Ухвала
від 04.04.2018 по справі 485/1869/17
СНІГУРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 485/1869/17

Провадження № 2/485/212/18

У Х В А Л А

04 квітня 2018 року м.Снігурівка

Суддя Снігурівського районного суду Миколаївської області Кобзар Ю.Ю., розглянувши цивільну справу за позовом ОСОБА_1 на захист інтересів ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю Колосс із залученням третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог - Снігурівського районного відділу Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області про визнання договору оренди землі недійсним, -

В С Т А Н О В И В:

До Снігурівського районного суду Миколаївської області на розгляд надійшла цивільна справа за позовом ОСОБА_3 на захист інтересів ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю Колосс із залученням третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог - Снігурівського районного відділу Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області про визнання договору оренди землі недійсним.

Відповідно до ст. 28 ч. 8 ЦПК України справа підсудна Снігурівському районному суду Миколаївської області за місцем виконання договорів.

Позовна заява подана з дотриманням вимог статей 175, 177 ЦПК України.

На момент вирішення питання про відкриття провадження по справі не виявлено обставин для залишення позовної заяви без руху з інших підстав, або відмови у відкритті провадження, чи повернення позовної заяви.

Справу щодо визначення договорів оренди необхідно розглядати за загальними правилами позовного провадження.

При відкритті провадження з'ясовано, що замість Снігурівського районного відділу Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області, який є структурним підрозділом, необхідно в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору залучити Головне управління Держгеокадастру у Миколаївській області.

Заявлене у позові клопотання щодо витребування документів підлягає задоволенню, оскільки вони необхідні при вирішенні питань, пов'язаних з розглядом справи.

Заяв та клопотань від сторін, до моменту вирішення питання про відкриття провадження у справі, не надходило.

Викладене свідчить, що позовну заяву можливо прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі, призначивши підготовче засідання.

Керуючись ст. 53, 187, 190, 258-261 ЦПК України, -

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 на захист інтересів ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю Колосс із залученням третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог - Снігурівського районного відділу Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області про визнання договору оренди землі недійсним.

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 на захист інтересів ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю Колосс із залученням третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог - Снігурівського районного відділу Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області про визнання договору оренди землі недійсним.

Залучити Головне управління Держгеокадастру у Миколаївській області до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, замість Снігурівського районного відділу Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області.

Витребувати з реєстраційної служби Снігурівського РУЮ справу щодо реєстрації договору оренди земельних ділянок від 01.01.2014 року кадастровий номер 4825783400:13:000:0027 та 4825783400:02:000:0018.

Розпочати підготовче провадження з дня постановлення цієї ухвали.

Призначити підготовче судове засідання на 04.05.2018 року о 09 годині 40 хвилин у приміщенні Снігурівського районного суду Миколаївської області.

Повідомити сторони про день та час судового розгляду.

Роз'яснити відповідачу, що він, відповідно до ст. 191 ч. 1 ЦПК України має право надіслати суду - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, а також позивачу, іншим відповідачам, а також третім особам - копію відзиву та доданих до нього документів.

У разі надіслання відзиву, згідно ст. 178 ч. 4, 5 ЦПК України зобов'язати відповідача надіслати (надати) копію відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду із наданням документів, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу строк подачі відзиву на позов - п'ятнадцять днів з дня вручення даної ухвали.

Роз'яснити відповідачу, що у випадку ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин, суд згідно вимог ст. 178 ч. 8 та ст. 191 ч. 2 ЦПК України, має право вирішити справу (спір) за наявними матеріалами.

Роз'яснити позивачу, що у разі отримання від відповідача відзиву на позов він має право подати на нього відповідь у строк п'ять днів з дня отримання із обов'язковим надісланням (наданням) копії відповіді та доданих до неї документів іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відповіді до суду із наданням документів, що підтверджують надіслання (надання) відповіді і доданих до неї доказів іншим учасникам справи.

Роз'яснити третім особам у справі, що відповідно до ст. 192 ЦПК України у строк, встановлений судом в ухвалі про відкриття провадження у справі або ухвалі, постановленій у підготовчому засіданні (якщо третіх осіб було залучено у підготовчому засіданні), треті особи, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору, мають право подати письмові пояснення щодо позову або відзиву до закінчення підготовчого провадження.

Згідно ст. 199 ч. 1 ЦПК України відповідач може подати заперечення на відповідь позивача на відзив.

Відповідно до ст. 199 ч. 2 ЦПК України інші учасники справи мають право надати свої письмові пояснення щодо відповіді на відзив та заперечення до закінчення підготовчого провадження.

Ухвала суду може бути оскаржена безпосередньо до апеляційного суду Миколаївської області з підстав відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності протягом 15-ти днів з дня її постановлення.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою сторінки http://sn.mk.court.gov.ua

Суддя: Ю.Ю. Кобзар

Дата ухвалення рішення04.04.2018
Оприлюднено11.04.2018
Номер документу73213499
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —485/1869/17

Ухвала від 21.05.2019

Цивільне

Снігурівський районний суд Миколаївської області

Квєтка І. А.

Ухвала від 08.05.2019

Цивільне

Снігурівський районний суд Миколаївської області

Квєтка І. А.

Ухвала від 31.01.2019

Цивільне

Снігурівський районний суд Миколаївської області

Квєтка І. А.

Ухвала від 05.11.2018

Цивільне

Снігурівський районний суд Миколаївської області

Квєтка І. А.

Ухвала від 04.04.2018

Цивільне

Снігурівський районний суд Миколаївської області

Кобзар Ю. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні