Ухвала
від 04.04.2018 по справі 2а-4090/08
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

"04" квітня 2018 р. справа № 2а-4090/08

м. Івано-Франківськ

Суддя Івано-Франківського окружного адміністративного суду Кафарський В.В., розглянувши в порядку письмового провадження питання про заміну сторони виконавчого провадження по виконанню виконавчого листа №2а-4090/08 від 19.09.2008, виданого в адміністративній справі за позовом Тисменицького районного центру зайнятості - робочого органу виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України на випадок безробіття до ТзОВ "Прикарпатська криниця" про стягнення заборгованості в сумі 3 479,33 грн., -

В С Т А Н О В И В:

27.03.2018 Івано-Франківський обласний центр зайнятості - робочий орган виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України на випадок безробіття звернувся в суд із заявою про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником у справі за позовом Тисменицького районного центру зайнятості - робочого органу виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України на випадок безробіття до ТзОВ "Прикарпатська криниця" про стягнення заборгованості в сумі 3 479,33 грн.

Заява мотивована тим, що відповідно до наказу Державної служби зайнятості (Центрального апарату) від 18.10.2016 за №169 Про реорганізацію базових центрів зайнятості Івано-Франківської області Івано-Франківський обласний центр зайнятості зобов'язано реорганізувати Тисменицький районний центр зайнятості шляхом приєднання до Івано-Франківського обласного центру зайнятості. Також даним наказом встановлено, що Івано-Франківський обласний центр зайнятості є правонаступником майна, прав та обов'язків базових центрів зайнятості області.

Представник Івано-Франківського обласного центру зайнятості - робочого органу виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття в судове засідання не з'явився, хоча про дату, час і місце розгляду даної заяви повідомлявся судом належним чином.

Представник Тисменицького районного відділу ДВС ГТУЮ в Івано-Франківській області та боржник за виконавчим провадженням в судове засідання не з'явилися, хоча про дату, час і місце розгляду даної заяви повідомлялися судом належним чином.

Відповідно до частини 2 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Пунктом 10 частини 1 статті 4 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що письмове провадження - розгляд і вирішення адміністративної справи або окремого процесуального питання в суді першої, апеляційної чи касаційної інстанції без повідомлення та (або) виклику учасників справи та проведення судового засідання на підставі матеріалів справи у випадках, встановлених цим Кодексом.

У відповідності до частини 4 статті 229 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

За таких обставин, суд вважає за необхідне вирішити питання про заміну сторони виконавчого провадження в даній адміністративній справі в порядку письмового провадження.

Розглянувши матеріали справи, подану заяву, суд встановив наступне.

Постановою Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 19.08.2008 у справі № 2а-4090/08 стягнуто з ТзОВ "Прикарпатська криниця" в користь Тисменицького районного центру зайнятості - робочого органу виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України на випадок безробіття 2 432,69 грн. страхових внесків та 1 046,64 грн. пені в користь Фонду соціального страхування України на випадок безробіття (а.с. 23).

Виконавчий лист по даній справі видано Івано-Франківським окружним адміністративним судом 19.09.2008 (а.с. 36).

На підставі вказаного виконавчого листа заступником начальника відділу Тисменицького районного управління юстиції Коржаком Богданом Богдановичем постановою від 16.01.2015 відкрито виконавче провадження (а.с. 37).

Постановою від 05.02.2018 про приєднання виконавчого провадження до зведеного виконавчого провадження заступником начальника відділу Тисменицького районного управління юстиції Коржаком Богданом Богдановичем приєднано виконавче провадження 46083225 до зведеного виконавчого провадження 46330627 (а.с. 38).

Вказану постанову заявником долучено до заяви про заміну сторони виконавчого провадження. Як зазначено на даній постанові від 05.02.2015, її завантажено із автоматизованої системи виконавчого провадження за інтернет-адресою https://asvpweb.minjust.gov.ua/#/search-debtors.

Однак, суд звертає увагу, що згідно даних автоматизованої системи виконавчого провадження за інтернет-адресою https://asvpweb.minjust.gov.ua/#/search-debtors, у виконавчому провадженні 46083225 крім постанови про відкриття виконавчого провадження та про приєднання виконавчого провадження до зведеного виконавчого провадження, державним виконавцем винесено 15.01.2018 - Постанову про виведення виконавчого провадження із зведеного виконавчого провадження, 15.01.2018 - Постанову про приєднання виконавчого провадження до зведеного виконавчого провадження, а також 25.01.2018 -Постанову про закінчення виконавчого провадження (а.с. 50-55).

Згідно постанови про закінчення виконавчого провадження від 25.01.2018, юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю "Прикарпатська криниця", код 20535335, місцезнаходження: 77434, Івано-Франківська область, Тисменицький район, село Узин, вул. Франка, будинок 1/Б (боржника у виконавчому провадженні) припинено постановою Івано-Франківського окружного адміністративного суду по справі №809/2950/15. Дана постанова набрала законної сили 08.09.2015. Ця підстава слугувула наслідком закінчення виконавчого провадження з примусового виконання виконавчого листа № 2-а-4090/08 виданого Івано-Франківським окружним адміністративним судом 19.09.2008.

Виконавче провадження як завершальна стадія судового провадження і примусове виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) - сукупність дій визначених у цьому Законі органів і осіб, що спрямовані на примусове виконання рішень і проводяться на підставах, у межах повноважень та у спосіб, що визначені Конституцією України, цим Законом, іншими законами та нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до цього Закону, а також рішеннями, які відповідно до цього Закону підлягають примусовому виконанню (частина 1 статті 1 Закону України "Про виконавче провадження").

Відповідно до частини 5 статті 15 Закону України "Про виконавче провадження", у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Відповідно до частини 1 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

З наведеного вбачається, що необхідною умовою заміни сторони виконавчого провадження її правонаступником є наявність відкритого виконавчого провадження, однак, як встановлено судом, виконавче провадження 46083225 з примусового виконання виконавчого листа № 2а-4090/08, виданого Івано-Франківським окружним адміністративним судом 19.09.2008 - закінчено.

Окрім того, суд звертає увагу на те, що відповідно пункту 1 наказу Державної служби зайнятості (центральний апарат) від 18.10.2016 за № 169 Про реорганізацію базових центрів зайнятості Івано-Франківської області Тисменицький районний центр зайнятості реорганізовано шляхом приєднання до Івано-Франківського обласного центру зайнятості (а.с. 39).

Івано-Франківський обласний центр зайнятості є правонаступником майна, прав та обов'язків, базових центрів зайнятості, вказаних у пункті 1 Наказу (пункт 2).

Згідно передавального акту від 14.02.2018, всі права та обов'язки, майно, а також активи та зобов'язання Тисменицького районного центу зайнятості після його реорганізації переходять до Івано-Франківського обласного центру зайнятості, який є його правозаступником (а.с. 40).

Згідно частини 1 статті 15 Закону України "Про виконавче провадження" сторонами виконавчого провадження є стягувач і боржник.

Як вищезазначено, стаття 379 Кодексу адміністративного судочинства України та частина 5 статті 15 Закону України "Про виконавче провадження" встановлюють умови та підстави, за наявності яких судом може бути замінено сторону виконавчого провадження.

До таких підстав внаслідок аналізу законодавства віднесено, зокрема державну реєстрацію припинення юридичної особи.

Однак, як вбачається із витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, згідно запису від 27.10.2016, Тисменицький районний центр зайнятості на даний час перебуває у стані припинення (а.с. 56-60).

У відповідності до ч. 7 ст. 4 Закону України Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань у разі приєднання юридичних осіб здійснюється державна реєстрація припинення юридичних осіб, що припиняються у результаті приєднання, та державна реєстрація змін до відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі, щодо правонаступництва юридичної особи, до якої приєднуються. Приєднання вважається завершеним з дати державної реєстрації змін до відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі, щодо правонаступництва юридичної особи, до якої приєднуються.

Івано-Франківським обласним центром зайнятості будь-яких доказів про його державну реєстрацію змін до відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі, щодо правонаступництва юридичної особи, не надано.

Таким чином, суд дійшов висновку про відсутність підстав для задоволення заяви Івано-Франківського обласного центру зайнятості - робочого органу виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття про заміну сторони виконавчого провадження з примусового виконання виконавчого листа за №2а-4090/08 від 19.09.2008.

Враховуючи наведене, керуючись статтями 241-243, 248, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

У Х В А Л И В:

у задоволенні заяви Івано-Франківського обласного центру зайнятості - робочого органу виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України на випадок безробіття про заміну сторони виконавчого провадження 46083225 з примусового виконання виконавчого листа, виданого Івано-Франківським окружним адміністративним судом 19.09.2008 по справі № 2а-4090/08 про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю "Прикарпатська криниця" заборгованості в сумі 3 479,33 грн. - відмовити.

Ухвала може бути оскарженою в апеляційному порядку. Апеляційна скарга подається безпосередньо до Львівського апеляційного адміністративного суду або через Івано-Франківський окружний адміністративний суд.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня складення ухвали.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Строк на апеляційне оскарження також може бути поновлений в разі його пропуску з інших поважних причин, крім випадків, визначених частиною другою статті 299 цього Кодексу.

Ухвала набирає законної сили в порядку та строки встановлені частиною 2 статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя Кафарський В.В.

СудІвано-Франківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення04.04.2018
Оприлюднено11.04.2018
Номер документу73190400
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4090/08

Ухвала від 04.02.2019

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Гундяк В.Д.

Ухвала від 04.04.2018

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Кафарський В.В.

Постанова від 18.11.2008

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Тагієва З.М.

Постанова від 14.01.2009

Адміністративне

Гагарінський районний суд міста Севастополя

Бессараб Л.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні