Ухвала
від 20.04.2018 по справі 821/727/18
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


УХВАЛА

про відкриття провадження в адміністративній справі

20 квітня 2018 р. м. ХерсонСправа № 821/727/18

Суддя Херсонського окружного адміністративного суду Хом'якова В.В., перевіривши виконання вимог статей 160, 161КАС України, за адміністративним позовом Заступника прокурора Херсонської області до Херсонської обласної державної адміністрації про визнання протиправним та скасування рішення від 30.03.2018 року №232,

встановив:

Позивач звернувся до суду з вказаним адміністративним позовом до відповідача, в якому просить визнати протиправним та скасувати розпорядження голови Херсонської обласної державної адміністрації від 30.03.2018 № 232 "Про розроблення детального плану території земельних ділянок, розташованих за межами населеного пункту міста Херсон на території Херсонської міської ради".

Зазначений спір, згідно із ст. 19 КАС України, належить до юрисдикції адміністративних судів та має розглядатися в порядку адміністративного судочинства.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161 КАС України, та подана з дотриманням правил підсудності особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Відповідно до положень статті 12 КАС України, справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

Згідно з частиною 1 статті 179 КАС України, для виконання завдання підготовчого провадження в кожній справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Крім того, згідно ч.2 ст. 49 КАС України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Виходячи з предмету позовних вимог, задля об'єктивного та всебічного розгляду справи, з дотриманням положень статті 49 КАС України, суд вважає за необхідне залучити Товариство з обмеженою відповідальністю "Енергетична компанія "Солар Капітал" до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 49, 171, 243, 248 КАС України, суд, -

ухвалив:

Відкрити провадження в адміністративній справі за позовом Заступника прокурора Херсонської області до Херсонської обласної державної адміністрації про визнання протиправним та скасування рішення від 30.03.2018 року №232.

Розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження.

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю "Енергетична компанія "Солар Капітал" (73000, м. Херсон, вул. Богородицька, 30, офіс 6).

Розпочати підготовку справи до судового розгляду.

Призначити підготовче засідання на 14 травня 2018 р. о 14:00 годині в приміщенні Херсонського окружного адміністративного суду за адресою: м. Херсон, вул. Робоча, 66 ( вхід з вул. Філатова).

Викликати для участі в підготовчому засіданні учасників справи (їх представників).

Зобов`язати прокурора надати копію розпорядження голови ОДА № 232 від 30.03.2018.

Зобов`язати відповідача надати копію розпорядження голови ОДА № 232 від 30.03.2018.

Запропонувати відповідачу подати до суду відзив на позовну заяву протягом п'ятнадцятиденного строку з дня вручення відповідачу ухвали про відкриття провадження. Роз'яснити відповідачеві, що відповідно до частини 3, 4 статті 162 КАС України до відзиву мають бути додані документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин справа буде вирішена за наявними матеріалами.

Запропонувати позивачу надати відповідь на відзив у п'ятиденний строк з дня отримання відзиву.

Заперечення щодо наведених позивачем у відповідді на відзив пояснень, міркувань та аргументів можуть бути подані відповідачем до суду протягом п'ятиденного строку з дня отримання відповіді на відзив.

Копію ухвали суду надіслати (надати) учасникам справи (їх представникам).

Роз'яснити учасникам справи про можливість отримання інформації по справі, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://adm.ks.court.gov.ua/sud2170/.

Ухвала про відкриття провадження у справі набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена лише з підстав порушення судом правил підсудності безпосередньо до Одеського апеляційного адміністративного суду в 15-денний строк з дня її проголошення (підписання), при цьому відповідно до п.п. 15.5 п. 15 розділу VII "Перехідні положення" КАС України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються через суд першої інстанції, який ухвалив відповідні рішення.

Суддя Хом'якова В.В.

СудХерсонський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення20.04.2018
Оприлюднено24.04.2018
Номер документу73514057
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —821/727/18

Ухвала від 08.06.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Хом'якова В.В.

Рішення від 18.05.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Хом'якова В.В.

Ухвала від 20.04.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Хом'якова В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні