Ухвала
від 17.04.2018 по справі 821/564/18
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


УХВАЛА

17 квітня 2018 р. м. ХерсонСправа № 821/564/18

Херсонський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Гомельчука С.В.,

при секретарі Кукульник Я.В.,

за участю:

представника позивача - Малюченка С.Я.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом Головного управління ДФС у Херсонській області до Державного реєстратора Київської філії комунального підприємства "Новозаводське" Мартинівської сільської ради Пулинського району Житомирської області Павленко Ксенії Володимирівни, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю "Вердор Україна" про скасування реєстраційної дії від 17 січня 2018 року за №10741070001068869 та зобов'язання вчинити певну дію,

встановив :

Позивач звернувся до суду з вказаним позовом, у якому просить:

- скасувати реєстраційну дію про внесення змін до відомостей про юридичну особу, не пов'язаних зі змінами в установчих документах, що проведена державним реєстратором Київської філії комунального підприємтва "Новозаводське" Мартинівської сільської ради Пулинського району Житомирської області Павленко Ксенією Володимирівною (далі - відповідач, державний реєстратор) від 17 січня 2018 року за № 10741070001068869, зміна місцезнаходження, зміна керівника юридичної особи, зміна складу або інформації про засновників;

- зобов'язати державного реєстратора щодо № 10741070001068869 внести відповідний запис про скасування реєстраційної дії відносно ТОВ "Вердор Україна" (код ЄДРПОУ 41535992; далі - третя особа) до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Ухвалою від 22 березня 2018 року, судом прийнято рішення про розгляд даної справи за правилами спрощеного позовного провадження та призначено перше судове засідання на 17 квітня 2018 року.

У день розгляду справи відповідач та третя особа не забезпечили свою явку (своїх представників) до судового засідання, незважаючи на те, що були належним чином повідомлені про дату, час і місце його проведення (згідно ст. 126 КАС України). Наведене підтверджується рекомендованими поштовими повідомленнями про вручення поштових відправлень, якими державному реєстратору та ТОВ "Вердор Україна" було направлено судові повістки (повідомлення повернулись до суду 26 березня 2018 року та 31 березня 2018 року).

Представник позивача у судовому засіданні не заперечував проти розгляду справи по суті за відсутності відповідача та третьої особи (їх представників).

Відтак, суд на місці ухвалив розглядати справу за фактичною явкою сторін.

У ході судового засідання судом звернуто увагу представника позивача на те, що у матеріалах справи відсутня копія реєстраційної справи ТОВ "Вердор Україна", що містить відомості щодо оскаржуваної реєстраційної дії, вчиненої відповідачем.

Відповідно до ст. 242 КАС України, рішення суду повинно ґрунтуватися на засадах верховенства права, бути законним і обґрунтованим. Законним є рішення, ухвалене судом відповідно до норм матеріального права при дотриманні норм процесуального права. Обґрунтованим є рішення, ухвалене судом на підставі повно і всебічно з'ясованих обставин в адміністративній справі, підтверджених тими доказами, які були досліджені в судовому засіданні, з наданням оцінки всім аргументам учасників справи.

Проте, суд не має можливості всебічно з'ясувати обставини у даній справі, а тому і прийняти законне та обґрунтоване рішення без дослідження реєстраційної справи ТОВ "Вердор Україна".

Згідно приписів ч. 2 ст. 223 КАС України, якщо спір, розгляд якого по суті розпочато, не може бути вирішено в даному судовому засіданні, судом може бути оголошено перерву в межах встановлених цим Кодексом строків розгляду справи, тривалість якої визначається відповідно до обставин, що її викликали, з наступною вказівкою про це в рішенні або ухвалі.

Представник позивача проти оголошення перерви для витребування копії реєстраційної справи ТОВ "Вердор Україна", не заперечував.

Таким чином, суд приймає рішення про оголошення перерви для витребування копії реєстраційної справи ТОВ "Вердор Україна", тому керуючись статтями 223, 242, 243, 248 КАС України, суд

ухвалив :

Оголосити перерву та призначити судове засідання в адміністративній справі №821/564/18 за позовом Головного управління ДФС у Херсонській області до Державного реєстратора Київської філії комунального підприємства "Новозаводське" Мартинівської сільської ради Пулинського району Житомирської області Павленко Ксенії Володимирівни, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю "Вердор Україна" про скасування реєстраційної дії від 17 січня 2018 року за №10741070001068869 та зобов'язання вчинити певну дію, на 15 травня 2018 року о 09:30 год.

Витребувати з Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Херсонської міської ради, копію реєстраційної справи Товариства з обмеженою відповідальністю "Вердор Україна".

Справа буде розглядатися у складі головуючого судді Гомельчука С.В. у приміщенні Херсонського окружного адміністративного суду за адресою: м. Херсон, вул. Робоча, 66 (вхід з вул. Філатова).

В судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі. Копію ухвали направити учасникам судового процесу.

Ухвала не може бути оскаржена окремо від рішення суду та набирає законної сили з моменту її проголошення (підписання) суддею.

Суддя Гомельчук С.В.

Дата ухвалення рішення17.04.2018
Оприлюднено20.04.2018
Номер документу73477865
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —821/564/18

Ухвала від 15.05.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Гомельчук С.В.

Ухвала від 17.04.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Гомельчук С.В.

Ухвала від 22.03.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Гомельчук С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні