Ухвала
від 10.04.2018 по справі 712/2549/18
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Ухвала

Справа № 712/2549/18

Провадження №2/712/1091/18

10 квітня 2018 року

Суддя Соснівського районного суду м.Черкаси Марцішевська О.М., розглянувши матеріали позовної ОСОБА_1 до ОСОБА_2, третя особа: Черкаська міська рада, про позбавлення права користування житловим приміщенням, зняття з реєстрації-

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 (АДРЕСА_1) звернулася до суду з вказаним позовом до відповідача ОСОБА_2 (АДРЕСА_1), посилаючись на те, що на підставі договору купівлі-продажу квартири від 05.03.1999р. є власником квартири АДРЕСА_2. В квартирі зареєстроване місце проживання її сина, ОСОБА_2, який зареєстрований з 04.08.1999р., що підтверджується довідкою департаменту організаційного забезпечення ЧМР від 03.03.2018р. №3432-01-10, проте, фактично більше двох років не проживає в належній позивачу квартирі, участі в оплаті комунальних послуг не бере, чим створені перешкоди позивачу у користуванні майном, оскільки збільшуються її витрати на утримання житла. Позивач просить визнати ОСОБА_2 таким, що втратив право користування квартирою №57 по вул.Тараскова,6 в м.Черкаси.

Судом у відповідності до ст. 187 ЦПК України 15.03.2018р. зроблено запит до Відділу реєстрації місця проживання управління з питань державної реєстрації департаменту організаційного забезпечення Черкаської міської ради щодо надання інформації про зареєстроване місце проживання (перебування) відповідача. Відповідь щодо реєстрації місця проживання відповідача ОСОБА_2 до суду надійшла 10.04.2018р.

Відповідно до ч.1 ст.30 ЦПК України позови, що виникають з приводу нерухомого майна, пред'являються за місцезнаходженням майна або основної його частини. Для справ вказаної категорії законом передбачено виключну підсудність.

У позовній заяві позивач пред'явив вимогу про визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням - квартирою №57 по вул.Тараскова,6 у м.Черкаси, що знаходиться на території Соснівського району м.Черкаси, а тому суд приходить до висновку про можливість застосування правил виключної підсудності справ та розгляд справи провести Соснівським районним судом м.Черкаси за місцезнаходженням квартири АДРЕСА_3.

Позовна заява відповідає вимогам ст.ст.175, 177 ЦПК України та подана з дотриманням правил підсудності, отже, підстав для повернення позовної зави, залишення її без руху чи відмови у відкритті провадження у справі немає.

Згідно положень частини 1 ст. 186 ЦПК України суддя відкриває провадження у справі, якщо відсутні підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі.

Пунктом 4 ч.2 ст. 186 ЦПК України передбачено, що при відкритті провадження у справі суд встановлює, за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

Згідно з п.1 ч.4 ст.274 ЦПК України в порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах, що виникають з сімейних відносин, крім спорів про стягнення аліментів та поділ майна подружжя, тому суд приходить до висновку, що розгляд справи належить здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Керуючись приписами ст.ст. 12, 28, 274 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у справі та розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання на 04 травня 2018 року на 10 год. 30 хв. в приміщенні суду по вул.Гоголя, 316, м.Черкаси, 18000.

Ухвалу про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи, відповідачу надіслати також копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позов відповідно до ч.3 ст.178 ЦПК України- п'ятнадцять днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі з доданням доказів, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; а також документів, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи (ч.2 ст.191 ЦПК України).

Встановити третій особі строк для подання пояснень щодо позову або відзиву - десять днів з дня вручення позову або відзиву з доданням документів, що підтверджують надіслання (надання) пояснення і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Роз'яснити учасникам справи наявність у суді технічної можливості проведення судового засідання у режимі відеоконференції.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://court.gov.ua.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Черкаської області через суд першої інстанції виключно в частині відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності. Апеляційна скарга на рішення суду подається на ухвалу суду - протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення безпосередньо до суду апеляційної інстанції (ст.ст.354, 355 ЦПК України). До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу ( п.15 Розділу ХII Перехідні положення" ЦПК України ).

Суддя: О.М.Марцішевська

Дата ухвалення рішення10.04.2018
Оприлюднено13.04.2018

Судовий реєстр по справі —712/2549/18

Ухвала від 18.04.2019

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Голубицький Станіслав Савелійович

Рішення від 18.05.2018

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Марцішевська О. М.

Рішення від 18.05.2018

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Марцішевська О. М.

Ухвала від 04.05.2018

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Марцішевська О. М.

Ухвала від 10.04.2018

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Марцішевська О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні