Ухвала
від 12.03.2008 по справі б13/058-08/3
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

01032, місто Київ, вул. Комінтерну, 16 230-31-77

УХВАЛА

"12" березня 2008 р. Справа № Б13/058-08

за заявою ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Будівельна фірма

Альфа-Сервіс , м. Київ

до ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Київвисотбуд ,

с. М. Олександрівка, Бориспільський район

про банкрутство

Суддя Наріжний С.Ю.

Представники:

Заявника -ОСОБА_2 - довіреність б/н від 27.02.2008р.;

Банкрута -ОСОБА_3 - довіреність б/н від 03.03.2008р.

Арбітражний керуючий ОСОБА_4 - ліцензія Серія АВ №307510

представник арб. керуючого ОСОБА_5 - довіреність б/н від 07.03.2008р.;

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Заявник звернувся до суду з заявою про порушення справи про визнання боржника ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Київвисотбуд (32305010), боржником оскільки останній неспроможній сплатити борг у сумі 1 101 332 (один мільйон сто одна тисяча триста тридцять дві) грн. 22 коп.

Ухвалою господарського суду Київської області від 29.02.2008р. було порушено провадження у справі за заявою ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Будівельна фірма Альфа-Сервіс до ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Київвисотбуд (32305010) про банкрутство, введено процедуру розпорядження майном боржника, призначено розпорядника майна, введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, відповідно до ст. 12 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом .

Ухвалою Господарського суду Київської області від 11.03.2008 р. виправлено описку допущену в ухвалі Господарського суду Київської області від 29.02.2008р. щодо вірного прізвища арбітражного керуючого та його місце проживання.

У судове засідання 12.03.2008р. з'явились представники заявника, боржника та арбітражного керуючого.

Представником боржника на підтвердження повноважень директора боржника ОСОБА_6, яким видано йому довіреність на представлення інтересів товариства надано суду витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців станом на 12.03.2008р. згідно якого підтверджується, що керівником ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Київвисотбуд (код 32305010) є ОСОБА_6 Також зазначеним витягом підтверджується, що місцезнаходженням ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Київвисотбуд (код 32305010) є Київська обл., Бориспільський район, с. М. Олександрівка, вул. Гагаріна, б. 14-а.

В судовому засіданні представником відповідача подано клопотання про залучення до матеріалів справи копії наказу № 1 від 04.03.2008р. директора боржника ОСОБА_6 про скасування довіреностей, виданих боржником до 29.02.2008р. та оригіналу примірника газети Урядовий кур'єр № 45 (3705) від 07.03.2008р., в якому опубліковано оголошення про скасування зазначених довіреностей. Судом задоволено зазначене клопотання та долучено до справи зазначені документи.

Також до суду в порядку ст. 12 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом надійшли клопотання ініціюючого кредитора ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Будівельна фірма Альфа-Сервіс та розпорядника майна ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Київвисотбуд , арбітражного керуючого ОСОБА_4В (ліцензія Державного департаменту з питань банкрутства від 01.06.2007 року серія АВ № 307510) про відсторонення директора боржника ТОВ Київвисотбуд ОСОБА_6 від посади та покладення виконання обов'язків керівника ТОВ Київвисотбуд на розпорядника майна ОСОБА_4 (ліцензія від 01.06.2007 року серія АВ № 307510).

Клопотання обґрунтовані тим, що директором боржника створюються перешкоди діям розпорядника майна і з метою забезпечення збереження майна боржника та задоволення вимог кредиторів ТОВ Київвисотбуд доцільним є відсторонення керівництва ТОВ Київвисотбуд від займаної посади.

Розглянувши матеріали справи та заслухавши пояснення представника заявника суд встановив наступне.

Вимоги кредитора ґрунтуються на фактах наявності безспірних вимог до боржника які підтверджені рішенням господарського суду Київської області від 22 березня 2007 року у справі № 396/19-06.

Доказом неплатоспроможності боржника є наказ господарського суду Київської області від 05.04.2007р. по справі № 396/19-06., який направлено до ВДВС Бориспільського районного управління юстиції для примусового виконання.

15.06.2007р. ВДВС Бориспільського районного управління юстиції для примусового виконання відкрито виконавче провадження щодо стягнення з боржника 1 101 332 (один мільйон сто одна тисяча триста тридцять дві) грн. 22 коп. заборгованості.

До цього часу наказ господарського суду Київської області не виконаний.

Постановою Державної виконавчої служби Бориспільського міськрайонного управління юстиції Київської області ВП № 3971776 від 26.02.2008р. виконавче провадження з примусового виконання наказу № 396/19, виданого Господарським судом Київської області 05.04.2007р. закінчено на підставі п.6 ст.37 Закону України Про виконавче провадження , згідно якого виконавче провадження підлягає закінченню у випадку закінчення передбаченого законом строку для даного виду стягнення.

Відповідно до ч.3 ст. 6 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» справа про банкрутство порушується господарським судом, якщо безспірні вимоги кредитора (кредиторів), до боржника сукупно складають не менше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати, які не були задоволені боржником протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку, якщо інше не передбачено цим Законом.

Безспірні вимоги кредиторів - вимоги кредиторів, визнані боржником, інші вимоги кредиторів, підтверджені виконавчими документами чи розрахунковими документами, за якими відповідно до законодавства здійснюється списання коштів з рахунків боржника, як це передбачено абз. 8 ст. 1 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» .

Таким чином розмір вимог ініціюючого кредитора становить 1 101 332 (один мільйон сто одна тисяча триста тридцять дві) грн. 22 коп. та які неоплачені протягом трьох місяців з дня відкриття виконавчого провадження.

Враховуючи наведене вимоги кредитора документально підтверджені, а подана заява відповідає вимогам які встановлені ст. 7 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» та ст. ГПК України. Факт безспірності вимог кредитора та неплатоспроможності боржника підтверджено наказом господарського суду Київської області від 15.06.2007р. по справі № 396/19-06 та постановою державного виконавця ВДВС Бориспільського РУЮ про закриття виконавчого провадження від 26.02.2008р.

Відповідно до п.5 ст.11 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» з метою виявлення всіх кредиторів та осіб, які виявили бажання взяти участь у санації боржника, суддя у підготовчому засіданні виносить ухвалу, якою зобов'язує заявника подати до офіційних друкованих органів у десятиденний строк за його рахунок оголошення про порушення справи про банкрутство.

За таких обставин з метою виявлення всіх кредиторів та осіб які бажають взяти участь у санації боржника слід зобов'язати ініціюючого кредитора подати за свій рахунок до офіційного друкованого органа оголошення про порушення справи про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Київвисотбуд (код 32305010).

Щодо заявлених заявником та розпорядником майна клопотань суд розглянувши матеріали справи, мотиви клопотань, заслухавши пояснення представників сторін встановив наступне.

Згідно зі ст. 1 ЗУ Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом , розпорядження майном боржника - система заходів щодо нагляду та контролю за управлінням та розпорядженням майном боржника, з метою забезпечення збереження та ефективного використання майнових активів боржника та проведення аналізу його фінансового становища.

Розпорядник майна - фізична особа, на яку у встановленому цим Законом порядку покладаються повноваження щодо нагляду та контролю за управлінням та розпорядженням майном боржника на період провадження у справі про банкрутство в порядку, встановленому цим Законом.

Згідно зі ст.13 даного Закону, після призначення розпорядника майна і до припинення процедури розпорядження майном органи правління боржника не мають права без згоди розпорядника майна приймати рішення про: реорганізацію (злиття, приєднання, поділ, виділення, перетворення) і ліквідацію боржника; створення юридичних осіб або про участь в інших юридичних особах; створення філій та представництв; виплату дивідендів; проведення боржником емісії цінних паперів; вихід із складу учасників боржника юридичної особи, придбання в акціонерів раніше випущених акцій боржника.

Рішення про участь боржника в об'єднаннях, асоціаціях, спілках, холдингових компаніях, промислово-фінансових групах чи інших об'єднаннях юридичних осіб приймається органами управління боржника за згодою розпорядника майна.

Керівник або орган управління боржника виключно за погодженням з розпорядником майна укладає угоди щодо: передачі нерухомого майна в оренду, заставу, внесення зазначеного майна як внеску до статутного фонду господарського товариства або розпорядження таким майном іншим чином; одержання та видачі позик (кредитів), поручительства і видачі гарантій, уступки вимоги, переведення боргу, а також передачі в довірче управління майна боржника; розпорядження іншим майном боржника, балансова вартість якого складає понад один відсоток балансової вартості активів боржника.

Розпорядник майна ТОВ Київвисотбуд ОСОБА_4 листом від 03.03.2008р. № 03/03-08 звернувся до директора ТОВ Київвисотбуд ОСОБА_6 в якому просив надати належно завірені копії установчих документів боржника, внутрішні документи, що підтверджують повноваження керівних органів, інформацію про наявність у боржника рухомого та нерухомого майна, всю бухгалтерську документацію, інформацію про відкриті виконавчі провадження по примусовому виконанню рішень судів та інші детальні дані стосовно діяльності ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Київвисотбуд .

На даний лист було отримано лист-відповідь від 05.03.08р. № 03/01, в якому директор ТОВ Київвисотбуд ОСОБА_6 повідомив розпоряднику майна ОСОБА_4, що він, як керівник ТОВ Київвисотбуд не вважає за необхідне надавати йому будь-які відомості про підприємство, зокрема: належно завірені копії установчих документів боржника -ТОВ Київвисотбуд , внутрішні документи, що підтверджують повноваження керівних органів, інформацію про наявність у боржника рухомого та нерухомого майна, всю бухгалтерську документацію, інформацію про відкриті виконавчі провадження по примусовому виконанню рішень судів та інші детальні дані стосовно діяльності ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Київвисотбуд . ОСОБА_6 зазначає, що внутрішня інформація ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Киїїввисотбуд є конфіденційною, а тому не підлягає розголошенню.

Також повідомив про наявність конфлікту з колишнім керівництвом.

Зазначені обставини також підтверджені в судовому засіданні розпорядником майна та представником боржника.

Враховуючи наведене суд дійшов висновку, що зазначені дії директора ТОВ Київвисотбуд створюють перешкоди діям розпорядника майна під час виконання ним своїх обов'язків, покладених на нього ст. 13 ЗУ Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом та порушують права та законні інтереси, як самого боржника так і кредиторів.

Відповідно до ч.2 ст.12 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом , у процедурі розпорядження майном за клопотанням сторін, учасників провадження у справі про банкрутство, або розпорядника майна, що містить відомості про перешкоджання керівником боржника діям розпорядника майна, а також про вчинення керівником боржника дій, що порушують права та законні інтереси боржника і кредиторів, господарський суд має право відсторонити керівника боржника від посади та покласти виконання його обов'язків на розпорядника майна.

До того ж з матеріалів справи вбачається, що 05.03.2008р. до суду було подано клопотання про ознайомлення з матеріалами справи гр. ОСОБА_7, як представника ТОВ Київвисотбуд на підставі довіреності виданої від ТОВ Київвисотбуд 05.03.2008р. директором ОСОБА_8 Довіреність засвідчена печаткою ТОВ Київвисотбуд (код 32305010) із зазначенням на ній місцезнаходження боржника м. Київ (довіреність в матеріалах справи).

В той же час довіреності видані директором ТОВ Київвисотбуд ОСОБА_6 (зокрема від 03.05.2008р. на ім'я ОСОБА_3М.) засвідчені печаткою ТОВ Київвисотбуд (код 32305010) із зазначенням на ній місцезнаходження боржника Київська обл., Бориспільський район, с. М. Олександрівка (довіреність в матеріалах справи).

Таким чином є підстави стверджувати, що від імені боржника є спроби інших осіб окрім ОСОБА_6 вчиняти дії які повноважний здійснювати лише керівник ТОВ Київвисотбуд , що ставить під загрозу забезпечення збереження під час провадження у справі майна боржника та захист прав кредиторів.

Враховуючи вищевикладене суд дійшов висновку, що клопотання ініціюючого кредитора та розпорядника майна про відсторонення директора боржника ТОВ Київвисотбуд ОСОБА_6 від посади та покладення виконання обов'язків керівника ТОВ Київвисотбуд на розпорядника майна ОСОБА_4 є обґрунтованими і підлягають задоволенню.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 11, 12, 13 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» , господарський суд Київської області -

УХВАЛИВ:

1. Визнати розмір вимог ініціюючого кредитора ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Будівельна фірма Альфа-Сервіс до ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Київвисотбуд с. М. Олександрівка, Бориспільського району в сумі 1 101 332,22 грн.

2. Зобов'язати ініціюючого кредитора ТОВ Будівельна фірма Альфа-Сервіс подати до офіційних друкованих органів у десятиденний строк і за свій рахунок оголошення про порушення справи про банкрутство боржника. Газетне оголошення має містити повне найменування боржника, його поштову адресу, банківські реквізити, найменування та адресу господарського суду, номер справи, відомості про розпорядника майна. Докази подачі оголошення (примірник газети) надати господарському суду Київської області.

5. Призначити попереднє засідання господарського суду Київської області на 13.05.2008 року.

6. Зобов'язати арбітражного керуючого розпорядника майна ОСОБА_4 до 12.05.2008 року скласти та подати до господарського суду Київської області на затвердження реєстр вимог кредиторів ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Київвисотбуд .

7. Відсторонити керівника боржника - директора ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Київвисотбуд (код 32305010) ОСОБА_6 від посади.

8. Покласти виконання обов'язків Директора ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Київвисотбуд (код 32305010) на розпорядника майна ОСОБА_4 (Київська область, Баришівський район, с. Коржі, вул. Гайова, 18, ліцензія Державного департаменту з питань банкрутства від 01.06.2007 року серія АВ № 307510).

9. Ухвалу надіслати ініціюючому кредитору, божнику, розпоряднику майна боржника.

Суддя Наріжний С.Ю.

Дата ухвалення рішення12.03.2008
Оприлюднено02.05.2018
Номер документу73696490
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —б13/058-08/3

Ухвала від 07.12.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Сотніков С.В.

Ухвала від 25.10.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Сотніков С.В.

Ухвала від 13.03.2018

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Сотніков С.В.

Постанова від 03.07.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Катеринчук Л.Й.

Ухвала від 14.05.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Катеринчук Л.Й.

Ухвала від 29.02.2008

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Ухвала від 12.03.2008

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Ухвала від 03.09.2008

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Ухвала від 30.10.2008

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Постанова від 03.04.2018

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Сотніков С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні