Ухвала
від 19.04.2018 по справі 751/2487/18
НОВОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа№751/2487/18

Провадження №1-кс/751/1093/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 квітня 2018 року місто Чернігів

Слідчий суддя Новозаводського районного суду м.Чернігова ОСОБА_1

з участю секретаря ОСОБА_2

розглянувши клопотання старшого слідчого в ОВС відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СУ ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 , погоджене заступником начальника відділу прокуратури області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю,

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий в ОВС відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СУ ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 , розглянувши матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42018270000000038 від 20.02.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, звернувся з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

В обґрунтування клопотання зазначає, що до слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області з Управління Служби безпеки України в Чернігівській області надійшли матеріали перевірки за фактом вчинення службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_1 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 ) розтрати бюджетних коштів в особливо великому розмірі.

Так, з матеріалів перевірки вбачається, що ІНФОРМАЦІЯ_1 замовило в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 , юридична адреса: АДРЕСА_2 ) розробку проектно-кошторисної документації на виконання робіт з технічного переоснащення освітлення освітніх закладів м. Чернігова із заміною приладів на енергозберігаючі.

Під час виготовлення проектно-кошторисної документації завищено вартість LED- світильників та службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_1 без здійснення аналізу цін на ринку LED-світильників затверджено проектно-кошторисну документацію, виготовлену ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

На підставі вказаної проектно-кошторисної документації в період часу з 01.08.2017 по 26.12.2017 ІНФОРМАЦІЯ_1 уклало з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 , юридична адреса: АДРЕСА_3 ) 96 договорів на виконання робіт з технічного переоснащення освітлення освітніх закладів м. Чернігова із заміною приладів на енергозберігаючі на загальну суму 31 419 986,51 грн. без проведення процедури відкритих торгів.

Для виконання умов зазначених договорів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » у вересні-жовтні 2017 року придбало у ПП « ОСОБА_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 , юридична адреса: АДРЕСА_4 ) панелі світлодіодні PL-005-40W за ціною 880 грн. за одиницю, LSL-003-18W за ціною 565 грн. за одиницю, SM-18B за ціною 378 грн. за одиницю. При цьому, ПП « ОСОБА_5 » із використанням суб`єктів господарської діяльності із ознаками фіктивності придбало вищевказані товари, ввезені на митну територію України з Китаю за значно нижчими цінами, та шляхом проведення низки безтоварних операцій завищили вартість вказаної продукції.

Таким чином, шляхом штучного завищення ціни на обладнання, що монтувалось ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » при виконанні робіт з технічного переоснащення освітлення освітніх закладів м. Чернігова із заміною приладів на енергозберігаючі на замовлення ІНФОРМАЦІЯ_1 призвело до розтрати бюджетних коштів на суму понад 500 тис. грн.

Згідно листа ГУ ДФС у Чернігівській області ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 , юридична адреса: АДРЕСА_3 ), має в ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » МФО НОМЕР_5 розрахункові рахунки № НОМЕР_6 , № НОМЕР_7 .

З метою всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження, перевірки реальності взаємовідносин ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 , юридична адреса: АДРЕСА_3 ) з ПП « ОСОБА_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) та інформації про перерахування грошових коштів за придбання освітлювального обладнання, в органу досудового розслідування виникла необхідність у тимчасовому доступі до інформації про рух коштів по банківських рахунках № НОМЕР_6 , № НОМЕР_7 , відкритих ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 , юридична адреса: АДРЕСА_3 ) в ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » МФО НОМЕР_5 , адреса: АДРЕСА_5 , та її вилученні.

В судове засідання слідчий не з`явився, надав заяву, де просить клопотання розглядати без його участі. Клопотання підтримує в повному обсязі, додаткових пояснень та доказів не має.

Представник особи, у володінні якої знаходяться документи, в судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином, про що свідчить телефонограма.

Фіксування судового розгляду клопотання за допомогою технічних засобів, згідно ст. 107 КПК України, не здійснювалось.

Вивчивши матеріали справи, слідчий суддя вважає, що викладені в клопотанні доводи є обґрунтованими та підлягають задоволенню, оскільки є підстави вважати, що документи перебувають у володінні відповідної юридичної особи, в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, слідчий довів можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих документах та неможливість іншими способами довести обставинами, які передбачається довести за допомогою цих документів.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.159-164, 166, 309 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого в ОВС відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СУ ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 - задовольнити.

Надати дозвіл на тимчасовий доступ до речей та документів, що становлять банківську таємницю, в ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » МФО НОМЕР_5 , адреса: АДРЕСА_5 , щодо відкриття рахунків клієнта банку, а саме: документів юридичної справи клієнта банку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 , юридична адреса: АДРЕСА_3 ), передбачених інструкцією «Про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах», затвердженою Постановою Правління Національного банку України від 12.11.2003 № 492, щодо відкриття та використання рахунків № НОМЕР_6 , № НОМЕР_7 ; роздруківки відомостей про рух грошових коштів з 01.01.2017 по 13.04.2018 із зазначенням контрагентів (вказавши ідентифікаційні ознаки та призначення платежів), платіжні доручення, чеки на отримання готівки, меморіальні ордери по рахунках № НОМЕР_6 , № НОМЕР_7 та можливість вилучення (проведення виїмки) вказаних документів у паперовому вигляді та на електронному носії інформації старшим слідчим в ОВС відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_3 , старшим слідчим відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_6 , слідчим відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_7 , старшим слідчим відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_8 , старшим слідчим відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_9 , слідчим відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_10 та старшим слідчим відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_11 .

На вимогу володільця особою, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених документів. Копії вилучених документів виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів.

Ухвала підлягає виконанню не пізніше одного місяця з дня постановлення.

Згідно вимог ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий cуддя ОСОБА_1

СудНовозаводський районний суд м.Чернігова
Дата ухвалення рішення19.04.2018
Оприлюднено28.02.2023
Номер документу73494190
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —751/2487/18

Ухвала від 14.08.2019

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Косач І. А.

Ухвала від 06.08.2019

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Косач І. А.

Ухвала від 02.10.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Косач І. А.

Ухвала від 19.04.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Косач І. А.

Ухвала від 19.04.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Косач І. А.

Ухвала від 19.04.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Косач І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні