Ухвала
від 17.04.2018 по справі 196/421/18
ЦАРИЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 196/421/18

№ провадження 2/196/164/2018

УХВАЛА

"17" квітня 2018 р. смт.Царичанка

Царичанський районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючої - судді Гудим О.М.

при секретарі - Шевченко Т.І.

розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду смт.Царичанка Дніпропетровської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, третя особа: Царичанська державна нотаріальна контора, про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини ,

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_1 в підготовчому засіданні прохала витребувати з Царичанської державної нотаріальної контори копію спадкової справи після смерті ОСОБА_3, який помер 29.01.2016 року.

Відповідач ОСОБА_2 в підготовчому засіданні не заперечував проти витребування копії спадкової справи після смерті ОСОБА_3

Представник третьої особи Царичанської державної нотаріальної контори в підготовче засідання не з'явився, надіславши до суду заяви про розгляд справи у відсутність державного нотаріуса.

Суд, заслухавши думку сторін, превіривши матеріали справи, дійшов наступного висновку.

З метою об'єктивного вирішення даної справи на даний час виникла необхідність встановлення повного кола спадкоємців після смерті ОСОБА_3, а тому необхідно витребувати з Царичанської державної нотаріальної контори копію спадкової справи після смерті ОСОБА_3, який помер 29 січня 2016 року, та на день смерті проживав в с.Могилів пров.Комсомольський, 13 Царичанського району Дніпропетровської області.

Крім цього, в судовому засіданні встановлено, що спадкоємцем за законом після смерті ОСОБА_3 крім учасників справи є ОСОБА_4, рідний син спадкодавця та брат позивача і відповідача.

Відповідно до ч.1, ч.6, ч.7 ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов'язки, встановлені статтею 43 цього Кодексу.

Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

Оскільки, як встановлено в судовому засіданні, спадкоємцем після смерті ОСОБА_3 за законом є ще ОСОБА_4, а тому для вирішення спору щодо визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини слід залучити до участі в даній справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача, - ОСОБА_4, мешканця ІНФОРМАЦІЯ_1, гуртожиток Дніпропетровської області.

Позивач ОСОБА_1 та відповідач ОСОБА_2 в підготовчому засіданні не заперечували проти залучення до участі в даній справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача - ОСОБА_4

У зв'язку з витребуванням копії спадкової справи та залученням до участі в даній справі третьої особи розгляд справи слід відкласти в порядку ст.198 ЦПК України.

Керуючись ст.ст.53, 198, 258, 260 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В:

Залучити до участі в даній справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача - ОСОБА_4, мешканця ІНФОРМАЦІЯ_1, гуртожиток Дніпропетровської області.

Підготовче засідання по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, треті особи: Царичанська державна нотаріальна контора, ОСОБА_4, про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини , відкласти на 26 квітня 2018 року 13 год. 00 хв.

Витребувати з Царичанської державної нотаріальної контори копію спадкової справи після смерті ОСОБА_3, який помер 29 січня 2016 року, та на день смерті проживав в с.Могилів пров.Комсомольський, 13 Царичанського району Дніпропетровської області.

Направити вищевказані документи в строк до 26 квітня 2018 року на адресу Царичанського районного суду Дніпропетровської області: смт Царичанка, вул.Театральна, 14 А Царичанського району Дніпропетровської області.

Попередити посадових осіб про кримінальну відповідальність за ст.382 КК України за невиконання рішень, ухвал, постанов суду.

Копію даної ухвали та позовної заяви направити третій особі ОСОБА_4

Третя особа ОСОБА_4 має право в строк до 26 квітня 2018 року подати письмові пояснення щодо позову або відзиву.

Позивач ОСОБА_1 та ОСОБА_2 мають право надати відповідь на пояснення третіх осіб до закінчення підготовчого провадження.

У разі, якщо подання скарги, заяви, клопотання буде визнане зловживанням процесуальними правами, суд з урахуванням обставин справи має право залишити без розгляду або повернути скаргу, заяву, клопотання.

В підготовче засідання викликати сторони, третіх осіб.

Головуюча О.М.ГУДИМ

СудЦаричанський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення17.04.2018
Оприлюднено19.04.2018
Номер документу73448753
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —196/421/18

Рішення від 17.05.2018

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Гудим О. М.

Ухвала від 26.04.2018

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Гудим О. М.

Ухвала від 17.04.2018

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Гудим О. М.

Ухвала від 02.04.2018

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Гудим О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні