Ухвала
від 10.04.2018 по справі 922/3392/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-21-42, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"10" квітня 2018 р. Справа № 922/3392/16

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Швидкіна А.О.

при секретарі судового засідання Трофименко С.В.

розглянувши заявуЦентральної ОДПІ ГУ ДФС у Харківській області про визнання банкрутом ТОВ "Інпроек-Україна", м. Харків , код ЄДРПОУ 37765820 за участю :

учасники у справі про банкрутство : не з`явився

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарського суду Харківської області від 13.03.2017 року ТОВ "Інпроек-Україна" визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру, призначено ліквідатором арбітражного керуючого Завірюху Романа Володимировича якого зобов'язано, зокрема, в строк до 13.03.2018 р. виконати ліквідаційну процедуру.

Ухвалою суду від 05.03.2018 року призначено до розгляду звіт ліквідатора на "10" квітня 2018 року.

Ліквідатор в судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, втім до суду надійшло його клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури на шість місяців. Звернення з вказаним клопотанням ліквідатор обґрунтовує тим, що на даний час існують певні складнощі, які пов`язані із здійсненням організаційно-технічних заходів, відсутністю коштів у боржника для покриття витрат у ліквідаційній процедурі та не отриманням необхідної інформації за запитами ліквідатора.

Розглянувши матеріали справи та заявлене клопотання ліквідатора "Інпроек-Україна" арбітражного керуючого Завірюхи Романа Володимировича , суд встановив наступне.

Відповідно до ч.1 ст. 37 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", у випадках, передбачених цим законом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців. Можливості продовження встановленого строку чинним законодавством не передбачено, але в той же час ст. 83 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" не передбачено можливості припинення провадження у справі через сплив строку ліквідаційної процедури.

Також відповідно до п. 7 ст. 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ліквідатор виконує свої повноваження до внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців запису про припинення юридичної особи - банкрута.

Згідно ч.1 ст. 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" після завершення усіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Отже, ліквідатор зобов`язаний вжити ліквідаційних заходів та передати на затвердження суду звіт та ліквідаційний баланс у встановлений строк, проте невиконання ліквідатором цих дій у граничні строки, визначені Законом, не є підставою для припинення провадження у справі.

Відповідно до ст. 23 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" суддя місцевого суду здійснює судочинство в порядку, встановленому процесуальним законом, а також інші повноваження, визначені законом.

Відповідно до частини 6 статті 12 Господарського процесуального кодексу України, господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку, передбаченому цим Кодексом для позовного провадження, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Отже, господарські суди, розглядаючи справи про банкрутство, повинні керуватися Законом і застосовувати лише ті статті або відповідні частини статей ГПК України, які мають універсальний характер для будь-якої форми судового процесу.

Ані Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ані ГПК України не передбачено можливість продовження строків ліквідаційної процедури.

За таких обставин, суд відмовляє в задоволенні клопотання ліквідатора про продовження строку ліквідаційної процедури та зобов`язує арбітражного керуючого Завірюху Романа Володимировича продовжувати виконувати свої повноваження як ліквідатора ТОВ "Інпроек-Україна" до повного завершення ліквідаційної процедури.

Дослідивши матеріали справи, приймаючи до уваги, що ліквідаційна процедура незавершена, суд вважає за доцільне відкласти розгляд звіту ліквідатора.

Керуючись ст.37-41 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ч.6 ст.12, 8 ст. 202, ст.216, ст.ст. 233-235 ГПК України,

УХВАЛИВ:

1. Відмовити в задоволенні клопотання ліквідатора ТОВ "Інпроек-Україна" про продовження строку ліквідаційної процедури.

2. Зобов'язати арбітражного керуючого Завірюху Р.В. продовжити виконувати свої повноваження ліквідатора ТОВ "Інпроек-Україна" до повного завершення ліквідаційної процедури.

3. Відкласти розгляд звіту ліквідатора на "21" травня 2018 р. о(об) 11:15 за адресою: м. Харків, пл. Свободи 5 Держпром 8-й під'їзд, зал № 205.

4. Повідомити учасників у справі про банкрутство, які не прибули, про дату, час та місце наступного судового засідання.

5. Зобов'язати ліквідатора надати суду всі документи, що підтверджують виконання ліквідаційної процедури.

Ухвала набирає законної сили 10.04.2018 року, оскарженню не підлягає.

Суддя Швидкін А.О.

Дата ухвалення рішення10.04.2018
Оприлюднено18.04.2018
Номер документу73370441
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство : не з`явився

Судовий реєстр по справі —922/3392/16

Ухвала від 26.11.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 26.11.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 07.11.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 06.11.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 29.10.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 23.04.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 19.03.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 15.03.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 18.02.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 08.01.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні