь виконавчої дирекції цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, відділень у районах і містах обласного значення, а також Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, його виконавчої дирекції, відділень цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі та їх робочих органів.

Як вбачається з витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 22.03.2018, доданого до заяви, Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Підволочиському районі Тернопільської області припинено, про що внесено відповідний запис від 26.09.2017, а його правонаступником є Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області (вул. Микулинецька, буд. 3а, м. Тернопіль, код 41312751).

Крім того, додані заявником матеріали свідчать про те, що на даний час наказ Господарського суду Тернопільської області, виданий 30.03.2004 року у справі №5/34-380 щодо стягнення із Державного підприємства "Збаразький завод продтоварів" на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Збаразькому районі Тернопільської області - 4783 грн 96 коп. недоїмки по сплаті страхових внесків та 662 грн 26 коп. пені перебуває на виконанні у Відділі примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області.

Таким чином, враховуючи вищенаведене, суд вважає, що заява Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області №01-04-672/06 від 19.03.2018 (вх.№7972 від 22.03.2018) про заміну сторони виконавчого провадження у справі №5/34-380 є обгрунтованою та такою, що підлягає до задоволення.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 232-235, 326, 334 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Заяву №01-04-672/06 від 19.03.2018 (вх.№7972 від 22.03.2018) Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області про заміну сторони виконавчого провадження - задовольнити.

2. Замінити стягувача - Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Підволочиському районі Тернопільської області (вул. Д. Галицького, 102, смт. Підволочиськ, Тернопільська область, код 25887412) на його правонаступника - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування в Тернопільській області (вул. Микулинецька, буд. 3а, м. Тернопіль, код 41312751) у виконавчому провадженні щодо примусового виконання наказу Господарського суду Тернопільської області, виданого 30.03.2004 року у справі №5/34-380 про стягнення із Державного підприємства "Збаразький завод продтоварів" 4783 грн 96 коп. недоїмки по сплаті страхових внесків та 662 грн 26 коп. пені.

3. Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення суддею та може бути оскаржена в порядку та строки, передбачені ст.ст. 254-257 ГПК України.

4. Копію повного тексту ухвали направити сторонам у справі, Управлінню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування в Тернопільській області, вул. Микулинецька, 3А, м.Тернопіль, та Відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області, вул. Грушевського, 8 м. Тернопіль.

Повний текст ухвали складений 04 квітня 2018 року .

Суддя С.Г. Стопник

Дата ухвалення рішення02.04.2018
Оприлюднено04.04.2018
Номер документу73160117
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5/34-380

Ухвала від 02.04.2018

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Стопник С.Г.

Ухвала від 02.04.2018

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Стопник С.Г.

Ухвала від 23.03.2018

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Стопник С.Г.

Ухвала від 28.08.2014

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Андрушків Г.З.

Ухвала від 18.06.2014

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Андрушків Г.З.

Ухвала від 31.07.2014

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Андрушків Г.З.

Ухвала від 13.08.2014

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Андрушків Г.З.

Ухвала від 02.07.2014

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Андрушків Г.З.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні