Ухвала
від 10.04.2018 по справі 909/871/17
КАСАЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВЕРХОВНОГО СУДУ

УХВАЛА

10 квітня 2018 року

м. Київ

Справа № 909/871/17

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного господарського суду:

Чумака Ю.Я. - головуючого, Дроботової Т.Б., Пількова К.М.

перевіривши матеріали касаційної скарги Товариства з обмеженою відповідальністю Галінвест

на рішення Господарського суду Івано - Франківської області від 20.11.2017 та постанову Львівського апеляційного господарського суду від 01.03.2018

за позовом виконувача обов'язків керівника Івано-Франківської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Івано-Франківської міської ради

до Товариства з обмеженою відповідальністю Галінвест

про стягнення збитків за користування земельною ділянкою без правовстановлюючих документів в розмірі 958 514,58 грн.,

ВСТАНОВИВ:

26.03.2018 , що підтверджується відбитком штемпеля відділення поштового зв'язку на конверті, Товариство з обмеженою відповідальністю Галінвест звернулося безпосередньо Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду з касаційною скаргою на рішення Господарського суду Івано - Франківської області від 20.11.2017 та постанову Львівського апеляційного господарського суду від 01.03.2018 у справі №909/871/17.

30.03.2018 зазначена касаційна скарга надійшла до Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду .

Подана касаційна скарга не може бути прийнята до розгляду Касаційним господарським судом та підлягає поверненню з урахуванням такого.

Частиною 1 статті 41 Господарського процесуального кодексу України визначено, що у справах позовного провадження учасниками справи є сторони та треті особи.

Відповідно до пункту 2 частини 2 статті 290 Господарського процесуального кодексу України у касаційній скарзі повинно бути зазначено повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає касаційну скаргу, ї місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштивий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України, реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб - громадян України, номери засобів зв'язку та адресу електронної пошти, за наявності.

Скаржником у поданій касаційній скарзі зазначено найменування особи, яка подає скаргу "Відповідач (скаржник): ТОВ "Галінвест", вул. Незалежності, 4, м. Івано -Франківськ, 7600".

При цьому, скаржник не зазначає ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України.

Відповідно до частини 3 статті 290 Господарського процесуального кодексу України (в редакції з 15.12.2017, чинній на момент подання касаційної скарги) касаційна скарга підписується особою, яка подає скаргу, або її представником. До касаційної скарги, поданої представником, додається довіреність або інший документ, що посвідчує повноваження представника, якщо в справі немає підтвердження такого повноваження.

Колегія суддів вважає за необхідне звернути увагу заявника на те, що відповідно до частини 3 статті 56 Господарського процесуального кодексу України юридична особа бере участь у справі через свого керівника або члена виконавчого органу, уповноваженого діяти від її імені відповідно до закону, статуту, положення (самопредставництво юридичної особи), або через представника.

Як вбачається з поданої касаційної скарги, остання підписана директором ТОВ "Галінвест" - ОСОБА_4

Проте, до касаційної скарги не додано доказів на підтвердження повноважень ОСОБА_4, як директора ТОВ "Галінвест".

З 05 лютого 2018 року у Суду наявний доступ до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, повний доступ до Єдиного державного реєстру судових рішень, для можливості визначення дотримання заявником приписів Господарського процесуального кодексу України.

Разом з тим, згідно відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо ТОВ "Галінвест", місце знаходження юридичної особи: 76018, Івано - Франківська область, місто Івано - Франківськ, вулиця Незалежності, будинок 4, у графі: Прізвище, ім'я, по батькові, дата обрання (призначення) осіб, які обираються (призначаються) до органу управління юридичної особи, уповноважених представляти юридичну особу у правовідносинах з третіми особами, або осіб, які мають право вчиняти дії від імені юридичної особи без довіреності, у тому числі підписувати договори та дані про наявність обмежень щодо представництва від імені юридичної особи зазначено - Яковин Р.М. як керівника.

Відомості щодо наявності у особи, яка підписала заяву від імені Товариства з обмеженою відповідальністю Галінвест повноважень вчиняти дії від імені підприємства без довіреності в Єдиному державному реєстрі відсутні.

Водночас приписами пункту 1 частини 4 статті 292 Господарського процесуального кодексу України визначено, що касаційна скарга не приймається до розгляду і повертається судом, якщо, касаційна скарга подана особою, яка не має процесуальної дієздатності, не підписана, підписана особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не зазначено.

На підставі викладеного та керуючись частиною 3 статті 290, пунктом 1 частини 4 статті 292, статтями 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, Суд

УХВАЛИВ:

1. Касаційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю Галінвест на рішення Господарського суду Івано - Франківської від 20.11.2017 та постанову Львівського апеляційного господарського суду від 01.03.2018 у справі №909/871/17 повернути без розгляду.

2. Надіслати скаржнику копію ухвали про повернення касаційної скарги.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя Ю.Я. Чумак

Судді Т.Б. Дроботова

К.М. Пільков

СудКасаційний господарський суд Верховного Суду
Дата ухвалення рішення10.04.2018
Оприлюднено12.04.2018
Номер документу73277992
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —909/871/17

Ухвала від 01.08.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Чумак Ю.Я.

Ухвала від 25.06.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Чумак Ю.Я.

Ухвала від 10.04.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Чумак Ю.Я.

Постанова від 01.03.2018

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Скрипчук Оксана Степанівна

Ухвала від 08.02.2018

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Скрипчук Оксана Степанівна

Ухвала від 31.01.2018

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Скрипчук Оксана Степанівна

Ухвала від 15.01.2018

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Скрипчук Оксана Степанівна

Ухвала від 26.12.2017

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Скрипчук Оксана Степанівна

Ухвала від 26.12.2017

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Скрипчук Оксана Степанівна

Рішення від 20.11.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Малєєва О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні