Постанова
від 28.12.2009 по справі 2а-6885/09/0870
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

м. Запоріжжя, вул. Кремлівсь ка, 65-в

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 грудня 2009 року о 09 год. 51 хв. Справа № 2а-6885/09/0870

Запорізький окружний адм іністративний суд у складі:

головуючого - судді Стрельнікової Н.В.

при секретарі Горб овій І.С.

розглянув у відкритому су довому засіданні адміністра тивну справу

за позовом : Управл іння Пенсійного фонду Україн и в Орджонікідзевському райо ні

м. Запоріжжя, м. Запоріжжя

до : Запорізького дер жавного «Науково-виробничог о підприємства «Система»,

м. Запоріжжя

про : недоїмки по внеск ам на загальнообов' язкове д ержавне пенсійне

страхування,

за участю представників:

від позивача : Каре тник Ю.М. довіреність № 9949/12 ві д 12.10.2009;

від відповідача : не з' явився;

ВСТАНОВИВ:

14 грудня 2009 року до Запоріз ького окружного адміністрат ивного суду надійшла позовна заява Управління Пенсійного фонду України в Орджонікідз евському районі м. Запоріжжя (далі - УПФУ в Орджонікідзев ському районі) до Запорізько го державного «Науково-вироб ничого підприємства «Систем а» (далі - ЗД «НВП «Система»), у якій позивач просить суд с тягнути з відповідача недоїм ку по внескам на загальнообо в' язкове державне пенсійне страхування у сумі 12289 грн. 20 коп . В обґрунтування заявлених вимог позивач посилається на те, що відповідач відповідно до Закону є платником страхо вих внесків до Пенсійного фо нду. Згідно до наданих відпов ідачем розрахунків сум страх ових внесків на загальнообов ' язкове державне пенсійне с трахування за серпень, верес ень та жовтень 2009 року та картк и особового рахунку страхува льника юридичної особи, нара ховано страхових внесків до сплати на суму 12289 грн. 20 коп., але відповідачем вони не сплаче ні.

Представник позивача у суд овому засіданні заявлені поз овні вимоги підтримав у повн ому обсязі та просив задовол ьнити їх у повному обсязі.

У судове засідання предста вник відповідача не з'явився . Про час, місце та дату судово го засідання відповідач пові домлявся належним чином.

Суд визнав за доцільне вирі шити справу за наявними в ній матеріалами, за відсутності в судовому засіданні предст авника відповідача.

Дослідивши матеріали спра ви, з' ясувавши обставини, су д вважає, що позовні вимоги с лід задовольнити повністю ви ходячи з наступного.

Статтями 14 та 15 Закону Україн и «Про загальнообов' язкове державне пенсійне страхува ння» від 09.07.2003 р. № 1058-ІV (далі - за т екстом Закон № 1058) встановлено , що платниками страхових вне сків до Пенсійного фонду є р оботодавці, підприємства, ус танови і організації, створе ні відповідно до законодавст ва України, незалежно від фор ми власності, виду діяльно сті та господарювання, об'єд нання громадян, профспілки, політичні партії (у тому числ і філії, представництва, відд ілення та інші відокремлені підрозділи зазначених підпр иємств, установ, організацій , об'єднань громадян, профспіл ок, політичних партій, які ма ють окремий баланс і самості йно ведуть розрахунки із зас трахованими особами), фізичн і особи - суб'єкти підприємниц ької діяльності та інші особ и (включаючи юридичних та фіз ичних осіб - суб'єктів підприє мницької діяльності, які обр али особливий спосіб оподатк ування (фіксований податок, єдиний податок, фіксований сільськогосподарський под аток, придбали спеціальний торговий патент), які викор истовують працю фізичних ос іб на умовах трудового догов ору (контракту) або на інших ум овах, передбачених законодав ством, або за договорами циві льно-правового характеру.

Відповідно до пункту 2 Інстр укції про порядок обчислення і сплати страхувальниками і застрахованими особами внес ків на загальнообов'язкове д ержавне пенсійне страхуванн я в Пенсійний Фонд України, за реєстрованої в Міністерстві юстиції України 16 січня 2004 рок у за № 64/8663, страхувальники є пла тниками страхових внесків.

Відповідно до п.6 ст.19 Закону № 1058 страхові внески нарахову ються на суми фактичних витр ат на оплату праці працівник ів що включають витрати на ви плату основної і додатково ї заробітної плати та інш их заохочувальних та компе нсаційних виплат, у тому чи слі в натуральній формі, які визначаються згідно з норма тивно-правовими актами, при йнятими відповідно до Закон у України «Про оплату праці» , виплату винагород фізични м особам за виконання робіт (послуг) за угодами цивільно-п равового характеру, що підля гають обкладенню податком на доходи фізичних осіб, а також на суми оплати перших п'яти д нів тимчасової непрацездатн ості, яка здійснюється за р ахунок коштів роботодавця, та допомоги по тимчасовій працездатності . Страхові внески нараховуються на су ми, зазначені в частинах пер шій та другій цієї статті, не залежно від джерел їх фінан сування, форми, порядку, місц я виплати та використання, а т акож незалежно від того, чи були зазначені суми факти чно виплачені після їх нарах ування до сплати.

Відповідно до пункту 6 ст. 20 З акону № 1058 страхувальники зоб ов' язані сплачувати страхо ві внески, нараховані за відп овідний базовий звітний пері од, не пізніше ніж через 20 кале ндарних днів із дня закінчен ня цього періоду незалежно в ід виплати заробітної плати (доходу), на суми яких нарахову ються страхові внески.

Частиною 2 ст. 20 Закону № 1058 вст ановлено, що обчислення стра хових внесків застрахованих осіб здійснюється страхувал ьником на підставі бухгалтер ських та інших документів, ві дповідно до яких проводиться нарахування (обчислення) або які підтверджують нарахуван ня заробітної плати (доходу), н а які відповідно до цього Зак ону нараховуються страхові в нески.

Відповідно до ч. 3 ст. 106 Закону № 1058 територіальні органи Пен сійного фонду за формою і у ст роки, визначені правлінням П енсійного фонду, надсилають страхувальникам, які мають н едоїмку, вимогу про її сплату . Вимога про сплату недоїмки є виконавчим документом. Прот ягом десяти робочих днів із д ня одержання вимоги про спла ту недоїмки страхувальник зо бов' язаний сплатити суми не доїмки та суми фінансових са нкцій. Страхувальник у разі н езгоди з розрахунком суми не доїмки, зазначеної у вимозі п ро сплату недоїмки, узгоджує її з органами Пенсійного фон ду в порядку, встановленому п равлінням Пенсійного фонду, а в разі неузгодження вимоги із органами Пенсійного фонд у має право на оскарження вим оги в судовому порядку.

Згідно розрахунків суми ст рахових внесків на загальноо бов' язкове державне пенсій не страхування за серпень, ве ресень та жовтень 2009 року, карт ки особового рахунку страхув альника юридичної особи нада них відповідачем до Управлін ня Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському район і м. Запоріжжя, нараховано стр ахових внесків до сплати на с уму 12289 грн. 20 коп.

Доказів у підтвердження сп лати боргу у повному обсязі в ідповідач суду не надав.

На час проведення судового засідання за відповідачем п еред Управлінням Пенсійного фонду України в Орджонікідз евському районі м. Запоріжжя рахується заборгованість на суму 12289 грн. 20 коп.

За таких обставин, вимоги по зивача про стягнення з ЗД «НВ П «Система» на користь Управ ління Пенсійного фонду Украї ни в Орджонікідзевському рай оні м. Запоріжжя 12289 грн. 20 коп. не доїмки по внескам на загальн ообов' язкове державне пенс ійне страхування є обґрунтов аними, заснованими на законі і такими, що підлягають задов оленню у повному обсязі.

На підставі викладеного , керуючись ст. ст. 71, 159-163 КАС Укра їни, суддя -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Управління Пенсійного фонду України в Орджонікідзевсько му районі м. Запоріжжя до Запо різького державного «Науков о-виробничого підприємства « Система» ім. Ватутіна про стя гнення суми недоїмки по внес кам на загальнообов' язкове державне пенсійне страхуван ня - задовольнити повністю.

Стягнути з Запорізького де ржавного «Науково-виробничо го підприємства «Система» (6903 5, м. Запоріжжя, пр. Леніна, 170, р/р 26 008301167643 Орджонікідзевське відді лення ПІБ, МФО 313355, ЄДРПОУ 04883574) на користь Управління Пенсійно го фонду України в Орджонікі дзевському районі м. Запоріж жя (69057, м. Запоріжжя, р/р 25601301001080 ЗОУ В АТ «Державний ощадний банк У країни», МФО 313957, ЄДРПОУ 20508396) суму недоїмки по внескам на загал ьнообов' язкове державне пе нсійне страхування у розмірі 12289 (дванадцять тисяч двісті ві сімдесят дев' ять) грн. 20 коп.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання заяви про апеляці йне оскарження, якщо таку зая ву не було подано. Якщо було по дано заяву про апеляційне ос карження, але апеляційна ска рга не була подана у строк, пос танова набирає законної сили після закінчення цього стро ку. У разі подання апеляційно ї скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеля ційного розгляду справи.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду шляхом подачі в 10-ти денний строк, з дня її складення, зая ви про апеляційне оскарження і поданням після цього протя гом 20 днів апеляційної скарги , з подачею її копії до апеляці йної інстанції або в порядку ч. 5 ст. 186 КАС України.

Суддя (підпис) Н.В. Стрельнікова

Постанова складена у повно му обсязі 31 грудня 2009 року.

Постанова не набрала закон ної сили.

Суддя Н.В . Стрельнікова

Дата ухвалення рішення28.12.2009
Оприлюднено11.12.2010
Номер документу7357221
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-6885/09/0870

Ухвала від 07.02.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

Ухвала від 14.09.2017

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

Постанова від 28.12.2009

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

Ухвала від 15.12.2009

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

Постанова від 28.12.2009

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталія Вікторівна

Ухвала від 15.12.2009

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталія Вікторівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні