Ухвала
від 06.04.2018 по справі 815/1320/17
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

----------------------

У Х В А Л А

06 квітня 2018 р. Справа № 815/1320/17 Головуючий у суді І інстанції: Стефанов С.О.

Суддя Одеського апеляційного адміністративного суду Семенюк Г.В., перевіривши апеляційну скаргу Лиманської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС в Одеській області на Постанову Одеського окружного адміністративного суду від 11 квітня 2017 року по справі № 815/1320/17 за позовом ОСОБА_2 до Березівської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС в Одеській області, Головного управління ДФС в Одеській області про стягнення середнього заробітку за весь час затримки по день фактичного розрахунку в сумі 26 868 грн. та моральної шкоди в розмірі 1000 грн., -

В С Т А Н О В И В :

Позивач, звернувся до Одеського окружного адміністративного суду з позовом до Березівської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС в Одеській області, Головного управління ДФС в Одеській області про стягнення середнього заробітку за весь час затримки по день фактичного розрахунку в сумі 26 868 грн. та моральної шкоди в розмірі 1000 грн.

Постановою Одеського окружного адміністративного суду від 11 квітня 2017 року позов задоволено частково. Стягнуто з Березівської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС в Одеській області на користь ОСОБА_2 суму середнього заробітку за весь час затримки по день фактичного розрахунку у розмірі 11 488,92 грн. В задоволенні решти позовних вимог відмовлено.

Лиманська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління ДФС в Одеській області не погодившись з постановою суду першої інстанції, подала апеляційну скаргу, в якій просить суд апеляційної інстанції скасувати постанову суду першої інстанції від 11 квітня 2017 року по справі № 815/1320/17 та прийняти нову постанову, якою відмовити позивачу в задоволені позову.

Статтею 295 КАС України (в редакції чинній з 15.12.2017р.) апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду - протягом пятнадцяти днів з дня його (її) проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення (ухвали) суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження:

1) на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду;

2) на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом пятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Строк на апеляційне оскарження також може бути поновлений в разі його пропуску з інших поважних причин, крім випадків, визначених частиною другою статті 299 цього Кодексу.

Однак згідно п.13 перехідних положень КАС України в редакції Закону № 2147-VІІІ від 03.10.2017 р. судові рішення, ухвалені судами першої інстанції до набрання чинності цією редакцією Кодексу, набирають законної сили та можуть бути оскаржені в апеляційному порядку протягом строків, що діяли до набрання ним чинності.

Згідно ч.2 ст.186 КАС України (в редакції до 15.12.2017 року) апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

З матеріалів справи вибачається, що копія оскаржуваної постанови від 11.04.2017 року була отримана представником Березівської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС в Одеській області, правонаступником якої є Лиманська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління ДФС в Одеській області - 20 квітня 2017 року, про що свідчить відмітка на супровідному листі (а.с.124).

Апеляційна скарга та клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження надійшли до суду першої інстанції - 02 квітня 2018 року, тобто з пропуском встановленого законом строку, майже через рік після прийняття рішення, про що свідчить вхідний штамп Одеського окружного адміністративного суду.

У своєму клопотанні про поновлення строку на апеляційне оскарження апелянт зазначає, що не мав можливості звернутися до суду у термін визначений на оскарження судового рішення, оскільки коштів виділених на 2018 рік для сплати судового збору недостатньо.

Разом з тим, суд зазначає, що апелянт мав можливість звернутися до суду з клопотанням про зменшення розміру судових витрат або звільнення від оплати, а також щодо відстрочення та розстрочення судових витрат та дотриматися встановлених Кодексом адміністративного судочинства України строків на подачу апеляційної скарги, а тому зазначені обставини пропуску строку є неповажними та судом не приймаються.

Згідно з ч. 3 ст. 298 КАС України апеляційна скарга залишається без руху також у випадку, якщо вона подана після закінчення строків, установлених статтею 295 цього Кодексу, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку, або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними. При цьому протягом десяти днів з дня вручення ухвали особа має право звернутися до суду апеляційної інстанції з заявою про поновлення строку або вказати інші підстави для поновлення строку.

Враховуючи вище викладене, апеляційна скарга Лиманської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС в Одеській області на Постанову Одеського окружного адміністративного суду від 11 квітня 2017 року по справі № 815/1320/17, підлягає залишенню без руху з наданням апелянту строку для усунення зазначених недоліків.

Керуючись ст. 169, ст. 298 КАС України, суддя, -

У Х В А Л И В :

1.Апеляційну скаргу Лиманської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС в Одеській області на Постанову Одеського окружного адміністративного суду від 11 квітня 2017 року по справі № 815/1320/17, - залишити без руху. 2.Надати Лиманській об'єднаній державній податковій інспекції Головного управління ДФС в Одеській області десятиденний строк з дня вручення цієї ухвали для подання клопотання про поновлення пропущеного строку з іншими підставами для поновлення строку. 3.Ухвалу про залишення апеляційної скарги без руху невідкладно надіслати особі, що звернулася із апеляційною скаргою. 4.Роз'яснити апелянту, що вразі невиконання вимог Ухвали суду буде відмовлено у відкритті апеляційного провадження. Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Семенюк Г.В.

СудОдеський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення06.04.2018
Оприлюднено16.04.2018
Номер документу73257083
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —815/1320/17

Ухвала від 07.05.2018

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Семенюк Г.В.

Ухвала від 06.04.2018

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Семенюк Г.В.

Постанова від 11.04.2017

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Стефанов С. О.

Постанова від 14.04.2017

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Стефанов С. О.

Ухвала від 07.04.2017

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Стефанов С. О.

Ухвала від 28.03.2017

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Стефанов С. О.

Ухвала від 06.03.2017

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Стефанов С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні