Ухвала
від 23.04.2018 по справі 540/262/18
МАШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 540/262/18

Номер провадження 2/540/188/18

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

23.04.2018 суддя Машівського районного суду Полтавської області Косик С.М., розглянувши позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Коновалівське до Державного реєстратора комунального підприємства Реєстраційно-інвентаризаційна служба Опішнянської територіальної громади Полтавської області ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, про визнання протиправним та скасування рішення державного реєстратора, визнання договору оренди землі недійним та скасування рішення про державну реєстрацію права оренди земельної ділянки, -

в с т а н о в и л а :

у квітні 2017 року Товариство з обмеженою відповідальністю Коновалівське звернулося до суду зі вказаною позовною заявою.

При вирішенні питання про відкриття провадження у справі встановлено, що матеріали позовної зави не містять необхідних даних для правильного вирішення спору.

Так, зі змісту позовної заяви вбачається, що відповідач - 3, ОСОБА_3, проживає в ІНФОРМАЦІЯ_1, Російської Федерації.

За правилами ч. 8 ст. 130 ЦПК особам, які проживають за межами України, судові повістки вручаються в порядку, визначеному міжнародними договорами, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України.

Згідно ст. 17 Конвенції про правову допомогу і правові відносини по цивільним, сімейним і кримінальним справам від 22.01.1993, у відношеннях один з одним при виконанні цієї Конвенції установи юстиції Договірних Сторін користуються державними мовами Договірних Сторін або російською мовою.

У випадку, якщо відповідач проживає на території Російської Федерації, з якою у т.ч. підписано Конвенцію про правову допомогу і правові відносини по цивільним, сімейним і кримінальним справам, суд зобов'язаний через Міністерство юстиції України звернутися до компетентного суду Російської Федерації про вручення відповідачу позовної заяви, з документами та проведення окремих процесуальних дій.

Пунктом 2.3 Інструкції про порядок виконання міжнародних договорів з питань надання правової допомоги в цивільних справах щодо вручення документів, отримання доказів та визнання і виконання судових рішень, затвердженої наказом Міністерства юстиції України та Державної судової адміністрації України від 27.06.2008, доручення та документи, що до нього додаються, складаються мовою, передбаченою відповідним міжнародним договором України. Якщо доручення чи документи, що до нього додаються, складено українською мовою, слід додавати завірений переклад на мову запитуваної держави або на іншу мову, передбачену міжнародним договором України.

Згідно з вимогами ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення заяви без руху.

Враховуючи викладене, вказана позовна заява підлягає залишенню без руху, з наданням позивачу строку для усунення недоліків, а саме: надання до суду належним чином завіреного перекладу позовної заяви та доданих до неї документів російською мовою.

Керуючись ст. 185 ЦПК України, -

у х в а л и л а :

позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Коновалівське до Державного реєстратора комунального підприємства Реєстраційно-інвентаризаційна служба Опішнянської територіальної громади Полтавської області ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, про визнання протиправним та скасування рішення державного реєстратора, визнання договору оренди землі недійним та скасування рішення про державну реєстрацію права оренди земельної ділянки - залишити без руху.

Позивачу надати десятиденний строк з дня отримання копії ухвали суду для усунення недоліків, зазначених в її змісті.

У випадку не усунення недоліків у встановлений судом строк, позовна заява вважатиметься неподаною та буде повернута позивачеві.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя С.М.Косик

Дата ухвалення рішення23.04.2018
Оприлюднено25.04.2018
Номер документу73572675
СудочинствоЦивільне
Сутьдержавну реєстрацію права оренди земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —540/262/18

Ухвала від 08.05.2018

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

Ухвала від 23.04.2018

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

Ухвала від 20.04.2018

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні