Ухвала
від 16.04.2018 по справі 804/9812/15
КАСАЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ВЕРХОВНОГО СУДУ

УХВАЛА

16 квітня 2018 року

Київ

справа №804/9812/15

адміністративне провадження №К/9901/39671/18

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду :

судді-доповідача - Олендера І.Я.,

суддів: Гончарової І.А., Ханової Р.Ф.,

перевіривши касаційну скаргу Державної податкової інспекції у Центральному районі м. Дніпра Головного управління ДФС у Дніпропетровській області на постанову Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 06.11.2015 та ухвалу Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду від 31.03.2016 у справі № 804/9812/15 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ТРИОС ГРУП" до Державної податкової інспекції у Центральному районі м. Дніпра Головного управління ДФС у Дніпропетровській області про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень,

УСТАНОВИВ:

Ухвалою Вищого адміністративного суду України від 4.04.2017 касаційна скарга Державної податкової інспекції у Центральному районі м. Дніпра Головного управління ДФС у Дніпропетровській області була залишена без руху, як така, що подана без дотримання вимог частини другої статті 212, частин четвертої, пятої статті 213, частини четвертої статті 214 Кодексу адміністративного судочинства України, а саме: касаційна скарга подана з пропуском строку на касаційне оскарження; клопотання про поновлення строку на касаційне оскарження судових рішень обгрунтовано не в достатній мірі для визнання його таким, що підлягає задоволенню; до касаційної скарги не додано документ про сплату судового збору; клопотання про звільнення від сплати судового збору є необґрунтованим; касаційну скаргу підписано представником відповідача, повноваження якого на подання касаційної скарги не підтверджені відповідно до положень процессуального закону.

Ухвалою Вищого адміністративного суду України від 16.05.17 продовжено Державній податковій інспекції у Центральному районі м. Дніпра Головного управління Державної фіскальної служби у Дніпропетровській області строк для усунення недоліків - тридцять днів з дня отримання копії цієї ухвали.

Ухвалою Верховного Суду у складі Касаційного адміністративного суду від 19 березня 2018 року у справі №804/9812/15, надавши строк тривалістю десять днів з дня вручення цієї ухвали, продовжено Державній податковій інспекції у Центральному районі м. Дніпра Головного управління ДФС у Дніпропетровській області строк для усунення недоліків касаційної скарги.

Згідно з рекомендованим повідомленням про вручення поштового відправлення ухвала про продовження строку на усунення недоліків касаційної скарги отримана скаржником 27 березня 2018 року.

За змістом пункту 4 частини першої статті 333 КАС України суд касаційної інстанції відмовляє у відкритті касаційного провадження у справі, якщо скаржником у строк, визначений судом, не подано заяву про поновлення строку на касаційне оскарження або наведені підстави для поновлення строку касаційного оскарження, визнані судом неповажними.

На виконання вимог ухвали Касаційного адміністративного суду від 19 березня 2018 року Державна податкова інспекція у Центральному районі м. Дніпра Головного управління ДФС у Дніпропетровській області подала клопотання про поновлення строку касаційного оскарження рішень судів першої та апеляційної інстанцій із зазначенням підстав для поновлення такого строку, однак вказані підстави є необгрунтованими та не можуть бути визнані судом поважними, оскільки жодних доказів на підтвердження поважності пропуску такого строку суду не надано.

Таким чином, колегія суддів вважає, що у відкритті касаційного провадження слід відмовити, оскільки скаржник в поданому ним клопотанні про поновлення пропущеного строку на касаційне оскарження рішень судів першої та апеляційної інстанцій не зазначив поважних підстав для поновлення такого строку.

Керуючись частиною третьою статті 3, пунктом 4 частини першої статті 333 Кодексу адміністративного судочинства України,

УХВАЛИВ:

У задоволенні клопотання Державної податкової інспекції у Центральному районі м. Дніпра Головного управління ДФС у Дніпропетровській області про поновлення строку касаційного оскарження - відмовити.

Відмовити у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою Державної податкової інспекції у Центральному районі м. Дніпра Головного управління ДФС у Дніпропетровській області на постанову Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 06.11.2015 та ухвалу Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду від 31.03.2016 у справі № 804/9812/15 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ТРИОС ГРУП" до Державної податкової інспекції у Центральному районі м. Дніпра Головного управління ДФС у Дніпропетровській області про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень.

Копію ухвали про відмову у відкритті касаційного провадження разом з касаційною скаргою та доданими до скарги матеріалами направити особі, яка подала касаційну скаргу

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання й оскарженню не підлягає.

...........................

...........................

...........................

І.Я.Олендер

І.А. Гончарова

Р.Ф. Ханова ,

Судді Верховного Суду

Дата ухвалення рішення16.04.2018
Оприлюднено18.04.2018
Номер документу73423642
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/9812/15

Ухвала від 16.04.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Олендер І.Я.

Ухвала від 19.03.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Олендер І.Я.

Ухвала від 16.05.2017

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Усенко Є.А.

Ухвала від 04.04.2017

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Усенко Є.А.

Ухвала від 19.07.2016

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Зайцев М.П.

Постанова від 06.11.2015

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турова Олена Михайлівна

Ухвала від 06.11.2015

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турова Олена Михайлівна

Ухвала від 23.10.2015

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турова Олена Михайлівна

Ухвала від 12.10.2015

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турова Олена Михайлівна

Ухвала від 01.09.2015

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турова Олена Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні