Ухвала
від 03.04.2018 по справі 815/459/15     
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 815/459/15

УХВАЛА

03 квітня 2018 року м. Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Цховребова М.Г., розглянувши матеріали адміністративної справи за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Складський комплекс Добробут до Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців реєстраційної служби Одеського міського управління юстиції, Державної податкової інспекції у Малиновському районі м. ОдесиГоловного управління Міндоходів в Одеській області про визнання протиправними дій, визнання протиправним та скасування рішення та зобов'язання вчинити певні дії, -

встановив:

29 березня 2018 року з Верховного Суду, на підставі постанови Верховного Суду від 13.02.2018 року у справі № 815/459/15, до Одеського окружного адміністративного суду надійшла адміністративна справа за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Складський комплекс Добробут до Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців реєстраційної служби Одеського міського управління юстиції, Державної податкової інспекції у Малиновському районі м. Одеси Головного управління Міндоходів в Одеській області,в якому позивач просить:

- визнати протиправними дії Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців реєстраційної служби Одеського міського управління юстиції щодо внесення 28.11.2014 року до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запису № 15561430003047503 про відсутність позивача за адресою: м. Одеса, 65005, вул. Бугаївська 21/48;

- зобов'язати Відділ державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців реєстраційної служби Одеського міського управління юстиції внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запис про скасування реєстраційної дії від 28.11.2014 року № 15561430003047503 про відсутність позивача за адресою: м. Одеса, 65005, вул. Бугаївська 21/48;

- визнати протиправним та скасувати рішення Державної податкової інспекції у Малиновському районі м. Одеси Головного управління Міндоходів в Одеській області від 02.12.2014 року № 425 про анулювання реєстрації позивача як платника податку на додану вартість;

- зобов'язати Державну податкову інспекцію у Малиновському районі м. Одеси Головного управління Міндоходів в Одеській області відновити реєстрацію позивача як платника податку на додану вартість з моменту проведення анулювання реєстрації - з 02.12.2014 року.

29.03.2018 року автоматизованим розподілом справ Одеського окружного адміністративного суду справу № 815/459/15визначено головуючому судді(судді-доповідачу) Цховребовій М.Г.

На підставі викладеного, суддя вважає за необхідне прийняти зазначену адміністративну справу до свого провадження.

Ухвалою Одеського окружного адміністративного суду від 21 січня 2015 року відкрито провадження у справі № 815/459/15.

15.12.2017 року набув чинності Закон України Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів № 2147-VIII від 03.10.2017 року, котрим КАС України викладено в новій редакції.

Відповідно п. 10 ч. 1 Розділу VII ПЕРЕХІДНИХ ПОЛОЖЕНЬ КАС України, справи у судах першої та апеляційної інстанцій, провадження у яких відкрито до набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Відповідно до ч.ч. 1-3 ст. 12 КАС України, адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Згідно п. 1 ч. 6 ст. 12 КАС Українидля цілей цього Кодексу, дана справа не є справою незначної складності.

Враховуючи та на підставі вищенаведеного, суд вважає за можливе здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Згідно ч. 3 ст. 80 КАС України про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 12, 18, 80, 243, 248,256, 294,п. 15.5 ч. 1 Розділу VII Перехідних положень КАС України суд-

ухвалив:

Адміністративну справуза позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Складський комплекс Добробут до Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців реєстраційної служби Одеського міського управління юстиції, Державної податкової інспекції у Малиновському районі м. Одеси Головного управління Міндоходів в Одеській області про визнання протиправними дій, визнання протиправним та скасування рішення та зобов'язання вчинити певні дії- прийняти до провадження.

Справа буде розглядатися за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання по справі на 3 травня 2018 року о 10 год. 00 хв. у приміщенні Одеського окружного адміністративного суду за адресою: м. Одеса, вул. Фонтанська дорога, 14, зала судових засідань № 9 (1-й поверх).

Встановити відповідачам 15-денний строк з дня вручення ухвали про прийняття справи до провадженнядля подання відзиву на позов, із дотриманням вимог ч.ч. 2, 4 ст. 162 КАС України. На виконання вимог ч. 3 ст. 162 КАС України, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Неподання суб'єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Витребувати у відповідачів належним чином засвідчені копії:

- усіх доказів-підстав прийняття оскаржуваних рішень та вчинення оскаржуваних дій;

- усіх матеріалів досудового вирішення спору (якщо позивач скористався відповідним порядком оскарження).

Витребувати у позивача належним чином засвідчені копії усіх наявних у позивача доказів щодо своєчасності подання позивачем до реєстраційної служби документів про підтвердження відомостей про юридичну особу.

Витребувати з Юридичного департаменту Одеської міської ради (Думська площа, 1, м. Одеса, 65004) оригінал реєстраційної справи щодо Товариства з обмеженою відповідальністю Складський комплекс Добробут (місцезнаходження: вул. Бугаївська, 21/48, м. Одеса, 65005, ідентифікаційний код юридичної особи: 38849361) для огляду в судовому засіданні або належним чином завірені копії усіх матеріалів витребуваної реєстраційної справи.

Витребувані документи подати до суду у 5-денний строк з дня одержання ухвали із підтвердженням надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

В разі ненадання витребуваних документів - надати письмові пояснення щодо причин їх ненадання у той самий строк.

Встановити позивачу 5-денний строк з дня отримання відзиву на позов для подання відповіді на відзив, із дотриманням вимог ч.ч. 2, 4 ст. 162 КАС України. На виконання вимог ч. 3 ст. 162 КАС України, копія відповіді на відзив та доданих до неї документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду.

Встановити відповідачам 5-денний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення щодо відповіді на відзив, із дотриманням вимог ч.ч. 2, 4 ст. 162 КАС України. На виконання вимог ч. 3 ст. 162 КАС України, копія заперечення та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) заперечення до суду.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 149 КАС України у випадку невиконання процесуальних обов'язків, зокрема ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу, суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід Державного бюджету України з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: http://court.gov.ua/fair/sud1570/ .

Наявні в суді матеріали, які підлягають врученню суб'єкту владних повноважень за місцезнаходженням якого розглядається справа, як стороні, можна отримати лише безпосередньо у суді.

Ухвала окремо оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя М.Г. Цховребова

Дата ухвалення рішення03.04.2018
Оприлюднено05.04.2018
Номер документу73162717
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними дій, визнання протиправним та скасування рішення та зобов'язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —815/459/15     

Ухвала від 22.12.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Цховребова М. Г

Рішення від 09.08.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Цховребова М. Г

Рішення від 30.07.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Цховребова М. Г

Ухвала від 03.04.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Цховребова М. Г

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні