Ухвала
від 12.04.2018 по справі 820/13048/13-а
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61004, м. Харків, вул. Мар'їнська, 18-Б-3, inbox@adm.hr.court.gov.ua, код 34390710

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

12 квітня 2018 р. справа № 820/13048/13-а

Харківський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Панова М.М., розглянувши у порядку письмового провадження в приміщенні суду в м. Харкові заяву Слобожанського об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Харкова про заміну сторони виконавчого провадження у справі за адміністративним позовом Управління Пенсійного Фонду України в Червонозаводському районі м. Харкова до Відкритого акціонерного товариства Харківський завод "Електропобутприлад" про стягнення заборгованості,-

В С Т А Н О В И В:

Слобожанське об'єднане управління Пенсійного фонду України м. Харкова звернулось до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження - стягувача Управління Пенсійного фонду України в Червонозаводському районі м. Харкова на Слобожанське об'єднане управління Пенсійного фонду України м. Харкова.

В обґрунтування поданої заяви заявник вказав, що Слобожанське об'єднане управління Пенсійного фонду України м. Харкова є правонаступником Управління Пенсійного фонду України в Червонозаводському районі м. Харкова.

У судове засідання представники заявника та відповідача не прибули, належним чином повідомлялись про дату, час та місце розгляду заяви. Від представника заявника надійшло клопотання про розгляд справи без його участі.

Відповідно до ч. 2 ст. 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Відповідно до ч. 9 ст. 205 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з'явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Згідно вимог ч. 4 статті 229 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи, суд прийшов до наступного висновку.

Як вбачається з матеріалів справи, постановою Харківського окружного адміністративного суду від 09.01.2014 адміністративний позов Управління Пенсійного Фонду України в Червонозаводському районі м. Харкова до Відкритого акціонерного товариства Харківський завод "Електропобутприлад" про стягнення заборгованості - задоволено.

Стягнуто з відкритого акціонерного товариства Харківський завод «Електропобутприлад» (адреса: 61003, м. Харків, провул. Кузнечний 1, код ЄДРПОУ 14310678, р/р 2600420000658, МФО 380537 ПАТ ВіЄйбі Банк ) на користь Управління Пенсійного фонду України в Червонозаводському районі м. Харкова (адреса: 61140, м. Харків, вул. 1-ї ОСОБА_1 15, код 22682342) суму боргу по відшкодуванню пільгових пенсій за сп. №. 2 в розмірі 900 (дев'ятсот) грн. 59 коп. на р/р 256063012095 в ВАТ ХОУ "Державний ощадний банк України" МФО 351823.

Із матеріалів справи судом встановлено, що дана постанова набрала законної сили та видано виконавчий лист.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 21.12.2016 №988 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" управління Пенсійного фонду України в Червонозаводському районі міста Харкова та управління Пенсійного фонду України в Комінтернівському районі м. Харкова реорганізовано шляхом злиття в Слобожанське об'єднане управління Пенсійного фонду України м. Харкова.

Утворено новий орган - Слобожанське об'єднане управління Пенсійного фонду України м. Харкова, який є правонаступником управління Пенсійного фонду України в Червонозаводському районі м. Харкова.

Відповідно до ч. 1 ст. 379 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Відповідно до ч. 5 ст. 15 Закону України «Про виконавче провадження» , у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку про обґрунтованість поданої заяви та необхідність заміни сторону виконавчого провадження, а саме: стягувача - Управління Пенсійного фонду України в Червонозаводському районі м. Харкова на Слобожанське об'єднане управління Пенсійного фонду України м. Харкова.

Керуючись ст. 205, 229, 295, 297, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

У Х В А Л И В:

Заяву Слобожанського об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Харкова про заміну сторони виконавчого провадження у справі за адміністративним позовом Управління Пенсійного Фонду України в Червонозаводському районі м. Харкова до Відкритого акціонерного товариства Харківський завод "Електропобутприлад" про стягнення заборгованості - задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження, а саме: стягувача - Управління Пенсійного фонду України в Червонозаводському районі м. Харкова у справі за адміністративним позовом Управління Пенсійного Фонду України в Червонозаводському районі м. Харкова до Відкритого акціонерного товариства Харківський завод "Електропобутприлад" про стягнення заборгованості, його правонаступником - Слобожанським об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України м. Харкова.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається, згідно ч. 6 ст. 287 Кодексу адміністративного судочинства України, протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складання повного судового рішення.

Суддя М.М.Панов

Дата ухвалення рішення12.04.2018
Оприлюднено17.04.2018
Номер документу73307620
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —820/13048/13-а

Ухвала від 16.06.2021

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панов М.М.

Ухвала від 15.04.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панов М.М.

Ухвала від 12.04.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панов М.М.

Постанова від 09.01.2014

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панов М.М.

Ухвала від 18.12.2013

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панов М.М.

Ухвала від 18.12.2013

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панов М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні