Рішення
від 19.04.2018 по справі 311/568/18
ВАСИЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 311/568/18

Провадження № 2/311/452/2018

19.04.2018

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

19 квітня 2018 року м. Василівка

Василівський районний суд Запорізької області

у складі: головуючого - судді : Сидоренко Ю.В.,

при секретарі Осінцевій Л.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м.Василівка цивільну справу за позовом Служби у справах дітей Василівської райдержадміністрації Запорізької області до ОСОБА_2, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача: Опікунська рада виконавчого комітету Балківської сільської ради Василівського району Запорізької області, Відділ опіки та піклування над неповнолітніми адміністрації міста Норільська Красноярського краю Російської Федерації, про позбавлення батьківських прав,

В С Т А Н О В И В :

26 лютого 2018 року до Василівського районного суду Запорізької області надійшла позовна заява Служби у справах дітей Василівської райдержадміністрації Запорізької області, як органу опіки та піклування, яка подана в інтересах неповнолітньої дитини ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, та яку в подальшому було уточнено в редакції від 16.03.2018 року, з позовними вимогами до відповідача ОСОБА_2, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Опікунська рада виконкому Балківської сільської ради Василівського району Запорізької області, Відділ опіки та піклування над неповнолітніми адміністрації міста Норільська про позбавлення батьківських прав.

На обґрунтування позовних вимог позивач посилається на те, що відповідач ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2 є батьком неповнолітньої дитини ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1. На адресу Служби у справа дітей надійшов лист Консульства України у м.Новосибірськ щодо неповнолітньої дитини що залишилася без батьківського піклування ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, в якому зазначено, що з вересня 2014 року ОСОБА_3 проживав на території Російської Федерації разом з матір'ю ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_4. В серпні 2016 року мати дитини померла. Неповнолітній ОСОБА_3 перебував у відділенні соціального притулку для дітей та підлітків муніципальної бюджетної установи Комплексний центр соціального обслуговування населення м. Норильськ. Неповнолітній має українське свідоцтво про народження та батько дитини проживає в Україні. Неповнолітній ОСОБА_3 з серпня 2017 року проживає в родині тимчасового піклувальника ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_5 за адресою: АДРЕСА_2 та навчається у муніципальному бюджетному загальноосвітньому закладі Середня школа № 31 .

Працівниками Служби у справах дітей Василівської райдержадміністрації було тричі відвідано відповідача ОСОБА_2, проте жодного разу його не застали вдома. Сусіди його характеризують виключно з негативної сторони, останній зловживає спиртними напоями, ніде не працює, збирає гучні компанії, своєю поведінкою заважає сусідам. З телефонної розмови з ОСОБА_2 стало відомо, що він у 2017 році відмовився від сина, і просив більше з цього питання його не турбувати. 02.02.2018 року відповідач надав згоду на позбавлення його батьківських прав відносно ОСОБА_3. З урах\зуваням наведених підстав, позивачі вимушені звернутися до суду з даним позовом, в якому просить: позбавити батьківських прав громадянина України ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2, який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 відносно його неповнолітнього сина ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1; передати неповнолітнього ОСОБА_3 на опікування відділу опіки та піклування над неповнолітніми адміністрації міста Новосибірськ.

Ухвалою Василівського районного суду Запорізької області від 19 березня 2018 року відкрито провадження по справі за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче судове засідання.

Ухвалою Василівського районного суду Запорізької області від 05 квітня 2018 року закрито підготовче провадження та призначено справу до судового розгляду.

Представник позивача Служби у справах дітей Василівської районної державної адміністрації Запорізької області в судове засідання не з'явився, про день, час та місце розгляду справи був повідомлений судом своєчасно та належним чином, проте надав на адресу суду письмову заяву, в якій просить розглядати справу у відсутність представника позивача, заявлені позовні вимоги підтримують у повному обсязі, наполягають на їх задоволенні за підставами, викладеними у позовній заяві (а.с.51).

Відповідач ОСОБА_2 в судове засідання повторно не з'явився, про день та час розгляду справи був повідомлений судом своєчасно, належним чином та у встановленому законом порядку, проте суду надано заяву від 02.02.2018 року, посвідчену секретарем Балківської сільської ради Василівського району Запорізької області Щербань І.І., за реєстровим № 17, про те, що ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2 згоден на позбавлення батьківських прав відносно ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 та просить заяву про позбавлення батьківських прав розглянути без його участі (а.с.13).

Представник третьої особи Балківської сільської ради Василівського району Запорізької області в судове засідання не з'явився, про час і місце слухання справи було повідомлено судом своєчасно, належним чином та у встановленому законом порядку, проте до суду було подано заяву, в якій представник третьої особи просить розглядати справу без їх участі, позовні вимоги Служби у справах дітей підтримують у повному обсязі та просять задовольнити, самостійних вимог щодо предмета спору не заявлено (а.с.55).

Представник третьої особи Відділу опіки та піклування над неповнолітніми адміністрації міста Норільська Красноярського краю Російської Федерації в судове засідання не з'явився, про час і місце слухання справи було повідомлено судом своєчасно, належним чином та у встановленому законом порядку, проте до суду було подано заяву, в якій просять розглядати справу без їх участі, позовні вимоги Служби у справах дітей підтримують у повному обсязі та просять задовольнити. Самостійних вимог щодо предмета спору не заявили (а.с.38-39, 40).

Вивчивши матеріали справи, повно та всебічно з'ясувавши обставини справи, об'єктивно оцінивши в сукупності докази, які мають значення для розгляду справи, давши їм оцінку у сукупності з оголошеними та дослідженими матеріалами справи, суд вважає, що заявлені Службою у справах дітей Василівської районної державної адміністрації Запорізької області позовні вимоги обґрунтовані та підлягають задоволенню у повному обсязі з наступних підстав.

Відповідно до ст.ст. 13, 43, 81 ЦПК України, суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом; учасники сторін зобов'язані подавати усі наявні у них докази в порядку та строки, встановлені законом або судом, не приховувати докази; кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень.

Згідно положень ст.89 ЦПК України, суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об'єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів. Жодні докази не мають для суду заздалегідь встановленої сили. Суд оцінює належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також достатність і взаємний зв'язок доказів у їх сукупності. Суд надає оцінку як зібраним у справі доказам в цілому, так і кожному доказу (групі однотипних доказів), який міститься у справі, мотивує відхилення або врахування кожного доказу (групи доказів).

Судом встановлено, що ІНФОРМАЦІЯ_1 в м.Дніпрорудне Василівського району Запорізької області народився ОСОБА_3, що підтверджується свідоцтвом про народження дитини від 09.11.2006 року серії НОМЕР_2, копія якого є в матеріалах справи та відповідно до якого матір'ю дитини записана - ОСОБА_4 , а батьком дитини записаний ОСОБА_2 (а.с.5, 6).

Як вбачається з позовної заяви, мати дитини - ОСОБА_4 померла ІНФОРМАЦІЯ_13, що підтверджується свідоцтвом про смерть серії НОМЕР_3 від 30.08.2016 року, виданим Норільським територіальним відділом агентства запису актів цивільного стану Красноярського Краю, та копія якого міститься в матеріалах справи (а.с.7).

Відповідно до Довідки за № 259 від 31.01.2018 року Балківської сільської ради Василівського району Запорізької області ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2 дійсно проживає за адресою: АДРЕСА_1 та зареєстрований за вищевказаною адресою з 08.10.2013 року (а.с.9).

Як вбачається з заяви ОСОБА_2, посвідченої 19.04.2017 року приватним нотаріусом Василівського нотаріального округу Запорізької області Петричкович Ю.А., ОСОБА_2 надав згоду на усиновлення свого неповнолітнього сина ОСОБА_3, який народився ІНФОРМАЦІЯ_1 в м. Дніпрорудне Василівського району Запорізької області громадянином ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_5, та копія якої міститься в матеріалах справи (а.с.8).

Листом за № 295-4893 від 21.11.2017 року Відділу опіки та піклування над неповнолітніми адміністрації міста Норільськ до Консульства України направлено інформацію щодо неповнолітнього ОСОБА_3, який залишився без батьківського піклування, у зв'язку зі смертю матері ОСОБА_4 та написання батьком ОСОБА_2 нотаріальної згоди на усиновлення. На даний час є кандидат в піклувальники - ОСОБА_8, який має позитивний висновок та має намір прийняти неповнолітнього ОСОБА_3 в свою сім'ю для подальшого виховання та утримання. В сім'ї ОСОБА_5 створені всі умови щодо повноцінного розвитку дитини. ОСОБА_3 має рідного дядька по лінії батька - ОСОБА_9, який по медичним показникам не має можливості оформити піклування та рідну сестру ОСОБА_10, що проживає в м. Норільськ, та з якою склалися дружні відносини та, враховуючи думку неповнолітнього ОСОБА_3, який бажає проживати в м. Норільськ, відділ опіки та піклування над неповнолітніми адміністрації мыста Норільська просить розглянути питання про можливість встановлення піклування над неповнолітнім ОСОБА_3 - ОСОБА_5, громадянина Росії, який проживає за адресою: АДРЕСА_2 (а.с.11).

Відповідно до заяви від 28.11.2017 року ОСОБА_5 звернувся до Відділу опіки та піклування над неповнолітніми адміністрації м. Норільськ з проханням розглянути питання про можливість встановлення піклування над неповнолітнім ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 і подальшого проживання ОСОБА_3 в його сім'ї за адресою: АДРЕСА_2 (16).

Як вбачається з Акту обстеження житлово-побутових умов від 31.01.2018 року, складеного комісією у складі: начальника служби у справах дітей Василівської райдержадміністрації Білоконь О.В., головного спеціаліста служби у справах дітей Василівської райдержадміністрації Третяк-Блощук Т.А. здійснено виїзд за адресою проживання батька дитини - ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2 за адресою: АДРЕСА_1. На момент відвідування ОСОБА_2. вдома не було, будинок приватний, паркан високий, зі слів сусідів в будинку проживає мати ОСОБА_2, а він в літній кухні. З'ясовано, що ОСОБА_2 зловживає спиртними напоями, не працює, вдома збирає гучні компанії та своєю поведінкою заважає сусідам (а.с.12).

Відповідно до Висновку за №01-33/280 від 26.02.2018 року, складеного Службою у справах дітей Василівської районної державної адміністрації Запорізької області, як органом опіки та піклування, зазначено про те, що на адресу Служби у справах дітей надійшов лист Консульства України у м. Новосибірську щодо неповнолітньої дитини, яка залишилася без батьківського піклування ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1. У листі було повідомлено, що на території Російської Федерації виявлена неповнолітня дитина ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, яка залишилася без батьківського піклування. Неповнолітній ОСОБА_3 з вересня 2014 року проживав на території Російської Федерації разом із матір'ю ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_4. В серпні 2016 року мати дитини померла. Неповнолітній ОСОБА_3 перебував у відділенні соціального притулку для дітей та підлітків муніципальної бюджетної установи Комплексний центр соціального обслуговування населення м. Норильська . Неповнолітній має українське свідоцтво про народження (місце народження - Дніпрорудне). Батько дитини проживає в Україні. У зв'язку з цим, відділ опіки та піклування над неповнолітніми адміністрації міста Норільська прохає вжити заходи щодо соціального захисту вказаної дитини. На сьогодні ОСОБА_3 з серпня 2017 року проживає в родині тимчасового піклувальника ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_5, за адресою: АДРЕСА_2. ОСОБА_3 навчається в муніципальному бюджетному загальноосвітньому закладі Середня школа № 31 . Працівниками служби у справах дітей райдержадміністрації було тричі відвідано (21.09.2017 року, 22.09.2017 року, 31.02.2018 року) гр. ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2, який є батьком неповнолітнього ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, за місцем його проживання за адресою: АДРЕСА_1. Жодного разу ОСОБА_2 вдома не застали. Під час виїздів працівники служби спілкувалися з сусідами Відповідача, які характеризували його виключно з негативної сторони, а саме: зловживає спиртними напоями, ніде не працює, у себе вдома збирає гучні компанії, своєю поведінкою заважає сусідам. Сусіди повідомили номер телефону ОСОБА_2 та 24 вересня 2017 року в телефонному режимі відбулася розмова з ОСОБА_2. Під час бесіди ОСОБА_2 повідомив, що він не буде забирати сина ОСОБА_3 в свою родину і займатися його вихованням та утриманням. 02.02.2018 року ОСОБА_2 надав свою згоду щодо позбавлення його батьківських прав відносно сина ОСОБА_3, яка засвідчена нотаріально у виконавчому комітеті Балківської сільської ради, Василівського району, Запорізької області та зареєстрована в реєстрі за № 17. Для підготовки позовної заяви про позбавлення батьківських прав ОСОБА_2 та надання письмового висновку про доцільність/недоцільність позбавлення вказане питання було винесено на розгляд Комісії з питань захисту прав дитини при голові райдержадміністрації, яка відбулася 31.01.2018 року. На Комісію був запрошений ОСОБА_2 Відповідач на засідання Комісії не з'явився, про причину неявки не повідомив. Після з'ясування всіх обставин даного питання, вивчивши матеріали справи, члени Комісії з питань захисту прав дитини шляхом голосування прийняли колегіальне рішення про доцільність позбавлення батьківських прав ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2, відносно неповнолітнього сина ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 (а.с.14-15).

Відповідно до ст.ст. 8,11 Закону України Про охорону дитинства кожна дитина має право на рівень життя, достатній для її фізичного, інтелектуального, морального, культурного, духовного і соціального розвитку. Батьки, або особи, які їх замінюють, несуть відповідальність за створення умов, необхідних для всебічного розвитку дитини, відповідно до законів України. Предметом основної турботи та основним обов'язком батьків є забезпечення інтересів своєї дитини. Виховання в сім'ї є першоосновою розвитку особистості дитини. На кожного з батьків покладається однакова відповідальність за виховання, навчання і розвиток дитини. Батьки або особи, які їх замінюють, мають право і зобов'язані виховувати дитину, піклуватися про її здоров'я, фізичний, духовний і моральний розвиток, навчання, створювати належні умови для розвитку її природних здібностей, поважати гідність дитини, готувати її до самостійного життя та праці. Виховання дитини має спрямовуватися на розвиток її особистості, поваги до прав, свобод людини і громадянина, мови, національних історичних і культурних цінностей українського та інших народів, підготовку дитини до свідомого життя у суспільстві в дусі взаєморозуміння, миру, милосердя тощо.

Відповідно до ст.ст.25, 27, 29 Конвенції про Права дитини, ратифікованої Постановою ВР 27.02.1991 року, держави-учасниці визнають право кожної дитини на рівень життя, необхідний для фізичного, розумового, духовного, морального і соціального розвитку дитини. Батьки або інші особи, які виховують дитину, несуть основну відповідальність за забезпечення в межах своїх здібностей і фінансових можливостей умов життя, необхідних для розвитку дитини. Держави-учасниці визнають права дитини, яка віддана компетентними органами на піклування з метою догляду за нею, її захисту або фізичного чи психічного лікування, на періодичну оцінку лікування, наданого дитині, і всіх інших умов, пов'язаних з таким піклуванням про дитину. Держави-учасниці погоджуються щодо того, що освіта дитини має бути спрямована на: розвиток особи, талантів, розумових і фізичних здібностей дитини в найповнішому обсязі; виховання поваги до прав людини та основних свобод, а також принципів, проголошених у Статуті Організації Об'єднаних Націй; виховання поваги до батьків дитини, її культурної самобутності, мови і національних цінностей країни, в якій дитина проживає, країни її походження та до цивілізацій, відмінних від її власної; підготовку дитини до свідомого життя у вільному суспільстві в дусі розуміння, миру, терпимості, рівноправності чоловіків і жінок та дружби між усіма народами, етнічними, національними і релігійними групами, а також особами з корінного населення.

Відповідно до вимог статті 150 Сімейного кодексу України (далі СК України) батьки зобов'язані піклуватися про здоров'я дитини, її фізичний, духовний та моральний розвиток. Батьки зобов'язані забезпечити здобуття дитиною повної загальної середньої освіти, готувати її до самостійного життя. Батьки зобов'язані поважати дитину. Передача дитини на виховання іншим особам не звільняє батьків від обов'язку батьківського піклування щодо неї.

У відповідності до положень п.2 ч.1 ст.164 СК України матір може бути позбавлена батьківських прав, якщо вона ухиляється від виконання своїх обов'язків по вихованню дитини.

Ухилення батьків від виконання своїх обов'язків має місце, коли вони не піклуються про фізичний та духовний розвиток дитини, її навчання, підготовку до самостійного життя, зокрема: не забезпечують необхідного харчування, медичного догляду, лікування дитини, що негативно впливає на її фізичний розвиток як складову виховання; не піклуються з дитиною в обсязі, необхідному для її нормального самоусвідомлення; не надають дитині доступу до культурних та інших духовних цінностей; не сприяють засвоєнню нею загально визначених норм моралі; не виявляють інтересу до її внутрішнього світу; не створюють умов для отримання нею освіти. Зазначені фактори, як окремо, так і в сукупності, можна розцінювати як ухилення від виховання дитини, свідомого нехтування ними своїми батьківськими обов'язками.

У відповідності до положень ст.171 СК України, дитина має право на те, щоб бути вислуханою батьками, іншими членами сім'ї, посадовими особами з питань, що стосуються її особисто, а також питань сім'ї. Дитина, яка може висловити свою думку, має бути вислухана при вирішенні між батьками, іншими особами спору щодо її виховання, місця проживання, у тому числі при вирішенні спору про позбавлення батьківських прав, поновлення батьківських прав, а також спору щодо управління її майном. Суд має право постановити рішення всупереч думці дитини, якщо цього вимагають її інтереси.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку, що заявлені Службою у справах дітей Василівської районної державної адміністрації Запорізької області позовні вимоги обґрунтовані та підлягають задоволенню у повному обсязі, та суд вважає необхідним позбавити батьківських прав ОСОБА_2 відносно неповнолітнього сина - ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 за тими підставами, що відповідач ОСОБА_2 самоусунувся від виконання своїх батьківських обов'язків по відношенню до неповнолітнього сина ОСОБА_3, взагалі не проявляє до дитини батьківської турботи, байдуже ставиться до його виховання, за місцем перебування дитину не відвідує. Таким чином, батько ОСОБА_2 повністю ухилився від виконання своїх батьківських обов'язків щодо виховання та утримання власної дитини, тому суд вважає необхідним, виключно в інтересах ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 позбавити відповідача ОСОБА_2 батьківських прав відносно його неповнолітнього сина - ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1.

Крім того, відповідно до положень ст.141 ЦПК України, з відповідача на користь держави підлягає стягненню судовий збір в сумі 704,80 гривень, оскільки ухвалою Василівського районного суду Запорізької області від 19.03.2018 року, позивач звільнений від сплати судового збору при пред'явленні позову до суду, на підставі ч.3 ст.136 ЦПК України та у відповідності до п.14 ч.2 ст.3 Закону України Про судовий збір від 08.07.2011 року.

Керуючись ст.ст.8,124 Конституції України, ст.ст.25,27,29 Конвенції про Права дитини, ратифікованої Постановою Верховної Ради України від 27.02.1991 року, п.2 ч.1 ст.164, ст.165, ст.ст.167,171,243,244 Сімейного кодексу України, ст.8,11 Закону України „Про охорону дитинства" від 26.04.2001 року, ст.ст.13,43,81,89,141,263-265 ЦПК України, суд -

В И Р І Ш И В :

Позов Служби у справах дітей Василівської райдержадміністрації Запорізької області (місце знаходження: бул.Центральний буд.4 м.Василівка Запорізької області, ЄДРПОУ-02140857), яка діє в інтересах неповнолітньої дитини ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, до ОСОБА_2 (зареєстрований та мешкає за адресою: АДРЕСА_1, реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_1), треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача: Опікунська рада виконавчого комітету Балківської сільської ради Василівського району Запорізької області (місце знаходження: вул.Каховська буд.26 с.Балки Василівського району Запорізької області, ЄДРПОУ-23787356), Відділ опіки та піклування над неповнолітніми адміністрації міста Норільська Красноярського краю Російської Федерації (місце знаходження: 663310, Російська Федерація, Красноярський край, місто Норільск, пр.Ленінський буд.1), про позбавлення батьківських прав - задовольнити.

Позбавити батьківських прав ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_4, уродженця міста Дніпрорудне Василівського району Запорізької області, громадянина України, відносно неповнолітнього сина - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1.

Передати неповнолітнього ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 на опікування Відділу опіки та піклування над неповнолітніми адміністрації міста Новосибірськ Красноярського краю Російської Федерації.

Стягнути з ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 зареєстрований та мешкає за адресою: АДРЕСА_1, реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_1) на користь держави ( Отримувач: Державна судова адміністрація України, 01601, м.Київ, вул.Липська, 18/5 ідентифікаційний код юридичної особи 26255795, отримувач коштів ГУК у м.Києві, код за ЄДРПОУ 37993783, банк (отримувача: Головне Управління Державної казначейської служби України у м.Києві, код банку отримувача - 820019, рахунок отримувача - 31215256700001, код класифікації доходів бюджету 22030106 (пункт 1.4) судовий збір в розмірі - 704 (сімсот чотири) гривні 80 копійок .

Апеляційна скарга на рішення суду може бути подана протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручено в день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження рішення суду якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

У відповідності до п.п.15 п.1 Розділу ХІІІ Перехідних положень ЦПК України до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя

Василівського районного суду

Запорізької області Ю.В. СИДОРЕНКО

Дата ухвалення рішення19.04.2018
Оприлюднено29.04.2018
Номер документу73668260
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —311/568/18

Ухвала від 15.06.2018

Цивільне

Василівський районний суд Запорізької області

Сидоренко Ю. В.

Ухвала від 19.03.2018

Цивільне

Василівський районний суд Запорізької області

Сидоренко Ю. В.

Рішення від 19.04.2018

Цивільне

Василівський районний суд Запорізької області

Сидоренко Ю. В.

Рішення від 19.04.2018

Цивільне

Василівський районний суд Запорізької області

Сидоренко Ю. В.

Ухвала від 05.04.2018

Цивільне

Василівський районний суд Запорізької області

Сидоренко Ю. В.

Ухвала від 19.03.2018

Цивільне

Василівський районний суд Запорізької області

Сидоренко Ю. В.

Ухвала від 03.03.2018

Цивільне

Василівський районний суд Запорізької області

Сидоренко Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні