Ухвала
від 20.04.2018 по справі 5/320ад
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

10.2.1

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником

20 квітня 2018 року СєвєродонецькСправа № 5/320ад

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Секірська А.Г., розглянувши в порядку письмового провадження заяву управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області в особі Біловодського відділення про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 5/320ад за позовом прокурора м. Свердловськ Луганської області в інтересах держави в особі відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, м. Свердловськ Луганської області до Підприємства Свердловської виправної колонії № 38 управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Луганській області, м. Свердловськ, с. Ленінське про стягнення 8618,81 грн,

ВСТАНОВИВ:

12 квітня 2018 року до Луганського окружного адміністративного суду надійшла заява управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області в особі Біловодського відділення про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 5/320ад за позовом прокурора м. Свердловськ Луганської області в інтересах держави в особі відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, м. Свердловськ Луганської області до Підприємства Свердловської виправної колонії № 38 управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Луганській області, м. Свердловськ, с. Ленінське про стягнення 8618,81 грн, в обґрунтування якої заявник послався на таке.

Ухвалою Луганського окружного адміністративного суду від 15.06.2016 у справі № 5/320ад замінено сторону виконавчого провадження з відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Свердловську Луганської області на відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Сєвєродонецьку Луганської області.

Ухвалою Луганського окружного адміністративного суду від 08.07.2015 подання відділу державної виконавчої служби відділу державної виконавчої служби Свердловського міського управління юстиції про видачу дублікату виконавчого листа № 5/320ад задоволено.

Постановою державного виконавця від 07.09.2007 ВП № 4698449 відкрито виконавче провадження з примусового виконання виконавчого листа № 5/320ад.

Станом на теперішній час судове рішення не виконано.

Відповідно до наказу виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 26.05.2017 № 660 Про припинення відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Сєвєродонецьку Луганської області , було здійснено реорганізацію юридичної особи відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Сєвєродонецьку Луганської області шляхом приєднання до управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області.

На підставі вищевикладеного заявник просив замінити стягувача у виконавчому провадженні з виконання виконавчого листа у справі № 5/320ад з відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Сєвєродонецьку Луганської області на правонаступника Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області.

Прокурор надав заяву від 20.04.2018 № 05/3-43 вих.-18 в якій просив задовольнити заяву управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області в особі Біловодського відділення про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 5/320ад. Замінити стягувача у виконавчому провадженні з виконання виконавчого листа у справі № 5/320ад з відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Сєвєродонецьку Луганської області на управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області (арк. спр. 105-108).

Представник заявника в судове засідання не прибув, про дату, час та місце розгляду заяви повідомлений належним чином. У заяві про заміну сторони виконавчого провадження просив провести судове засідання без його участі (арк. спр. 84).

Представник відповідача у судове засідання не прибув.

Відповідач у судове засідання не прибув, згідно з витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань місцезнаходження юридичної особи - відповідача м. Довжанськ Луганської області. Згідно листа в.о. директора ЛД УДППЗ «Укрпошта» від 26.10.2017 № 594 з 07 листопада 2014 УДППЗ «Укрпошта» (з урахуванням оновленої інформації) не здійснює пересилання пошти, зокрема до/з міста Довжанськ Луганської області. Тому повідомлення відповідача про дату, час та місце слухання справи здійснювалось шляхом опублікування оголошення про виклик представника відповідача на офіційному веб-порталі Судової влади України (арк. спр.104).

Таким чином, судом вжито всіх заходів щодо належного повідомлення відповідача про дату, час та місце розгляду заяви.

Відповідно до частини дев'ятої статті 205 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з'явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Враховуючи положення статті 205 КАС України, суд вважає за можливе розглянути дану справу в порядку письмового провадження за наявними матеріалами у справі.

Розглянувши заяву про заміну сторони виконавчого провадження, дослідивши матеріали справи, суд встановив таке.

Постановою господарського суду Луганської області від 05.07.2014 позовні вимоги прокурора м. Свердловська в інтересах держави в особі Відділення виконавчої Дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Свердловську задоволено, стягнуто з Підприємства Свердловської виправної колонії № 38 управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Луганській області, м. Свердловськ, с. Ленінське, ідентифікаційний код 08680394, на користь Відділення виконавчої Дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Свердловську, м. Свердловськ, вул. Ленінського комсомолу, 1, ідентифікаційний код 24045556 недоїмку зі сплати страхових внесків - 8618 грн 81 коп. (арк. спр. 5-6).

Ухвалою Луганського окружного адміністративного суду від 08.07.2015 подання відділу державної виконавчої служби Свердловського міського управління юстиції про видачу дублікату виконавчого листа № 5/320ад виданого господарським судом Луганської області 05.07.2007 задоволено, видано дублікат виконавчого листа (арк. спр. 30-31).

Постановою державного виконавця від 07.09.2007 ВП № 4698449 відкрито виконавче провадження з примусового виконання виконавчого листа № 5/320, виданого 05.07.2007 (арк. спр. 51).

Ухвалою Луганського окружного адміністративного суду від 15.06.2016 замінено стягувача у виконавчому провадженні з виконання виконавчого листа у справі №5/320ад, виданого Луганським окружним адміністративним судом 05.07.2007, з відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Свердловську Луганської області на відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Сєвєродонецьку Луганської області: 93400, Луганська область, м. Сєвєродонецьк, бульвар Дружби Народів, 34, код ЄДРПОУ 25938871.

Наказом виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 26.05.2017 № 660 Про припинення відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Сєвєродонецьку Луганської області , було здійснено реорганізацію юридичної особи відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Сєвєродонецьку Луганської області шляхом приєднання до управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області (арк. спр. 91).

Пунктом 4 розділу VII Прикінцеві та перехідні положення Закону України від 23 вересня 1999 року № 1105-XIV Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування (далі Закон № 1105):

- утворено Фонд соціального страхування України, реорганізувавши шляхом злиття Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності;

- припинено виконавчу дирекцію Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності шляхом приєднання до Фонду соціального страхування України;

- припинено управління та відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та виконавчі дирекції відділень цього Фонду, що є юридичними особами, шляхом приєднання до робочих органів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України;

- припинено всі відокремлені підрозділи Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та/або їх робочих органів та відділень протягом 30 днів з дня набрання чинності Законом України Про внесення змін до деяких законодавчих актів України від 6 грудня 2016 року № 1774-VIII, забезпечивши повне правонаступництво таких відокремлених підрозділів юридичними особами, які їх створили, а за їх відсутності - Фондом соціального страхування України, у тому числі щодо всіх прав, обов'язків та майна.

- припинення управлінь та відділень виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, відділень Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та виконавчих дирекцій відділень цього Фонду, а також їх відокремлених підрозділів, що знаходяться на тимчасово окупованій території, території проведення антитерористичної операції, здійснюється у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, після прийняття ним відповідного рішення.

Пунктом 5 розділу VII Прикінцеві та перехідні положення Закону № 1105 регламентовано, що Фонд соціального страхування України та його робочі органи є правонаступниками Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, його виконавчої дирекції, управлінь виконавчої дирекції цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, відділень у районах і містах обласного значення, а також Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, його виконавчої дирекції, відділень цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі та їх робочих органів.

Згідно з частиною першою статті 104 Цивільного кодексу України юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов'язки переходять до правонаступників.

Відповідно до пунктів 4, 5 Порядку здійснення заходів, пов'язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 жовтня 2011 року № 1074, який визначає механізм здійснення заходів, пов'язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади (далі - органи виконавчої влади) та їх територіальних органів, орган виконавчої влади утворюється шляхом утворення нового органу виконавчої влади або в результаті реорганізації (злиття, поділу, перетворення) одного чи кількох органів виконавчої влади. Орган виконавчої влади припиняється шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації.

Згідно з пунктом 6 Порядку здійснення заходів, пов'язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 жовтня 2011 року № 1074, права та обов'язки органів виконавчої влади переходять:

у разі злиття органів виконавчої влади - до органу виконавчої влади, утвореного внаслідок такого злиття;

у разі приєднання одного або кількох органів виконавчої влади до іншого органу виконавчої влади - до органу виконавчої влади, до якого приєднано один або кілька органів виконавчої влади;

у разі поділу органу виконавчої влади - до органів виконавчої влади, утворених внаслідок такого поділу;

у разі перетворення органу виконавчої влади - до утвореного органу виконавчої влади;

у разі ліквідації органу виконавчої влади і передачі його завдань та функцій іншим органам виконавчої влади - до органів виконавчої влади, визначених відповідним актом Кабінету Міністрів України.

Отже, з огляду на викладене, правонаступником реорганізованого відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Сєвєродонецьку Луганської області є управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області.

Згідно з положеннями частин першої, другої статті 15 Закону України від 02 червня 2016 року № 1404-VIII Про виконавче провадження (далі - Закон № 1404) сторонами виконавчого провадження є стягувач і боржник. Стягувачем є фізична або юридична особа чи держава, на користь чи в інтересах яких видано виконавчий документ.

За рішеннями про стягнення в дохід держави коштів або вчинення інших дій на користь чи в інтересах держави, що приймаються судами у справах, які розглядаються в порядку цивільного, адміністративного та господарського судочинства, стягувачем виступає державний орган, за позовом якого судом прийнято відповідне рішення (частина третя статті 15 Закону № 1404).

Відповідно до частини третьої статті 8 Закону № 1105 робочими органами виконавчої дирекції Фонду є її управління в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, що створюються за рішенням правління Фонду на підставі затвердженої ним структури органів Фонду. Управління виконавчої дирекції Фонду є юридичними особами, мають самостійні кошториси, печатки із зображенням Державного Герба України та своїм найменуванням, а також мають відділення в районах і містах обласного значення. Відділення управлінь виконавчої дирекції Фонду є відокремленими підрозділами робочих органів виконавчої дирекції Фонду, що створюються за рішенням правління Фонду без статусу юридичної особи.

Згідно передавального акту від 08.08.2017 до правонаступника - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області передаються в тому числі матеріали завершених і не завершених судових проваджень, особові справи страхувальників, які мають заборгованість з сплати страхових коштів до фонду, капіталізовані платежі, заборгованість фонду перед страхувальником.

Відповідно до частини першої статті 379 КАС України У разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Частиною п'ятою статті 15 Закону України Про виконавче провадження встановлено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

З огляду на вищевикладене, суд вважає за необхідне здійснити заміну сторони виконавчого провадження - стягувача, з відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Сєвєродонецьку Луганської області на управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганської області.

Керуючись статтями 241,248, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області в особі Біловодського відділення про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 5/320ад за позовом прокурора м. Свердловськ Луганської області в інтересах держави в особі відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, м. Свердловськ Луганської області до Підприємства Свердловської виправної колонії № 38 управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Луганській області, м. Свердловськ, с. Ленінське про стягнення 8618,81 грн задовольнити.

Замінити стягувача у виконавчому провадженні з виконання виконавчого листа у справі № 5/320ад з відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Сєвєродонецьку Луганської області (код ЄДРПОУ 25938871) на управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області (код ЄДРПОУ 41313100, 93411, Луганська обл., м. Сєвєродонецьк, пр-т Гвардійський, б. 30).

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею та може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

СуддяОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.04.2018
Оприлюднено22.04.2018

Судовий реєстр по справі —5/320ад

Ухвала від 20.04.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

А.Г. Секірська

Ухвала від 13.04.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

А.Г. Секірська

Ухвала від 15.06.2016

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.І. Ковальова

Ухвала від 09.06.2016

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.І. Ковальова

Ухвала від 08.07.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

А.Г. Секірська

Ухвала від 02.07.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

А.Г. Секірська

Постанова від 05.07.2007

Господарське

Господарський суд Луганської області

Лісовицький Є.А.

Ухвала від 21.05.2007

Господарське

Господарський суд Луганської області

Закропивний О.В.

Ухвала від 11.06.2007

Господарське

Господарський суд Луганської області

Лісовицький Є.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні