Ухвала
від 20.04.2018 по справі 361/4484/17
БРОВАРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 361/4484/17

Провадження № 1-кс/361/614/18

20.04.2018

У Х В А Л А

20 квітня 2018 року м. Бровари

Слідчий суддя Броварського міськрайонного суду Київської області

ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши в приміщенні суду клопотання старшого слідчого відділу фінансових розслідувань Броварської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області ОСОБА_3 , погодженого з прокурором Броварської місцевої прокуратури Київської області про надання дозволу на проведення обшуку в приміщенні за адресою: АДРЕСА_1 -

в с т а н о в и в:

20 квітня 2018 року слідчий звернувся до слідчого судді Броварського міськрайонного суду Київської області з клопотанням щодо проведення обшуку в приміщенні за адресою: м. Київ, вул.. Електротехнічна, буд. 2А, 1 секція (Секція С1907) 9 ряд, магазин №7-9; І секція(Секція 1043) 10 ряд, магазин №43; 2секція( Секція С1908) 8 ряд. магазин №11-19 . яке використовується ФОП ОСОБА_4 .

Із клопотання вбачається, що слідчим відділом фінансових розслідування Броварської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області розслідується кримінальне провадження №42017111130000185, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань 18.07.2017 за ознаками кримінального правопорушення, передбачених ч. 1 ст. 212 КК України, за фактом умисного ухилення від сплати податку на прибуток службовими особами ТОВ «Хутряна компанія Метелиця» та ФОП ОСОБА_4 у період 2016-2017 року.

В ході досудового розслідування встановлено, що на території міста Бровари зареєстровано підприємство ТОВ «Хутряна компанія «Метелиця» (код ЄДРПОУ 39842147), яке провадить фінансово - господарську діяльність по виробництву верхнього одягу із хутра з подальшою реалізацією продукції під торгівельною маркою « ІНФОРМАЦІЯ_1 » через орендовані торгівельні приміщення, які розташовані: м. Київ, ТРЦ «Даринок», м. Київ, ринок « ІНФОРМАЦІЯ_2 ». Реалізація виготовленої продукції здійснюється також через власний інтернет-магазин: ІНФОРМАЦІЯ_3 . Фактично виробничі потужності ТОВ «Хутряна компанія «Метелиця» та ФОП ОСОБА_4 знаходяться в АДРЕСА_2 .

В ході досудового розслідування встановлено, що громадянин ОСОБА_4 (іпн: НОМЕР_1 ) являється засновником, керівником та головним бухгалтером ТОВ «Хутряна компанія Метелиця» (код ЄДРПОУ 39842147, Броварська ОДПІ, адреса реєстрації: Київська обл., м. Бровари, вул. Рози Люксембург. 32). основним видом діяльності підприємства є виготовлення виробів із хутра. Підприємство являється платником податку на прибуток. За 2016 рік звітність подавалась з нульовими показниками, податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) сплаченого на користь платників податку і сум утриманого з них податку (звіт 1ДФ) підприємство не подавало. За 2017 рік звітність підприємством взагалі не подавалась.

Допитаний свідок ОСОБА_5 показав, що з метою влаштуватись на роботу на початку 2016 року звернувся за оголошенням, яке було виставлено на сайті job.ua. В даному оголошенні підприємство «Метелиця», яке надає послуги із пошиття та ремонту верхнього одягу. Зателефонувавши за номером телефону вказаному на сайті, мені запропонували зустрітись в офісі підприємства за адресою: АДРЕСА_2 для проведення співбесіди. Там його зустрів громадянин на ім`я ОСОБА_6 та почав розповідати, що буде входити до його обов`язків, а саме пошук клієнтів для реалізації зимового верхнього одягу, який виробляється па підприємстві на якому громадянин Ян є засновником та директором. Також ОСОБА_6 йому повідомив, що їхнє підприємство являється одним з найбільших виробників хутряного одягу та на даний час уже має змогу реалізовувати свою продукцію через Інтернет магазин ( ІНФОРМАЦІЯ_3 ), а також через точки на ринках, а саме: ТЦ «Даринок» та ринок «Троєщина».

Також, свідок повідомив, що виробництво знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 на якому розташовані великі виробничі потужності , що він там побачив станки для пошиву одягу та велику кількість людей які там працювали над виготовленням хутряних виробів. Крім того, від громадянина на ім`я ОСОБА_6 свідку стало відомо, що останній не сплачує податки.

Також, в ході аналізу наявних баз даних ДФС України встановлено, що гр. ОСОБА_4 зареєстрований як фізична особа підприємець (адреса реєстрації: АДРЕСА_3 ) та перебуває на податковому обліку Броварської ОДПІ. Основним видом діяльності ФОП ОСОБА_4 є виготовлення виробів із хутра. ФОП ОСОБА_4 являється тільки платником єдиного податку другої групи. Згідно поданої ФОП ОСОБА_4 річної декларації платника єдиного податку - фізичної особи - підприємця (другої групи) за 2016 рік задекларовано суму доходу в розмірі 945 000 гри. За 2017 рік звітність не подавалась. Згідно поданого податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) сплаченого на користь платників податку і сум утриманого з них податку (звіт 1ДФ) па підприємстві працює дві особи.

В подальшому здійснено аналіз інтернет - ресурсу (www.mehovaya- metelica.com) вказаного в заяві. Згідно прайс листа в даному інтернет магазині здійснюється реалізація зимового верхнього одягу. Всього на сайті для купівлі доступно 870 позицій верхнього одягу.

Викладена вище інформація свідчить про те. що гр. ОСОБА_4 являючись керівником ТОВ «Хутряна компанія «Метелиця» та фізичною особою підприємцем провадить фінансово - господарську діяльність по виробництву хутряного верхнього одягу, який в подальшому реалізовує на території України, при цьому умисно ухиляючись від сплати податків та обов`язкових платежів, що призводить до фактичного ненадходження до бюджету грошових коштів у значних розмірах.

Крім того відповідно до акту 23.03.2018 року №212 /10-36-13-09/ НОМЕР_1 «Про результати документальної позапланової невиїзної перевірки з питань сплати належних сум податків до бюджету з отриманих доходів фізичною особою підприємцем ОСОБА_4 р.н.о.к.п.п. НОМЕР_1 , за період діяльності з 01.01.2015 року по 31.12.2017 року. встановлено заниження податку на доходи фізичних осіб від здійснення підприємницької діяльності, що підлягає сплаті до бюджету за період 2016-2017 року в сумі 1097 тис. грн., та заниження суми ПДВ, що підлягає сплаті до бюджету в період 2016-2017 року в сумі 1313 тис. грн.

Таким чином, вищевикладене свідчить, що ФОП ОСОБА_4 здійснював фінансово - господарську діяльність по виробництву хутряного верхнього одягу, що подальшому реалізовувався по території України, умисно ухилявся від сплати податків та обов`язкових платежів, шляхом не декларування отриманого доходу від підприємницької діяльності.

Тому під час досудового розслідування з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання предметів та документів щодо поставки сировини, для пошиття хутряного одягу, встановлення реальну кількість та вартість, а також осіб які здійснювали поставку даної сировини, що свідчать про вчинення кримінального правопорушення гр. ОСОБА_4 , всі інші документи, що стосуються документального оформлення господарських операцій, тобто ухилення від сплати податків, зборів (обов`язкових платежів), та які є знаряддям вчинення злочину та/або містять на собі сліди його вчинення та можуть бути речовими доказами у вказаному кримінальному проваджені, а також можуть бути знищенні з метою укриття слідів злочину у досудового слідства виникла необхідність у проведенні обшуку на території ринку « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за адресою: АДРЕСА_1 .

Крім того, з метою визначення витрат, пов`язаних з виробництвом хутряного одягу та проведення товарознавчої експертизи виникла необхідність у вилученні виявленого хутряного одягу, оскільки отримавши вищевказані відомості в інший спосіб не виявляється за можливе.

Згідно відомостей з реєстру прав власності на нерухоме майно адміністративно-побутова будівля розташована за адресою: м. Київ, вул. Електротехнічна, буд. 2А, яка на праві власності належить ТОВ «Ринок-1» (код ЄДРПОУ 22897367).

Вислухавши доводи слідчого СВ ФР Броварської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області ОСОБА_3 ,, який клопотання підтримав та просив його задовольнити, дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя дійшов до наступного висновку.

В ході розгляду клопотання встановлено внесення 18.07.2017 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомостей про те, службові особи ТОВ «Хутряна компанія Метелиця» та ФОП ОСОБА_4 у період 2015-2017 років умисно ухилились від сплати податку на прибуток, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів у значних розмірах, проведення за вказаним фактом в кримінальному провадженні №42017111130000185, досудового розслідування за ознаками злочину передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України.

За змістом частини другої статті 93 КПК України, сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих дій і негласних слідчих дій, витребування й отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, службових і фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, проведення інших процесуальних дій, передбачених цим Кодексом.

Аналіз матеріалів клопотання дає підстави вважати, що ст..слідчим СВ ФР Броварської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області ОСОБА_3 , на виконання вимог частини п`ятої статті 234 КПК України достатньо доведено, що обставини діяльності ОСОБА_4 як керівника ТОВ «Хутряна компанія «Метелиця» та фізичною особою підприємцем, підлягають перевірці в межах кримінального провадження №42017111130000185, відшукувані документи та речі можуть підтвердити обставини вчинення кримінального правопорушення, а наявні в них відомості можуть бути доказами під час судового розгляду, що зумовлює надання слідчим суддею дозволу на проведення обшуку за вказаною в клопотанні адресою з метою відшукання і вилучення певних документів та речей.

Керуючись ст.ст. 234-235, 309 КПК України, слідчий суддя, -

у х в а л и в :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому СВ ФР Броварської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області ОСОБА_3 , старшому слідчому СВ ФР Броварської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області ОСОБА_7 , слідчому СВ ФР Броварської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області ОСОБА_8 або особам за дорученням на проведення обшуку на території ринку «Троєщина», а саме:, 1 секція (Секція С1907) 9 ряд, магазин №7-9; І секція(Секція 1043) 10 ряд, магазин №43; 2секція( Секція С1908) 8 ряд. магазин № НОМЕР_2 розташованого за адресою : АДРЕСА_1 , яка на праві власності належить ТОВ «Ринок-1» (код ЄДРПОУ 22897367) та використовуються ТОВ «Хутряна компанія Метелиця» та ФОП ОСОБА_4 для реалізації хутряного одягу з метою відшукання та вилучення предметів та документів, які свідчать про умисне ухилення від сплати податків, а саме подвійної неофіційної бухгалтерії, чорнових записів, печаток, штампів, платіжних доручень; виписок по рахунках; договорів з додатками та додатковими угодами; рахунок-фактур; товарних накладних; товарно-транспортних накладних; залізничних транспортних накладних; довіреностей на отримання товару; книг (реєстри) обліку придбання та реалізації товару (робіт, послуг); книг (реєстри) реєстрації довіреностей; книг (реєстри) складського обліку; векселів та документів щодо їх руху; актів звірок взаєморозрахунків; податкових накладних; видаткових накладних; актів прийому-передачі товару (робіт, послуг), печаток інших підприємств, юридична адреса яких не знаходиться за обшукуваною адресою, сировину необхідної для пошиття хутряного одягу та виробів із хутра здобутих злочинним шляхом, а також надати доступ до зняття інформації, що міститься в електронних інформаційних систем ах або їх частках, мобільних терміналах систем зв`язку шляхом її копіювання.

Відповідно до пункту 1 частини другої статті 235 КПК України, строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудБроварський міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення20.04.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу73517005
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —361/4484/17

Ухвала від 20.04.2018

Кримінальне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Батюк В. В.

Ухвала від 22.08.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Київської області

Дрига А. М.

Ухвала від 22.08.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Київської області

Дрига А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні