Ухвала
від 24.04.2018 по справі 352/691/18
ТИСМЕНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 352/691/18

Провадження № 1-кс/352/130/18

У Х В А Л А

про тимчасовий доступ до речей і документів

24 квітня 2018 р. м. Івано-Франківськ

Слідчий суддя Тисменицького районного суду

Івано-Франківської області ОСОБА_1

за участю секретаря ОСОБА_2 старшого слідчого СВ Тисменицького

ВП ГУНП в Івано-Франківській області ОСОБА_3

розглянув клопотання старшого слідчого СВ Тисменицького ВП ГУНП в Івано-Франківській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Тисменицької місцевої прокуратури ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні від 20.04.2018 року №12018090250000184 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 240 КК України.

Клопотання надійшло до суду «24» квітня 2018 року.

Суд перевірив надані матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, у рамках якого було подано клопотання, та дослідивши докази по даних матеріалах,-

в с т а н о в и в :

Клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів відповідає вимогам ст. 160 КПК України.

В клопотанні зазначається, що працівниками ІНФОРМАЦІЯ_1 , 19.04.2018р. близько 11:00 год. в смт. Єзупіль Тисменицького району Івано-Франківської області на території кар`єру Єзупільського родовища валунно-гравійно-піщаної суміші, де у відповідності до договору оренди землі від 22.06.2014р., орендодавцем ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄРДПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 ), в особі директора ОСОБА_5 , прийнято від ІНФОРМАЦІЯ_3 в особі селищного голови ОСОБА_6 в строкове платне користування земельну ділянку не сільськогосподарського призначення площею 9,9558 га для розробки кар`єру піщано-гравійної суміші, яка знаходиться в урочищі «Гнилий Кут» на правому березі річки Бистриця в смт. Єзупіль, кадастровий номер 2625855300:04:001:0507, було виявлено факт незаконного видобування піщано-гравійної суміші навантажувачем марки «ATLAS 1404», реєстраційний № НОМЕР_2 під керуванням громадянина ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , що проживає за адресою: АДРЕСА_2 , який за допомогою вказаного транспортного засобу видобував із вказаного родовища піщано-гравійну суміш, яку поміщав у кузов автомобіля марки «Камаз 5511», реєстраційний № НОМЕР_3 , оранжевого кольору, під керуванням громадянина ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , що проживає за адресою: АДРЕСА_3 .

При огляді місця події було виявлено сліди зняття шару піщано-гравійної суміші, сліди переміщення вантажних транспортних засобів та інша слідова інформація, яка вказує на видобування та завантаження вказаної піщано-гравійної суміші, що зафіксовано безпосередньо оглядом місця події.

Згідно Акту про надання гірничого відводу від 03.03.2015р., ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » надано гірничий відвід з метою розробки Єзупільського родовища валунно-гравійно-піщаної суміші Південно-східної ділянки, що знаходиться в Тисменицькому районі Івано-Франківської області.

Однак, згідно Довідки щодо спеціального дозволу та його дії 5348, реєстраційний № 13-01-2011, що знаходиться у відкритому доступі на інтернет сайті ІНФОРМАЦІЯ_6 , дію спеціального дозволу ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ЄРДПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 , 12.09.2017р. припинено на підставі Постанови КМУ від 30.05.2011р. № 615, підпункт 1 пункту 22 та надрокористувачем протягом 30 календарних днів порушення не були усуненими, кар`єр не законсервовано та фактично по даний час відбувається незаконний забір корисних копалин.

Старший слідчий СВ Тисменицького ВП ГУНП в Івано-Франківській області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 в судовому засіданні клопотання підтримала, просила його задовольнити.

Встановлено, що для повного та об`єктивного проведення досудового розслідування органу досудового слідства необхідно отримати тимчасовий доступ до речей і документів з можливості їх вилучення, що знаходяться в ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ЄРДПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 , які в подальшому можуть бути використані як доказ у кримінальному провадженні, а саме - доступ до документів: пояснювальної записки з характеристикою об`єкта, стану його геологічного вивчення, методу розробки, обґрунтуванням необхідності використання надр, із зазначенням потужності підприємства, копії протоколів, завірених вищевказаною юридичною особою, Державною комісією по запасах про затвердження (апробацію) запасів у повному обсязі, каталог географічних координат кутових точок ділянки надр, оглядову карту, ситуаційний план з нанесеними межами площі видобування та географічними координатами її кутових точок, план підрахунку запасів корисної копалини на топографічній основі з нанесеними межами категорії запасів, межами земельного та гірничого відводів (за наявності), контуром ліцензійної площі з географічними координатами кутових точок ділянки надр, програму робіт із введення родовища в експлуатацію із зазначенням окремих етапів та строку їх проведення, джерел фінансування до досягнення підприємством проектної потужності, позитивний висновок про проведення державної експертизи звітів щодо результатів геологічного вивчення надр, а також інших геологічних матеріалів та висновок з оцінки впливу на довкілля щодо провадження діяльності з видобування корисних копалин загальнодержавного значення, копії отриманих дозволів та спеціальних дозволів, бухгалтерської документації, внутрішніх наказів, що підтверджують чи спростовують факт видобування корисних копалин на вказаному кар`єрі.

Беручи до уваги вищевикладене слідчий суддя, вважає за необхідне надати тимчасовий доступ до речей і документів з їх подальшим вилученням

для повного, об`єктивного та всебічного дослідження обставин кримінального правопорушення.

На підставі вищенаведеного, керуючись ст. ст. 40, 131, 132, 159, 160, 163, 164 КПК України слідчий суддя, -

у х в а л и в:

Клопотання задовольнити.

Надати тимчасовий доступ до речей і документів з можливістю їх вилучення, що знаходяться в Товаристві з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ЄРДПОУ НОМЕР_1 , за юридичною адресою: АДРЕСА_1 , а саме: пояснювальної записки з характеристикою об`єкта, стану його геологічного вивчення, методу розробки, обґрунтуванням необхідності використання надр, із зазначенням потужності підприємства, копії протоколів, завірених вищевказаною юридичною особою, Державною комісією по запасах про затвердження (апробацію) запасів у повному обсязі, каталог географічних координат кутових точок ділянки надр, оглядову карту, ситуаційний план з нанесеними межами площі видобування та географічними координатами її кутових точок, план підрахунку запасів корисної копалини на топографічній основі з нанесеними межами категорії запасів, межами земельного та гірничого відводів (за наявності), контуром ліцензійної площі з географічними координатами кутових точок ділянки надр, програму робіт із введення родовища в експлуатацію із зазначенням окремих етапів та строку їх проведення, джерел фінансування до досягнення підприємством проектної потужності, позитивний висновок про проведення державної експертизи звітів щодо результатів геологічного вивчення надр, а також інших геологічних матеріалів та висновок з оцінки впливу на довкілля щодо провадження діяльності з видобування корисних копалин загальнодержавного значення, копії отриманих дозволів та спеціальних дозволів, бухгалтерської документації, внутрішніх наказів, що підтверджують чи спростовують факт видобування корисних копалин на вказаному кар`єрі.

Ухвала підлягає виконанню старшим слідчим СВ Тисменицького ВП ГУНП в Івано-Франківській області старшим лейтенантом поліції ОСОБА_3 .

У разі невиконання ухвали може бути постановлена ухвала про дозвіл на проведеня обшуку з метою відшукання і вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвали 30 днів.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудТисменицький районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення24.04.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу73569759
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —352/691/18

Ухвала від 18.10.2018

Кримінальне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

Хоминець М. М.

Ухвала від 14.09.2018

Кримінальне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

Хоминець М. М.

Ухвала від 01.06.2018

Кримінальне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

Хоминець М. М.

Ухвала від 24.04.2018

Кримінальне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

Гургула В. Б.

Ухвала від 23.04.2018

Кримінальне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

Гургула В. Б.

Ухвала від 23.04.2018

Кримінальне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

Гургула В. Б.

Ухвала від 23.04.2018

Кримінальне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

Гургула В. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні