Постанова
від 20.04.2018 по справі 339/99/18
БОЛЕХІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 339/99/18 252

3/339/38/18

П О С Т А Н О В А

20 квітня 2018 року м. Болехів

Суддя Болехівського міського суду Івано-Франківської області Головенко О. С.

за участі секретаря судового засідання Ганчар Л. В.

прокурора Данилишин В.В.

особи, яка притягається до адміністративної відповідальності ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали, які надійшли з Управління захисту економіки в Івано-Франківській області про притягнення до адміністративної відповідальності:

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_2 та жителя ІНФОРМАЦІЯ_3, одруженого, тимчасово не працюючого (на момент вчинення правопорушення працював директором ДП Болехівське лісове господарство ),

за ч.1, 2 ст.172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення,

якому роз"яснено зміст ст. 63 Конституції України та права, передбачені ст. 268 КУпАП, -

ВСТАНОВИВ :

В провадженні суду знаходиться матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 за ч.1,2 ст.172-7 КУпАП.

Зокрема, в протоколі зазначено, що ОСОБА_1, будучи відповідно до п.п. а п.2 ч.1 ст.3 ЗУ Про запобігання корупції (далі Закон) суб'єктом, на якого поширюється дія цього закону, порушив вимоги ст.28 вказаного Закону, а саме не вжив заходів щодо недопущення виникнення реального конфлікту інетересів, не повідомив безпосереднього керівника - начальника Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства про наявність у нього реального конфлікту інтересів. 29.12.2016 року, 30.12.2016 року, 25.01.2017 року, 22.03.2017 року, 23.03.2017 року, 16.06.2017 року вчиняв дії і приймав рішення в умовах реального конфлікту інтересів, що виражались в одноособовому підписанні договорів на поставку лісопродукції (купівлі-продажу необробленої деревени, як директор ДП Болехівське лісове господарство з ПП Сервіс-Вальд , на якому він працював комерційним директором та отримував заробітну плату, чим вчинив адміністративні правопорушення, пов'язані з корупцією, відповідальність за які передбачена ч. 1 та ч. 2 ст. 172-7 КУпАП: неповідомлення особою у встановлених законом випадках та порядку про наявність у неї реального конфлікту інтересів, вчинення дій та прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів.

20.04.2018 року ОСОБА_1 подав клопотання, в якому просить витребувати матеріали з УПЗЕ документальної інформації щодо підстав для проведення перевірки, в тому числі листа прокуратури Івано-Франківської області про необхідність проведення перевірки стосовно нього, а також матеріали перевірки, які стали підставою для складання даного адмінпротоколу, про вчинення адміністративного правопорушення.

Окрім того, при розгляді справи встановлено, що договір купівлі-продажу необробленої деревини від 30 грудня 2016 року, укладений між ДП Болехівське лісове господарство та ПП Сервіс-Вальд не підписаний представником ПП "Сервіс-Вальд". Як ствердив ОСОБА_1 йому невідомо, чи вказаний договір був реалізованим та виконувались його умови щодо поставки лісопродукції.

Додані до справи окремі письмові матеріали є нечитабельні, оскільки їх копії виготовлені неякісно, що унеможливлює ознайомитсь із їх змістом.

Прокурор та ОСОБА_1 для усунення вказаних недоліків просили суд витребувати в ДП Болехівське лісове господарство інформацію щодо виконання вказаного договору та витребування оригіналів доказів тих документів, копії яких є нечитабельними.

Разом з тим, прокурор заперечив щодо задоволення клопотання ОСОБА_1, зазначивши, що адміністративна справа містить всі необхідні матеріали, що стали підставою для направлення протоколу до суду.

Відповідно до Постанови Пленуму Верховного Суду України від 11 червня 2004 року № 11, суддя згідно зі ст. 245 КУпАП при розгляді справи про адміністративне правопорушення має своєчасно, всебічно, повно й об'єктивно з'ясувати обставини справи і вирішити її в точній відповідності із законом.

Згідно ст. 251 КУпАП доказами по справі про адміністративне правопорушення є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку посадова особа встановила наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи у його вчинені та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

У відповідності до ст. 278 КУпАП суд приймає міри по витребуванню додаткових матеріалів, необхідних для повного, всебічного і об'єктивного розгляду справи

З урахування наведеного, з метою повного, всебічного розгляду адміністративного матеріалу, а також сприяння учасникам судового розгляду в реалізації гарантованих прав та доступу до правосуддя, суд вважає за необхідне клопотання про витребування документів задовольнити.

На підставі наведеного, ст.251 КУпАП , -

ПОСТАНОВИВ:

Зобов'язати в строк до 25.04.2018 року :

- Управління захисту економіки в Івано-Франківській області надати року документальну інформацію щодо підставності проведення перевірки, зокрема, звернення прокуратури Івано-Франківської області про необхідність проведення перевірки стосовно ОСОБА_1 та інші матеріали, що стали підставою для складання протоколу №65-66 від 16.03.2017 р за ч. 1,2 ст.172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

- ДП Болехівське лісове господарство надати оргигінал договору купівлі-продажу необробленої деревини від 30 грудня 2016року ( копія якого нечитабельна), укладений між ним та ПП Сервіс-Вальд з приводу продажу сировини, який не підписаний представником ПП "Сервс-Вальд" та документальну інформацію щодо виконання умов цього договору та поставки лісопродукції.

- ПП Сервіс-Вальд надати для огляду оригінали трудового контракту, укладеного 20.10.2016року з комерційним директором ОСОБА_1 та посадову інструкції комерційного директора, копії яких є нечитабельні.

Постанова оскарженню не підлягає.

Cуддя Головенко О.С.

Дата ухвалення рішення20.04.2018
Оприлюднено22.04.2018
Номер документу73515615
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —339/99/18

Постанова від 25.04.2018

Адмінправопорушення

Болехівський міський суд Івано-Франківської області

Головенко О. С.

Постанова від 20.04.2018

Адмінправопорушення

Болехівський міський суд Івано-Франківської області

Головенко О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні