Ухвала
від 12.04.2018 по справі 802/931/18-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкриття провадження у адміністративній справі

м. Вінниця

12 квітня 2018 р. Справа № 802/931/18-а

Суддя Вінницького окружного адміністративного суду Мультян Марина Бондівна , розглянувши матеріали:

за позовом: ОСОБА_1 (місце проживання:АДРЕСА_1)

до: Територіального управління Державної судової адміністрації України у Вінницькій області (місцезнаходження: 21018, м. Вінниця, м. Вінниця, вул. Р. Скалецького, 17)

про: визнання дій протиправними та зобов'язання вчинити дії

ВСТАНОВИВ:

До Вінницького окружного адміністративного суду надійшли матеріали позовної заяви ОСОБА_1 (місце проживання:АДРЕСА_1) до Територіального управління Державної судової адміністрації України у Вінницькій області (місцезнаходження: 21018, м. Вінниця, м. Вінниця, вул. Р. Скалецького, 17) про визнання дій протиправними та зобов'язання вчинити дії.

Обґрунтовуючи позовні вимоги, позивач зазначив, що наказом в.о. голови Бершадського районного суду Вінницької області № 59-к від 18 жовтня 2016 року на підставі постанови Верховної ради України № 1600-VIIIвід 22 вересня 2016 року ОСОБА_1 18 жовтня 2016 року відраховано зі штату суддів Бершадського районного суду Вінницької області у зв'язку із звільненням з посади судді.

Наказом в.о. голови Бершадського районного суду Вінницької області № 57-од від 18 жовтня 2016 року зобов'язано відділ планово-фінансової діяльності бухгалтерського обліку та звітності ТУ ДСА України у Вінницькій області провести ОСОБА_1 виплату вихідної допомоги в розмірі 3-х місячних суддівських винагород за останньою посадою у зв'язку з виходом у відставку.

02 жовтня 2017 року ОСОБА_1 із заявою звернувся до Територіального управління Державної судової адміністрації України у Вінницькій області з проханням провести нарахування вихідної допомоги у зв'язку з виходом у відставку.

Листом від 30 жовтня 2017 року Територіальне управління Державної судової адміністрації України у Вінницькій області повідомило, що виплата вихідної допомоги у зв'язку з виходом судді у відставку не передбачена Законом України "Про судоустрій і статус суддів" в редакції чинній на момент звільнення позивача.

У зв'язку із зазначеним позивач звернувся з адміністративним позовом, у якому просить: визнати протиправною відмову Територіального управління Державної судової адміністрації України у Вінницькій області у виплаті вихідної допомоги узв'язкуу з виходом у відставку в розмірі 3-х місячних суддівських винагород за останньою посадою тазобов'язатии Територіальне управління Державної судової адміністрації України у Вінницькій області нарахувати та виплатити вихідну допомогу в розмірі 3-х місячних суддівських винагород за останньою посадою узв'язкуу з виходом у відставку за останньою посадоюв розміріі 86400 грн.

На підставі викладеного доходжу висновку про наявність підстав для відкриття провадження у справі.

Окрім того, позивач в позовній заяві визначає в якості "третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору на стороні позивача" - Бершадський районний суд Вінницької області. Обґрунтовуючи клопотання про залучення третьої особи до участі у справі, позивач зазначає, що наказом в.о. голови Бершадського районного суду Вінницької області № 57-од від 18 жовтня 2016 року зобов'язано відділ планово-фінансової діяльності бухгалтерського обліку та звітності ТУ ДСА України у Вінницькій області провести ОСОБА_1 виплату вихідної допомоги в розмірі 3-х місячних суддівських винагород за останньою посадою у зв'язку з виходом у відставку, який Територіальне управління Державної судової адміністрації України у Вінницькій області не виконало.

Розглянувши матеріали адміністративного позову та додані до нього документи, доходжу висновку про необхідність залучення в якості третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору на стороні позивача Бершадського районного суду Вінницької області (код ЄДРПОУ 02894800).

Відповідно до приписів статей 12, 257, 262 КАС України та враховуючи характер спірних правовідносин, предмет доказування та склад учасників, а також інші обставини, які мають значення для вирішення даної справи, доходжу висновку про розгляд адміністративної справи в порядку спрощеного позовного провадження у судовому засіданні з повідомленням сторін.

Керуючись статтями 171, 248, 256 КАС України, -

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 (місце проживання:АДРЕСА_1) до Територіального управління Державної судової адміністрації України у Вінницькій області (місцезнаходження: 21018, м. Вінниця, м. Вінниця, вул. Р. Скалецького, 17) про визнання дій протиправними та зобов'язання вчинити дії.

2. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору на стороні позивача Бершадський районний суд Вінницької області (місцезнаходження: 24400, Вінницька область, м. Бершадь, вул. Шевченка, 4).

3. Призначити справу до судового розгляду на 24 квітня 2018 р. о 12:00 год. в залі судового засідання № 2 Вінницького окружного адміністративного суду, що знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Брацлавська, 14.

4. Роз'яснити відповідачу, що відповідно до статті 77 КАС України в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов'язок щодо доказування правомірності свого рішення, дій чи бездіяльності покладається на відповідача.

5. Зобов'язати відповідача подати до суду відзив на позовну заяву у порядку передбаченому ст.162 КАС України у 15-денний строк з дня отримання даної ухвали для подачі до суду відзиву на позовну заяву, який має відповідати вимогам статті 162 КАС України, копія якого одночасно з поданням до суду має бути направлена іншим учасникам справи.

6. Встановити позивачу 5-денний строк з дня отримання відзиву для подачі відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду має бути направлена іншим учасникам справи.

7. Встановити відповідачу 5-денний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду має бути направлена іншим учасникам справи.

Роз'яснити третій особі, що вона має право подати пояснення щодо позову у порядку передбаченому частинами 2-4 ст.162 КАС України у 10 - денний термін з дня отримання ухвали про відкриття провадження

8. Розгляд справи здійснюватиметься суддею Мультян Мариною Бондівною одноособово.

9. Повідомити відповідачів про наявні в суді матеріали, які підлягають врученню йому як стороні та про можливість їх отримання лише безпосередньо у суді.

10. Повідомити учасників справи про можливість отримати інформацію по даній справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: "http://court.gov.ua/fair/".

11. У разі невиконання вимог ухвали суду повідомити суд про причини такого невиконання.

12. Попередити відповідача про те, що згідно частини 1 статті 149 КАС України, суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід Державного бюджету України з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадках:

- невиконання процесуальних обов'язків, зокрема ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу;

- зловживання процесуальними правами, вчинення дій або допущення бездіяльності з метою перешкоджання судочинству;

- неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин суб'єктом владних повноважень.

13. Копію ухвали суду надіслати (надати) учасникам справи.

Ухвала суду набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 294 КАС України ухвала про відкриття провадження у справі може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду, лише у випадку її постановлення з порушення правил підсудності.

Суддя Мультян Марина Бондівна

СудВінницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.04.2018
Оприлюднено17.04.2018
Номер документу73306429
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —802/931/18-а

Постанова від 14.08.2018

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Драчук Т. О.

Ухвала від 10.07.2018

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Драчук Т. О.

Ухвала від 18.06.2018

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Драчук Т. О.

Рішення від 03.05.2018

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Мультян Марина Бондівна

Ухвала від 12.04.2018

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Мультян Марина Бондівна

Ухвала від 23.03.2018

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Мультян Марина Бондівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні