Ухвала
від 27.04.2018 по справі 198/175/18
ЮР'ЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 198/175/18

провадження № 2/0198/126/18

УХВАЛА

27 квітня 2018 року Юр'ївський районний суд Дніпропетровської області у складі головуючого судді Гайдар І.О., за участю секретаря судових засідань ОСОБА_1, розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду смт Юр'ївка Юр'ївського району Дніпропетровської області цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до Юр'ївської селищної ради Юр'ївського району Дніпропетровської області, третя особа Криничанська державна нотаріальна контора Дніпропетровської області, про визнання права власності на земельні ділянки в порядку спадкування,

в с т а н о в и в:

В провадженні Юр'ївського районного суду Дніпропетровської області знаходиться вказана цивільна справа.

Представник позивача у судове засідання не з'явилась, однак надала заяву, в якій позовні вимоги підтримала та просила задовольнити у повному обсязі.

Представник відповідача у судове засідання не з'явився, однак надав суду заяву, в якій просив провести підготовче судове засідання за його відсутності.

Представник третьої особи Криничанської державної нотаріальної контори Дніпропетровської області у судове засідання не з'явився, однак надав суду заяву, в якій просив слухати справу за його відсутності та ухвалити рішення у відповідності до вимог закону.

Окрім того, представник позивача надала заяву про витребування від Криничанської державної нотаріальної контори Дніпропетровської області копії спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_3, померлого 29.09.2007 року. В обґрунтування заяви пояснила, що в отриманні вказаних доказів у неї виникли складнощі, оскільки такі становлять нотаріальну таємницю.

Відповідно до ст. 81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Згідно зі ст.ст. 83, 84 ЦПК України сторони та інші учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду. Учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Розглянувши заяву про витребування доказів, суд вважає необхідним її задовольнити.

Згідно з пунктами 3, 4 частини 5 статті 198 ЦПК України суд може оголосити перерву у підготовчому засіданні у разі необхідності, зокрема у випадках неподання витребуваних доказів особою, яка не є учасником судового процесу, та витребування нових (додаткових) доказів .

Враховуючи наявність об'єктивних та поважних причин, з яких підготовче судове засідання у справі не може бути проведено, а саме необхідність витребування нових доказів, суд вважає можливим оголосити перерву у підготовчому засіданні.

Керуючись ст.ст. 83, 84, 198, 260, 261 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в:

Задовольнити заяву представника позивачки ОСОБА_4 про витребування доказів .

Оголосити перерву у підготовчому судовому засіданні у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до Юр'ївської селищної ради Юр'ївського району Дніпропетровської області, третя особа Криничанська державна нотаріальна контора Дніпропетровської області, про визнання права власності на земельні ділянки в порядку спадкування до 18.05.2018 року о 12.00 год .

Зобов'язати Криничанську державну нотаріальну контору Дніпропетровської області надати до суду копію спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_5 , померлої 10 грудня 2011 року.

Витребувані докази надати на адресу Юр'ївського районного суду Дніпропетровської області у строк до 18.05.2018 року.

Роз'яснити, що відповідно до ч.ч. 7-9 ст. 84 ЦПК України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов'язку подати витребувані судом докази.

Відповідно до ч. 1 ст. 146 ЦПК України у разі неподання письмових, речових чи електронних доказів, що витребувані судом, без поважних причин або без повідомлення причин їх неподання суд може постановити ухвалу про тимчасове вилучення цих доказів державним виконавцем для дослідження судом.

Роз'яснити, що відповідно до ч. 1 ст. 148 ЦПК України за невиконання ухвали з відповідальної особи може бути стягнуто штраф в дохід державного бюджету у сумі від 0,3 до 3 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Копію ухвали направити учасникам справи та для виконання Криничанській державній нотаріальній конторі Дніпропетровської області.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення або підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя І. О. Гайдар

СудЮр'ївський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення27.04.2018
Оприлюднено29.04.2018
Номер документу73666798
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —198/175/18

Рішення від 07.06.2018

Цивільне

Юр'ївський районний суд Дніпропетровської області

Гайдар І. О.

Ухвала від 27.04.2018

Цивільне

Юр'ївський районний суд Дніпропетровської області

Гайдар І. О.

Ухвала від 05.04.2018

Цивільне

Юр'ївський районний суд Дніпропетровської області

Гайдар І. О.

Ухвала від 26.03.2018

Цивільне

Юр'ївський районний суд Дніпропетровської області

Гайдар І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні